Home > Εκδηλώσεις, Νέα - Ειδήσεις > ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΙΣ 5/2/2012

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΙΣ 5/2/2012

No Gravatar

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου των Αποφοίτων της Ιωνιδείου σε ειδική συνεδρίαση του στις 19 Δεκεμβρίου 2011, ολοκλήρωσε την εξέταση των υποψηφιοτήτων για την καθιερωμένη βράβευση συναποφοίτων στην κοπή της πίτας, στο πλαίσιο του θεσμού «Συναπόφοιτοι της Χρονιάς».

Και φέτος οι απόφοιτοι της Ιωνιδείου  επέλεξαν  τους συναπόφοιτους τους, που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε  για την προσφορά τους στο Σύνδεσμο, στην Ιωνίδειο στην Παιδεία και τον Πολιτισμό, σε θέσεις Ευθύνης και Κοινωνικής Προσφοράς. Επίσης επιλέχθηκαν και βραβεύονται για την προσφορά τους παλιοί αγαπημένοι καθηγητές, ενώ για τρίτη χρονιά επιλέγεται και βραβεύεται μια τάξη ως δραστήρια και δημιουργική.  Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 12.00, στην Αίθουσα Μεγάλων Ευεργετών Γ. Μπόμπολας του Συνδέσμου

Οι βραβεύσεις ανά κατηγορία είναι οι εξής

 

Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ  ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

 

  1. Αλέκος Σπανουδάκης (Αποφ. 46)

Ο Αλέκος Σπανουδάκης αποτέλεσε υπόδειγμα αθλητή, δασκάλου και προπονητή της καλαθοσφαίρισης. Ως αθλητής του Ολυμπιακού Πειραιώς συνέβαλλε τα μέγιστα στην κατάκτηση των δύο πρώτων πρωταθλημάτων (1949, 1960).  Με την Εθνική Ελλάδος αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια όλων των επίσημων διοργανώσεων (Ευρωμπάσκετ 1949,1951, Ολυμπιακοί Αγώνες 1952, Μεσογειακοί Αγώνες 1955). Στο Ευρωμπάσκετ του 1949 στο Κάιρο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.  Ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος καλαθοσφαιριστής που χρησιμοποίησε το τζαμπ σουτ.

  1. Κωνσταντίνος Χέλμης  (Αποφ.66)

Ο Κωνσταντίνος Χέλμης  Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Φυσικής, Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του τμήματος από το 2008, για το σημαντικό παιδαγωγικό, ερευνητικό και συγγραφικό του έργο.  Εκτός από το σημαντικό του έργο στη μελέτη, παρακολούθηση και αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και μέλος πολλών εγχώριων και διεθνών επιστημονικών ενώσεων και οργανισμών.

  1. Σάκης Μπουλάς  (Απόφ. 72)

Ο Σάκης Μπουλάς Ηθοποιός, Τραγουδιστής και στιχουργός για την προσφορά του στο θέατρο, την τηλεόραση και το τραγούδι. 

 

 

Β. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

 

1. Πέτρος Καλλίτσης (Αποφ.69 )

Ο Πέτρος Καλλίτσης Καθηγητής, ως Διευθυντής της Κατασκήνωσης «Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα», η οποία στα 78 χρόνια δράσης της έχει φιλοξενήσει 15.000 παιδιά με τη βοήθεια 3.000 εθελοντών, για την προσφορά του στον εθελοντισμό και τη συνέχιση του έργου του αείμνηστου πατέρα Πυρουνάκη  που δημιούργησε τις Κατασκηνώσεις.

 

Γ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ

  1. Τάκης Μπενάς (αποφ.42)

Ο Τάκης Μπενάς συγγραφέας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης συνέβαλλε αποφασιστικά στην ανάδειξη και προβολή των ηρώων μαθητών και του Καθηγητή της Ιωνιδείου Γεώργιου Κότσιρα  οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Παράλληλα με το πλούσιο συγγραφικό του έργο έριξε φως στις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας τις οποίες βίωσε προσωπικά και συμμετείχε ενεργά σε αυτές.

Δ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ

Οι παλιοί καθηγητές οι οποίοι θα βραβευθούν αντίστοιχα φέτος είναι οι εξής:

  1. Δέσποινα Κυριαζοπούλου ,  Φιλόλογος
  2. Ελένη Δανέζη, Καθηγήτρια Γαλλικών
  3. Γιώργος Παπαβασιλόπουλος, Καθηγητής Μαθηματικών

 

Ε. ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Η Τάξη 1977, κλείνει τα 35 χρόνια αποφοίτησης της. Πολλά από τα μέλη της έχουν διακριθεί στο χώρο της επιστήμης, του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς, ενώ έχουν στελεχώσει με επιτυχία και υψηλό βαθμό ευθύνης και προσφοράς τα διοικητικά συμβούλια του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.