Archive

Archive for Νοεμβρίου, 2012

Επετειακή Συνάντηση της τάξης του ‘72 για τα 40 χρόνια από την αποφοίτηση!

No Gravatar

Μία από τις πιο δραστήριες τάξεις αποφοίτων, η οποία διαθέτει και δικό της σύλλογο και δικό της Πρόεδρο, τον Πάνο Αργυρόπουλο, συναντήθηκε το Σάββατο στο Μικρολίμανο.  Οι Απόφοιτοι του ‘72…

Παρ’ όλο που συναντώνται κάθε χρόνο η συνάντηση αυτή είχε κάτι το ιδιαίτερο!!  Συμπλήρωσαν 40 χρόνια από την αποφοίτησή τους από την Ιωνίδειο!! Μαζεύτηκαν πάρα πολλοί συναπόφοιτοι του έτους τους, σχεδόν όλοι, στα ποτήρια έρεε άφθονο κρασί και ρακί και τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν. Δημιούργησαν μία υπέροχη ατμόσφαιρα…

Ο Πρόεδρος του Σ.Α.Ι.Σ.Π. Κώστας Μπουρλετίδης ανακοίνωσε στους συναποφοίτους την πρόθεση του Συνδέσμου να τους βραβεύσει στην εκδήλωση που θα γίνει τέλη Ιανουαρίου, για την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας,  λόγω της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την αποφοίτησή τους αλλά και λόγω της έντονης δραστηριότητάς τους.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, εκτός του Προέδρου του Συνδέσμου Αποφοίτων, ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Παναγιώτης Καλαβρός και ο Υπεύθυνος Επιχειρήσεων & Οργανισμών του Συνδέσμου Γιώργος Δασκαλάκης .

Επετειακή Συνάντηση της τάξης του 72 για τα 40 χρόνια από την αποφοίτησης της από την Ιωνίδειο Σχολή

No Gravatar

 

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, στο κέντρο «Θέα Θάλασσα» στο Μικρολίμανο, θα πραγματοποιηθεί η επετειακή συνάντηση της τάξης του 1972, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποφοίτηση της από την Ιωνίδειο Σχολή

Στην εκδήλωση – συνάντηση θα παραστούν ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Τάξης του 72, ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου.Όσα μέλη της τάξης του 72 δεν έχουν ενημερωθεί μπορούν να επικοινωνήσουν με τον συναπόφοιτο Πάνο Αργυρόπουλο (αποφ.72) Πρόεδρο της τάξης του 72 στο email p.argyropoulos@yahoo.gr

 Εκ μέρους του ΔΣ

 Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης

Πρόεδρος ΔΣ

Κάλεσμα για εθελοντική συμμετοχή σε Πρόγραμμα Ενισχυτικής διδασκαλίας μαθητών Γυμνασίου Ιωνιδείου και παιδιών συναποφοίτων

No Gravatar

Αγαπητοί συναπόφοιτοι:

 Το νεοσύστατο Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής, προσεγγίζοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον τα θέματα που απασχολούν τη μαθητική κοινότητα του σχολείου μας,  σας κοινοποεί την πρόθεσή του να λειτουργήσει δωρεάν  πρόγραμμα «Ενισχυτικής Διδασκαλίας» μαθητών του Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου  Ιωνιδείου και παιδιών συναποφοίτων.

 Η απόφαση αυτή του Δ.Σ. υπαγορεύεται από το γενικότερο οικονομικό κλίμα που έχει σαν αποτέλεσμα τη δηλωμένη αδυναμία (η οποία μας έχει από καιρό γνωστοποιηθεί)  ενός σημαντικού μέρους των γονέων των μαθητών του σχολείου μας να διαθέσουν τα κονδύλια που απαιτούνται για τη διδακτική ενίσχυση των παιδιών τους.

 Η ενισχυτική διδασκαλία θα αφορά τα ακόλουθα μαθήματα:  Μαθηματικά, Φυσική/Χημεία, Νεοελληνική Γλώσσα (με έμφαση στην Έκθεση) και Αρχαία Ελληνική Γλώσσα.

 Σε αυτό το στάδιο, διερευνούμε την εθελοντική συμμετοχή των μελών και φίλων του Συλλόγου μας, οι οποίοι θα συνεισφέρουν σε αυτό το πρόγραμμα, αναλαμβάνοντας τη διδασκαλία των παραπάνω μαθημάτων.  Επιθυμία μας είναι οι εθελοντές που θα αναλάβουν το έργο αυτό να είναι εκπαιδευτικοί των αντιστοίχων ειδικοτήτων (όχι όμως εν ενεργεία καθηγητές της Ιωνιδείου) ή συναφείς επαγγελματίες με την απαιτούμενη διδακτική εμπειρία.

 Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει τη λειτουργία του προγράμματος κάθε Σάββατο.  Είναι επιθυμητό όπως δρομολογηθούν άμεσα όλες οι ενέργειες, ώστε το πρόγραμμα να ξεκινήσει το νέο ημερολογιακό έτος (μέσα Γενάρη 2013).

 Ο Σύλλογος θα προβεί στη δημοσιοποίηση αυτής της ενέργειας στους γονείς των μαθητών του σχολείου μας, μόνο όταν έχει συγκροτηθεί η αναγκαία ομάδα εθελοντών εκπαιδευτών που θα στελεχώσουν το πρόγραμμα.

 Σας καλούμε λοιπόν να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, μέχρι τις 20.11.12, ως διδάσκοντες στο πρόγραμμα, αποστέλλοντας στο email αυτό τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τίτλο σπουδών, μαθήματα που προτίθεστε να αναλάβετε και τηλέφωνα επικοινωνίας)Για λεπτομέρειες, μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραμματέα Τομέα Πειραιά κ. Γιάννη Κωνσταντόπουλο (6973-773.062).

 Ελπίζουμε αυτό το κάλεσμα να έχει την ποθούμενη ανταπόκριση από μέρους σας και να γίνετε μέτοχοι της επιθυμίας μας να ενισχύσουμε τις προσπάθειες των μαθητών του σχολείου μας, οι οποίοι καλούνται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σχολείου στερούμενοι τη βοήθεια που κάποιες άλλες εποχές ήταν αυτονόητη.

 Εκ μέρους του ΔΣ του ΣΑΙΣΠ

Κωνσταντόπουλος Γιάννης

Γραμματέας Τομέα Πειραιά

Λεωνίδας Μακρυγιάννης+(17 Απρiλίου 1966 – 6 Νοεμβρίου 2012)Απόφοιτος 1984

No Gravatar

Μεγάλη θλίψη και πόνο προκάλεσε ο θάνατος του Λεωνίδα σε όλη την οικογένεια της Ιωνιδείου και στους οικείους του.. Αδικία και πίκρα, ένας νέος δυναμικός άνθρωπος δίκαιος καλός και εξαιρετικά αγαπητός.. Ας είναι ελαφρύ το χώμα..

«Οικονομική Κρίση και Οικονομική Εκπαίδευση»

No Gravatar

Ημερίδα με θέμα «Οικονομική Κρίση και Οικονομική Εκπαίδευση» διοργανώνει η Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Περιφερειακό Τμήμα Πειραιά και Κυκλάδων, και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012, και ώρα 09.30-15.00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, Σωτήρος Δις 17-19 Πλατεία Κοραή.

Παρουσίαση Βιβλίου του Αθανασίου Μπλέσιου στο Σύνδεσμο Αποφοίτων της Ιωνιδείου

No Gravatar

Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 στην Αίθουσα των αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (Πραξιτέλους 236, έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά), ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς, διοργάνωσαν την παρουσίαση του βιβλίου «Κράτος, Κοινωνία και Έθνος στη νεοελληνική λογοτεχνία. Από τη δεκαετία του 1890 ως το 1930» του συγγραφέα Αθανάσιου Γ. Μπλέσιου- Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Για το βιβλίο και τον Συγγραφέα μίλησαν: Γεώργιος Λεοντσίνης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Άννα Ταμπάκη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Ανδρειωμένος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Παναγιώτης Καλαβρός, Πολιτικός Επιστήμονας – Γεν. Γραμ. του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν, εκτός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ Κώστα Μπουρλετίδη, Βιργινία Κραβαριώτη, Δημήτρη Πετσετάκη, Γιάννη Κωνσταντόπουλο, Αντώνη Μοραντζή, οι Εκπαιδευτικοί κ.κ Ελένη Δανέζη, Λεωνίδα Στεργίου, Αντώνη Αντωνάκο, ο κ.κ Δημοσθένης Μπούκης και Αντώνης Αντωνίου, πρώην Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος των αποφοίτων της Ιωνιδείου, αντίστοιχα, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά κ. Γιάννη Χατζημανωλάκη, ο Τοπογράφος κ. Βασίλης Γκουντούμης, η κ. Βικτωρία Γκουντούμη, ο Επιχειρηματίας κ. Γιάννη Ηλία.

«Κράτος, Κοινωνία και Έθνος στη νεοελληνική λογοτεχνία. Από τη δεκαετία του 1890 ως το 1930» (Εκδ. Σοκόλη) Αθανάσιου Γ. Μπλέσιου (5-11-2012)

No Gravatar