Home > Δραστηριότητες Συναποφοίτων, Εκδηλώσεις > «ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 1954-1973», (ΠΕΜΠΤΗ 27-9-2012)

«ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 1954-1973», (ΠΕΜΠΤΗ 27-9-2012)

No Gravatar

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά πραγματοποίησε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Σκιαγραφία μιας Εφηβείας, Πειραιάς 1954-1973» (Εκδ. Κασταλία) του Συναπόφοιτου Γιώργου Διον. Πουκαμισά – Πρέσβη της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 στην Αίθουσα Γεώργιος Μπόμπολας (Πραξιτέλους 236, έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά)

Για το βιβλίο μίλησαν οι:

1.Νικήτας Νικητάκος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

2.Παναγιώτης Δέγλερης, Δικηγόρος – Σύμβουλος Δ.Σ.Π.

3.Μάνος Στεφανίδης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

4.Θανάσης Βαλτινός, Συγγραφέας, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

Την εκδήλωση συντόνισε ο Νίκος Παπαγιαννάκης, Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά.

Μεγάλο και καλό το ακροατήριο, γέλασε και δάκρυσε αρκετές φορές με τις περιγραφές και τις λεπτομέρειες που πολύ παραστατικά έφερε στην επιφάνεια της μνήμης ο Συγγραφέας. Παρόντες στην παρουσίαση, εκτός των άλλων και, ο Συγγραφέας και Εκπαιδευτικός κ. Ευάγγελος Αθηναίος, ο Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ε.α κ. Γιώργος Μοραντζής, ο πρώην Πρόεδρος των Αποφοίτων της Ιωνιδείου, Ιστορικός Ερευνητής κ. Δημοσθπενης Μπούκης, ο Διευθυντής της Ιωνιδείου Σχολής κ. Μιχάλης Άνθης, η Εκπαιδευτικός κ. Μαρία Ταστσόγλου, ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Μοραντζής, ο Συμβολαιογράφος και Μουσικός κ. Δημήτρης Πετσετάκης, η Υπεύθυνη Τύπου του Συλλόγου «Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ» κ. Κέρυ Μακρογαμβράκη, ο Αντιπρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης κ. Δημήτης Κρασονικολάκης, ο πρώην Γενικός της ΔΗΡΑΠ κ. Δημήτρης Κρητικός, ο Αντιπρόεδρος των Αποφοίτων της Ιωνιδείου κ. Αντώνης Αντωνίου. Δημήτρης Κανδεράκης

Ο Γεώργιος Πουκαμισάς είναι Πρεσβευτής της Ελλάδος στο Βουκουρέστι , είναι Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και  της Διπλωματικής Ακαδημίας Βιέννης. Το 1981 εντάχθηκε στην διπλωματική υπηρεσία του κράτους. Έχει υπηρετήσει στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, στη Λιβύη, στις πρεσβείες Ουάσιγκτον και Λευκωσίας.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.