Home > Δραστηριότητες Συναποφοίτων > Δραστηριότητες Συναποφοίτων: Γιώργος Σαρρής

Δραστηριότητες Συναποφοίτων: Γιώργος Σαρρής

No Gravatar

Γιώργος Σαρρής (αποφ.78)

Ο Γιώργος Σαρρής (αποφ.78), ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Απόστολου Ζυγούρη, στον οποίο οφείλει όπως μας είπε το γεγονός ότι έγινε τραγουδιστής, είναι σε όλους μας γνωστός ως ο συνθέτης και τραγουδιστής των Ζιγκ- Ζαγκ, με οκτώ χρυσούς δίσκους στο ενεργητικό του. Επανέρχεται ωριμότερος  στη δισκογραφία με τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Η ζωή είναι ωραία», από την Protasis Music Productions.

Και ναι μεν δεν λείπει η ανάμνηση της χρυσής εποχής του γκρουπ, όπως  στο τραγούδι «Το πρώτο τραμ», όμως στα περισσότερα τραγούδια κυριαρχεί η κοινωνική και πολιτική ματιά του δημιουργού, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα.

Το «Όμορφη πόλη άσχημα καίγεσαι» γράφτηκε το ίδιο βράδυ, για τα  γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη 2008. Η «Μπαλάντα του μαλάκα» και το «Σκέψου» αντικατοπτρίζουν επίκαιρες σκέψεις, απορίες και σημερινά ερωτήματα που λίγο πολύ έχουμε κάνει όλοι. Στο «Μες στης οθόνης το χάσιμο», ο τίτλος μιλά από μόνος του για την «μικρή» οθόνη, ενώ το «Ξένος» είναι ένα από τα ωραιότερα ερωτικά τραγούδια του δίσκου.

Στο ίδιο κλίμα κινούνται και τα υπόλοιπα τραγούδια, αποδεικνύοντας πως ο Γιώργος Σαρρής παραμένει πάντα ταλαντούχος, αλλά πιο ώριμος δημιουργός.

Κρίνοντας από την ανταπόκριση που είχαν ως τώρα τα 2-3 τραγούδια που έχουν «διαρρεύσει» στο διαδίκτυο και το youtube- και μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 90.000 επισκέψεις- μπορούμε να πούμε ότι το πρώτο αυτό CD του συναπόφοιτου Γιώργου Σαρρή έχει ήδη αγαπηθεί από ένα ιδιαίτερα ευρύ κοινό, που αναμένει και την κυκλοφορία του δίσκου!

Έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του…..

 

«Έχω πάρει τις αποφάσεις μου να κάνω μια πορεία καινούργια, έξω από το γκρούπ, με πιο προσωπικό ύφος και πιο χαμηλό προφίλ. Θέλω να δοκιμάσω, όλα αυτά που δεν μπορούσα μέσα στο γκρουπ που είχε πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα διασκέδασης και μόνο».

Στόχος μου είναι να μπορέσω να εκφράσω και να εκφραστώ. Να βρω τρόπους μουσικούς να αγγίξω μια στάλα την αλήθεια και τη μαγεία αυτή που βρίσκεται μέσα στην πραγματικότητα. Και πλάι σ’ αυτό που ζει και περνάει ο πολύς κόσμος που στριμώχνεται και υποφέρει. Κι όταν περάσει ο καιρός ότι και να καταφέρω, να πουν κάποιοι «Αυτός ήταν δικός μας ,ήταν μαζί μας».Αυτό…

«….Η αγάπη που παίρνεις από τον κόσμο και πολλές φορές νοιώθεις ότι σου δίνεται χωρίς να την αξίζεις. Απλά επειδή έτυχε να είσαι εκεί σε μια στιγμή που ο κόσμος ήθελε να δώσει, να εκφραστεί. Θυμάμαι σε μια περιοδεία με τους Ζιγκ-Ζαγκ στην Αυστραλία που ύστερα από συναυλία στο Σίδνευ γεμάτη από παιδιά 20άχρονα, είχε γράψει μια ελληνική εφημερίδα εκεί: «Tι κι αν προσπαθούμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στην Ελληνική γλώσσα με εθνικές γιορτές και βραδιές για τους μεγάλους Έλληνες. Χθες βράδι τα είδαμε και τα ακούσαμε να τραγουδάνε στα Ελληνικά, και να ξέρουν όλα τα λόγια….Ηταν η εποχή που είχα γράψει το «Φύσηξε έρωτας βοριάς» και το «Αίνιγμα» κι εκείνο το βράδι μας τα ζητούσαν ξανά και ξανά. Πετώντας πίσω για την Ελλάδα διάβαζα την εφημερίδα και είχα συγκινηθεί. Πίστευα πως κάτι λίγο είχα κάνει κι εγώ….»

Έχω μέσα από τους Ζιγκ-Ζαγκ γράψει και τραγουδήσει σε πάνω από 10 δίσκους από το ’86 μέχρι το 2004.Οι περισσότεροι έγιναν χρυσοί η πλατινένιοι. Έγραψα στίχους και μουσική σε πολλά από τα τραγούδια αυτά και ειδικά στη δεύτερη και πιο ώριμη φάση μας. Το «Φύσηξε έρωτας», το «Γι’ αυτό σ’ αγαπώ», το «Τι όμορφα εκεί έξω»,το «Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω» κ.α. είναι τραγούδια πού έκανα τότε και που αισθάνομαι καλά γι’ αυτό. Αργότερα υπήρξαν κι άλλα, για άλλους μεγάλους τραγουδιστές όπως το «ταγκό» η «Τα απογεύματα τ’ άδεια» για τη Γλυκερία και το «Άνεμος» για το Γ.Νταλάρα μαζί με το Χρ.Παπαδόπουλο.

Πως θα επικοινωνήσετε μαζί του:

Ιστολόγιο: http://giorgossarris.blogspot.com/

Facebook:  http://www.facebook.com/home.php?#!/yorgossarris?ref=ts  (Giorgos Sarris)

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.