Home > Editorials > «Η ανάγκη για καλές ειδήσεις»..Editorial Φ.Εφημερίδας 152 «ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ»

«Η ανάγκη για καλές ειδήσεις»..Editorial Φ.Εφημερίδας 152 «ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ»

No Gravatar

Editorial 152

 Αγαπητοί συναπόφοιτοι καλή και δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία και καλές ειδήσεις…Έχει καταντήσει βαρετό να μιλάμε συνεχώς για την κρίση, τις συνέπειες και την έλλειψη προοπτικής.. Την εφεδρεία, την ανεργία, τη στάση πληρωμών, το χαράτσι μέσω ΔΕΗ και οτιδήποτε άλλο μας βασανίζει  και μας γεμίζει αγωνία… (Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία το χαράτσι της ΔΕΗ ήρθε  και για το σωματείο μας, με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.500 ευρώ…).

Αυτό που έχουμε ανάγκη να ακούσουμε είναι καλές ειδήσεις… πράγματα που θα μας κάνουν να χαμογελάσουμε και να αποστασιοποιηθούμε για λίγο από τη μίζερη πραγματικότητα.. Ιδέες και δυνατότητες που έστω και λίγο θα βελτιώσουν τη ζωή μας δίνοντας κάποιες πρακτικές λύσεις ή λίγη χαρά.

Έτσι λοιπόν αυτό το τεύχος προσπαθήσαμε να το γεμίσουμε καλές ειδήσεις και ιδέες. Να είναι ένα μικρό αντίδοτο στο δύσκολο σήμερα. Να αποδείξουμε ότι αξίζει κάποιος παραμένει ενεργό μέλος ενός σωματείου και δεν είναι πολυτέλεια σε περίοδο κρίσης να στηρίζουμε το Σύνδεσμο Αποφοίτων του Σχολείου μας..

Η πρώτη καλή είδηση είναι η κάρτα προνομίων του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά για τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.  Μια κάρτα που εξασφαλίζει έκπτωση 10-30% σε αγορές από μαγαζιά της πόλης του Πειραιά, συμβάλλοντας στη μείωση των εξόδων που κάνουμε στα ψώνια μας ενώ παράλληλα ενισχύεται η τοπική οικονομία.

Η δεύτερη καλή είδηση είναι ότι το αγαπημένο μας σχολείο έγινε ξανά πρότυπο…Ο αγώνας όλων μας όλα αυτά τα χρόνια για την επαναφορά του θεσμού των προτύπων έγινε πραγματικότητα, όπως επίσης και υποβολή αίτησης από το σχολείο μας το οποίο αξιολογήθηκε θετικά όπως θα διαβάσετε…

Η τρίτη καλή είδηση αφορά έναν χώρο ο οποίος έχει απαξιωθεί πλήρως στη συνείδηση των πολιτών, τον χώρο της πολιτικής.. Ένας δικός μας άνθρωπος απόφοιτος της Ιωνιδείου και παλιό μέλος του ΔΣ των Αποφοίτων, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (αποφ.77) έγινε Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Μάλιστα στην κοπή της πίτας εκπροσωπώντας την τάξη του 77 που τιμάται για τα 35 χρόνια από την αποφοίτηση της, θα πραγματοποιήσει ομιλία για την Ιωνίδειο της δικής του μαθητικής ζωής και την επίδραση της στη μετέπειτα πορεία του.. Η σημειολογία είναι έντονη…Μαθητής της Ιωνιδείου γίνεται Υπουργός Παιδείας.. Δεν συμβαίνει συχνά και αποδεικνύει ότι το καλό δημόσιο σχολείο ανθίσταται και παράγει στελέχη που μπορούν συμβάλλον στην προσπάθεια για ανασυγκρότηση.

Η τέταρτη και πιο σημαντική είδηση είναι ότι σε πείσμα των καιρών και των συνθηκών συνεχίζουμε την πορεία μας, κάνουμε εκδηλώσεις πολιτισμού, συμβάλλουμε στην προβολή του έργου των συναποφοίτων , οργανώνουμε σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, αναλαμβάνουμε δράσεις και πρωτοβουλίες για να συμμετέχουμε όλοι δημιουργικά και χωρίς κόστος και να ξεφεύγουμε λίγο από αυτό που ζούμε..

Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, στην κοπή της πίτας μας και στη βράβευση των συναποφοίτων  που εσείς επιλέξατε .. Ας δείξουμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε ενωμένοι, στα δύσκολα και για τα … δύσκολα.. Και αν το έχουμε ξεχάσει, μην ανησυχείτε.. Θα μας το θυμίσουν οι παλιοί μας καθηγητές… οι άνθρωποι που μας έμαθαν να παλεύουμε, να έχουμε αξίες και να τις υποστηρίζουμε.. Θα είναι κοντά μας και φέτος στην κοπή της πίτας για να μας υπενθυμίζουν διακριτικά ότι λάβαμε μια παιδεία , την οποία θα πρέπει να χρησιμοποιούμε ως ασπίδα, απέναντι σε ότι διαβρώνει κάθε μορφής συλλογικότητα και κοινωνική δράση και κρύβεται πίσω από αυτό που ονομάζουμε «κρίση».  Το «ο σώζων εαυτό σωθήτω», ας μείνει μακριά από την δημιουργική παρέα των αποφοίτων της Ιωνιδείου… Άλλωστε την ιστορία τη γράφουν οι παρέες

 

Categories: Editorials
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.