Home > Εκδηλώσεις > Συναυλία Χορωδίας Πειραιώς 1960 στην Ιωνίδειο Σχολή

Συναυλία Χορωδίας Πειραιώς 1960 στην Ιωνίδειο Σχολή

No Gravatar

Συναυλία Χορωδίας Πειραιώς 1960 στην Ιωνίδειο Σχολή

                                    Μ. Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 1960, με αφορμή τον εορτασμό των πενήντα ετών από την ίδρυση της πραγματοποίησε συναυλία σε ρεπερτόριο με εκκλησιαστικούς ύμνους από την ανατολική και δυτική εκκλησία τη Μ. Δευτέρα 29-3-2010, στην Ιωνίδειο Σχολή, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, του Δήμου Πειραιά, της Διεύθυνσης Γυμνασίου και Λυκείου της Ιωνιδείου, και της Σχολικής Επιτροπής της Ιωνιδείου

 Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 1960 είναι  Σωματείο αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό, με σκοπό τη διάδοση της χορωδιακής μουσικής και γενικά της μουσικής τέχνης.  Οι σχέσεις της με το Σύνδεσμο Αποφοίτων τςη Ιωνιδείου και την Ιωνίδειο είναι άρρηκτες, διότι ένας εκ των τριών ιδρυτών της ο αείμνηστος Μαέστρος Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος, ήταν απόφοιτος της Ιωνιδείου, ενώ και αρκετά μέλη της είναι απόφοιτοι της Ιωνιδείου.

Μια εξαιρετική συναυλία από μια καθαρά Πειραιώτικη Χορωδία που στην 50χρονη πορεία της έχει δείξει μεγάλο έργο, όχι μόνο εντός Πειραιά και Ελλάδος, αλλά και στο Εξωτερικό. Με πλήρες ρεπερτόριο , η Χορωδία Πειραιώς 1960, μας καθήλωσε και μας μάγεψε. Ένα υπέροχο ακουστικό και οπτικό θέαμα μας έβαλε όμορφα στις μέρες της Μεγάλης Βδομάδας.

Παίχτηκαν έργα Vivaldi, Verdi, Bach, Beethoven, Shubert, Mozart, Δρακάκη, Παρασκευόπουλου και άλλων μεγάλων Συνθετών, επίσης ακούστηκαν από την Χορωδία Ύμνοι και Τροπάρια στην Παναγία και τα Άγια Πάθη. Όλοι οι καλλιτέχνες ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικοί. Την Χορωδία και την Ορχήστρα διδάσκει και διευθύνει ο Μαέστρος και Συνθέτης Κώστας Δρακάκης.

Ιδιαίτερη στιγμή για τον επί πενήντα έτη χορωδό, και απόφοιτο της Ιωνιδείου Ανδρέα Μπουρλετίδη (αποφ.46), όταν μετά από εβδομήντα χρόνια ξαναβρέθηκε στη σκηνή και την αίθουσα τελετών που τραγουδούσε ως μέλος της τότε μαθητικής χορωδίας της Ιωνιδείου.
Στη Συναυλία παραβρέθηκαν, εκτός των άλλων και, ο Βουλευτής Δημήτρης Καρύδης, ο Δήμαρχος Νίκαιας και συναπόφοιτος Στέλιος Μπενετάτος, οι Αντιδήμαρχοι Δάφνη Μπόκοτα και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, η Πολιτευτής Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, οι Πρόεδροι, Ζωή Κεχαγιά και Δημήτρης Βενέρης των Α΄ και Δ΄ Διαμερισμάτων του Πειραιά, αντίστοιχα,  Αθανάσιος Χρονόπουλος των Καλαβρυτινών Πειραιά, Δημήτρης Μπουρλετίδης του Οδοιπορικού Συλλόγου Πειραιά, Παναγιώτης Δέγλερης της Σχολικής Επιτροπής της Ιωνιδείου και συναπόφοιτος, ο Διευθυντής του Πειραματικού Γυμνασίου της Ιωνιδείου Γιάννης Κότσιρας, η Υποδιευθύντρια του Πειραματικού Γυμνασίου της Ιωνιδείου Ελένη Χριστοδούλου, ο πρώην Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Γιώτα Μπουρλετίδου, ο Γενικός Γραμματέας του Πειραϊκού Συνδέσμου και Συναπόφοιτος Παναγιώτης Πετρόπουλος ο Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου, Ναύαρχος και συναπόφοιτος Νίκος Αρτεμάκης, ο Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αληφραγκής Γιάννης, οι Μουσικοί και Μαέστροι κ.κ Ελένη Γκαϊταντζή και Ιάκωβος Δακουτρός, ο τ. Γεν. Δ/ντής της ΔΗΡΑΠ Δημήτρης Κρητικός, οι Διαμερισματικοί Σύμβουλοι Λεωνίδας Μελάς, Αικατερίνη Δουρέκα και Μιχάλης Ψαρούδης, η Ψυχολόγος και συναπόφοιτος Αθηνά Κωλέτα  και ο Εκπαιδευτικός και συναπόφοιτος Θόδωρος Καναβάρης.

 Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου ευχαριστεί για την υποστήριξη, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δάφνη Μπόκοτα,  τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής της Ιωνιδείου κ. Τάκη Δέγλερη, καθώς και τους Διευθυντές της Ιωνιδείου, Γυμνασίου και Λυκείου, Γιάννη Κότσιρα και Μιχάλη Ευστρατίου για την υποστήριξη στην επίτευξη των στόχων της εκδήλωσης.

Categories: Εκδηλώσεις
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.