Archive

Archive for Δεκεμβρίου, 2011

«Η Ηγεσία στην καθημερινότητα της Κρίσης »

No Gravatar

Την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011 ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά σε συνεργασία με την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Κάθε μέρα Ηγέτης, μια εναλλακτική προσέγγιση στην άσκηση ηγεσίας» του συγγραφέα και αποφοίτου της Ιωνιδείου Μιχάλη Γιαννουλέα, διοργάνωσε συζήτηση –ομιλία με θέμα «Η Ηγεσία στην καθημερινότητα της Κρίσης»

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) και εντάχθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας

Στην εκδήλωση μίλησαν οι, Παύλος Πολιτάκης, Μέλος του ΔΣ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Γρηγόρης Χονδροκούκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, Ανδρέας Στεφανίδης, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ), Λυδία Τσέντα μαθήτρια του Λυκείου Αυγουλέα Λιναρδάτου η οποία με την ομάδα της κέρδισε το 4ο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό ηγεσίας και επιχειρηματικότητας

Την εκδήλωση συντόνισε ο Παντελής Τέντες, Πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και προλόγισε ο Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός των άλλων και, ο πρώην Περιφερειάρχης Σπύρος Σπυρίδωνας,  ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρη Πάνου, ο Δικηγόρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Παναγιώτης Δέγλερης, ο Έφορος Εκδηλώσεων του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Δημήτρης Πετσετάκης, ο πρώην Διαμερισματικός Σύμβουλος Γιώργος Μουνδρέας.

Κάρτα Προνομίων του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά για τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου

No Gravatar

O Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά εξασφάλισε, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη για όλους μας περίοδο, ειδικά για τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου, την ονομαστική προνομιακή εκπτωτική κάρτα  του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, για να πραγματοποιήσετε φθηνότερα τις αγορές σας από τα καταστήματα της πόλης μας. Έτσι και οι αγορές σας γίνονται φθηνότερα και υποστηρίζουμε τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις  του Πειραιά.

Η κάρτα προνομίων είναι διαθέσιμη δωρεάν στα ταμειακώς ενήμερα μέλη και στην τιμή των 5 ευρώ για τα μη ταμειακώς εντάξει (μη ενεργά μέλη).

Είναι ονομαστική και παραλαμβάνεται μόνο από το μέλος του οποίου το όνομα αναγράφεται στην κάρτα και το οποίο υπογράφει ότι την παρέλαβε. Η παραλαβή της κάρτας θα γίνεται:

(α) Από τα γραφεία του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 18.00-21.00
και Τρίτη – Πέμπτη 09.00-12.00

(β) Με επίσκεψη εξουσιοδοτημένου μέλους του ΔΣ σε χώρο που επιθυμεί το μέλος

Ευχαριστούμε τον Εμπορικό Σύλλογο του Πειραιά για την συνεργασία. Κοινός τόπος όλων είναι η αγάπη μας για την πόλη μας.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης

Πρόεδρος ΔΣ

Οι PIRAEUS BLUES BAND σε μια ξεχωριστή βραδιά για το κοινό του Πειραιά ερμήνευσαν Eric Clapton

No Gravatar

Τρίωρη μαραθώνια συναυλία ροκ δόθηκε από τους PIRAEUS BLUES BAND, στην αίθουσα εκδηλώσεων Γ.ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά το βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου 2011 με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κοινού που χειροκρότησε τους Πειραιώτες καλλιτέχνες οι οποίοι στην πλειοψηφία είναι απόφοιτοι και μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.
Οι PIRAEUS BLUES BAND ακούραστα επί τρεις ώρες παρέσυραν ένα ενθουσιώδες κοινό που δεν τους άφηνε να κατέβουν από τη σκηνή με συνεχή ανκόρ, στους ξέφρενους ροκ και μπλουζ ρυθμούς τους, διανύοντας μουσικά μια χρονική περίοδο εξήντα ετών μουσικών δημιουργιών και αναζητήσεων του μεγάλου ERIC CLAPTON.
Το γκρούπ δημιουργήθηκε από τον Δημήτρη Πετσετάκη, έφορο εκδηλώσεων του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου και γνωστό μουσικοσυνθέτη το 2009.
Στους PIRAEUS BLUES BAND έπαιξαν το βράδυ του Σαββάτου της 3ης Δεκεμβρίου του 2011 οι Πειραιώτες μουσικοί Μίνως Πετσετάκης (Μπάσο-φωνή), Ανδρέας Σοφράς (Ντράμς), Δημήτρης Πετσετάκης (Κιθάρες-Φωνή), Μάνος Πεπινίδης (Κιθάρες-Φωνή) και Γιάννης Σκουνάκης (πλήκτρα).

Στους επόμενους μήνες το γκρούπ ετοιμάζει εμφανίσεις στο λεκανοπέδιο άλλοτε με το ίδιο πρόγραμμα για τον Ερικ Κλάπτον και άλλοτε με ροκ πρόγραμμα από τις Δεκαετίες του 1960, 1970 και 1980.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους διακρίναμε, εκτός των άλλων και, τον Βουλευτή Τάκη Μελά,  τον Αντιπρόεδρο των Αποφοίτων Ιωνιδείου και πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αντώνη Αντωνίου, τον Γενικό Γραμματέα και Στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος Κωνσταντίνο Βουτσινά, τον Οικονομολόγο –Λογιστή και ταμία του ΔΣ των Αποφοίτων Ιωνιδείου Βασίλη Βασιλειάδη, το μέλος του ΔΣ και γνωστό γιατρό Παναγιώτη Μπάϊζο, τον Κοινοτικό Σύμβουλο Αντώνη Μοραντζή, την Εκπαιδευτικό Γεωργία Μπαλή, τους κ.κ Μάνο Αλυφαντή, Μενέλαο Μυσιρλιάδη, τον Ερευνητή της Ιστορίας κ. Δημοσθένη Μπούκη, την Λογοτέχνιδα κ. Ειρήνη Σταματοπούλου, την Δικηγόρο Αργυρώ Μωραϊτάκη, τον πρώην Γενικό της ΔΗΡΑΠ κ. Δημήτρη Κρητικό.

Η όλη βραδιά με τους «Piraeus Blues Band’ να τραγουδούν Eric Clapton» σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ» «….ήταν μια όαση στη αγωνιώδη και βρωμερή καθημερινότητά μας……
Τους ευχαριστούμε και περισσότερο μάλιστα για την εκτός προγράμματος, εκτέλεση του «Hey Joe». Τους ευχόμαστε καλό κουράγιο και αναμένουμε σύντομα νέες εμφανίσεις τους στον Πειραιά και στα λιμνάζοντα Πολιτιστικά του δρώμενα. »

Εξαιρετική η εκδήλωση της Ειρήνης Σταματοπούλου (αποφ.91) στο Σύνδεσμο

No Gravatar

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή του κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου της Ιστορικού – Θεωρητικού του Κινηματογράφου  Ειρήνης Σταματοπούλου με τίτλο «Θεολογία και μυστικισμός στον σύγχρονο αμερικανικό κινηματογράφο – Εβραίοι σκηνοθέτες», Εκδόσεις Αιγόκερως, από το Σύνδεσμο Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

Η εκδήλωση της εκλεκτής αποφοίτου της Ιωνιδείου  οργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία από τους αποφοίτους της Ιωνιδείου και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μεγάλων Ευεργετών, Γεώργιος Μπόμπολας», του Συνδέσμου, (Πραξιτέλους 236, έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά),  την Δευτέρα 05/12/2011 .

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί η συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων στην εκδήλωση κάτι που αποδεικνύει ότι υπάρχει δίψα για τέχνη και πολιτισμό στην ταλαιπωρημένη μας πόλη και η δίψα και διάθεση για συμμετοχή δεν έχουν ηλικιακή κατηγορία.

Στόχος του βιβλίου είναι η μελέτη της εβραϊκής ταυτότητας συγκεκριμένων δημιουργών (Αδερφοί Κοέν, Γούντι Άλεν, Ντάρεν Αρονόφσκι), όπως διαφαίνεται από τις ταινίες τους, καθώς και η ανάδειξη των στοιχείων εκείνων που μαρτυρούν τόσο την κοσμική όσο και τη μεταφυσική προσέγγιση θεμάτων που σχετίζονται με τις έννοιες του χρόνου, της ιστορίας, της ηθικής ευθύνης και της ελευθερίας του ανθρώπινου υποκειμένου, της εγκόσμιας τάξης και της αναγκαιότητας, όπως αυτές προκύπτουν τόσο από τις βιβλικές παραδόσεις όσο και από το μυστικιστικό φαντασιακό.

Την εκδήλωση προλόγισαν οι Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου και ο Δημήτρης Πετσετάκης Έφορος Εκδηλώσεων. Για το βιβλίο εκτός από την συγγραφέα μίλησαν, η  Εύα Στεφανή, θεωρητικός του κινηματογράφου – σκηνοθέτης (Πανεπιστήμιο Αθηνών) Σολδάτος , εκδότης, συγγραφέας, σκηνοθέτης, η Έφη Βενιανάκη συγγραφές – ηθοποιός η οποία διάβασε το κείμενο του Μάνου Στεφανίδη (αποφ.72),  Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω σημαντικού προσωπικού προβλήματος

Η έναρξη της παρουσίασης ήταν εντυπωσιακή και άκρως κινηματογραφική με την προβολή μιας 15λεπτης ταινίας με αποσπάσματα από ιστορικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου τα οποία πρόβαλλαν σημαντικές μορφές κινηματογραφικών ηρώων, συνοδεία νοσταλγικής μουσικής.

Η Ειρήνη Σταματοπούλου είναι Διδάκτορας της Ιστορίας και Θεωρίας του Κινηματογράφου, διδάσκει  Ιστορία Κινηματογράφου στο Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Θεωρείται όχι άδικα και παρά το νεαρό της ηλικίας της ως  η σημαντικότερη ελληνίδα συγγραφέας στο χώρο της ιστορίας και κριτικής του κινηματογράφου.

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης                   Κωνσταντίνος Βουτσινάς

«Η Ηγεσία και η άσκηση της» Μιχάλης Γιαννουλέας (αποφ.70)

No Gravatar

Η Ηγεσία και η άσκηση της

Μιχάλης Γιαννουλέας (αποφ.70)

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Κάθε μέρα Ηγέτης», στην εκδήλωση του Συνδέσμου με θέμα «Η Ηγεσία στην Καθημερινότητα της Κρίσης», ο συναπόφοιτος συγγραφέας και γκουρού σε θέματα ηγεσίας Μιχάλης Γιαννουλέας μας ταξιδεύει στα βασικά στοιχεία της άσκησης ηγεσίας

H ηγεσία και η άσκησή της –η έννοιά της και το σύνολο των συμπεριφορών που τη συνθέτουν–, τα χαρακτηριστικά του ηγέτη και οι συνθήκες που συντελούν στην ανάδειξή του αποτελούν ένα από τα πιο ερευνημένα θέματα της κοινωνικής και της βιομηχανικής/οργανωτικής ψυχολογίας.

Στην εποχή μας, η ραγδαία αύξηση των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, η πελατοκεντρική αντίληψη αλλά και η τεχνολογική και κοινωνική πρόοδος αυξάνουν την ανάγκη για περισσότερη ηγεσία.

Σήμερα ο επικεφαλής μάνατζερ χρειάζεται –εκτός από τις λεγόμενες «σκληρές δεξιότητες»– να διαθέτει επιπλέον ή και πρωτίστως «μαλακές δεξιότητες», και κατά συνέπεια την ικανότητα άσκησης ηγεσίας, για ΝΑ ΕΙΝΑΙ αποτελεσματικός μάνατζερ.

Ως αποτέλεσμα αυτής της ανάγκης, τα τελευταία χρόνια τα ράφια των βιβλιοπωλείων έχουν γεμίσει από βιβλία τα οποία αναφέρονται στην ηγεσία και στους ηγέτες. Οι άνθρωποι γοητεύονται από την ιδέα της ηγεσίας και αναζητούν πληροφορίες για το πώς θα γίνουν οι ίδιοι αποτελεσματικοί ηγέτες, ενώ και οι επιχειρήσεις αναζητούν ανθρώπους με ηγετικές ικανότητες, γιατί ένα τέτοιο άτομο θεωρείται ότι δίνει προστιθέμενη αξία σε έναν οργανισμό. Πολλά ακαδημαϊκά ιδρύματα σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου διαθέτουν προγράμματα σπουδών με αντικείμενο την ηγεσία.

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι μια επισκόπηση των μελετών για την ηγεσία καταδεικνύει την ποικιλία των θεωρητικών προσεγγίσεων που επιχειρούν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο της ηγετικής διεργασίας. Ορισμένοι μελετητές μελετούν την ηγεσία στα πλαίσια χαρακτηριστικών, δεξιοτήτων ή και συμπεριφορών, ενώ άλλοι την προσεγγίζουν από πολιτική ή ανθρωπιστική άποψη. Άλλες μελέτες επιχειρούν να προσδιορίσουν το ηγετικό προφίλ και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να γίνει «ηγέτης».

Η ηγεσία έχει επίσης διερευνηθεί με τη χρήση ποιοτικών αλλά και ποσοτικών μεθόδων και σε πολλά επίπεδα, όπως είναι οι μικρές ομάδες, οι οργανισμοί, τα κόμματα κ.λπ. Αυτές οι μελέτες αποδίδουν μια πολύ πιο εξεζητημένη και σύνθετη «εικόνα» της διεργασίας της ηγεσίας συγκριτικά με την απλή παρουσίασή της σε πολλά δημοφιλή βιβλία.

Η ηγεσία, σε οποιοδήποτε επίπεδο ιεραρχίας και αν ασκείται, δεν είναι σίγουρα μια εύκολη υπόθεση, και δεν μπορεί εκ των προτέρων να χαρακτηριστεί ως καλή ή κακή. Αυτό εξαρτάται από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και από τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για να επηρεάσουν τα άτομα που θα επιδιώξουν και θα επιτύχουν αυτά τα αποτελέσματα.

Ουσιαστικά η άσκηση ηγεσίας προσβλέπει, σε πρώτο επίπεδο, στην αλλαγή της συμπεριφοράς των ατόμων και, σε δεύτερο επίπεδο, στην αλλαγή νοοτροπίας τους μέσω της επιρροής που θα ασκήσει ο ηγέτης.

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι η ποιότητα της άσκησης ηγεσίας εξαρτάται από την αλληλεπίδραση των χαρακτηριστικών του ηγέτη, των δεξιοτήτων του όπως αυτές παρουσιάζονται μέσα από τη συμπεριφορά του, και της συγκεκριμένης κατάστασης στην οποία λαμβάνει χώρα η άσκηση ηγεσίας.

Η κατάκτηση των ηγετικών δεξιοτήτων δεν διαφέρει ουσιαστικά από την κατάκτηση άλλων δεξιοτήτων, όπως είναι, για παράδειγμα, η οδήγηση του αυτοκινήτου. Αρχικά μαθαίνουμε να οδηγούμε (γνώση), και όσο περισσότερα χιλιόμετρα διανύουμε (εξάσκηση), τόσο καλύτεροι οδηγοί γινόμαστε. Κατ’ αναλογία με την οδήγηση, όσο περισσότερο εξασκεί τις δεξιότητες ηγεσίας ο επικεφαλής μιας μονάδας, τόσο πιο πολύ αυξάνει το βαθμό επιρροής του, και τόσο πιο ουσιαστικός γίνεται στις διαπροσωπικές του σχέσεις με τους συνεργάτες, τους υφισταμένους, τους τρίτους.

Αποτέλεσμα: η βελτίωση της αποδοτικότητας της μονάδος στην οποία είναι επικεφαλής.

Μιχάλης Π. Γιαννουλέας

Εντεταλμένος Σύμβουλος – Γενικός Διευθυντής

ATExcelixi Α.Ε

Εκπαιδευτικό & Συνεδριακό Κέντρο – Εταιρεία Ομίλου ATEbank

«H Ηγεσία στην Καθημερινότητα της Κρίσης»

No Gravatar

«Η Ηγεσία στην καθημερινότητα της Κρίσης »

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 11.30

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά σε συνεργασία με την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Κάθε μέρα Ηγέτης, μια εναλλακτική προσέγγιση στην άσκηση ηγεσίας» Εκδόσεις Πεδίο,  του συγγραφέα και αποφοίτου της Ιωνιδείου Μιχάλη Γιαννουλέα, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει, στη συζήτηση –ομιλία με θέμα «Η Ηγεσία στην καθημερινότητα της Κρίσης»

Η εκδήλωση η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) και εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μεγάλων Ευεργετών, Γεώργιος Μπόμπολας», του Συνδέσμου, (Πραξιτέλους 236, έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά),  την Κυριακή  11/12/2011 και ώρα 11:30.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν θα μιλήσουν, οι :

  • Παύλος Πολιτάκης, Μέλος του ΔΣ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου
  • Γρηγόρης Χονδροκούκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά
  • Ανδρέας Στεφανίδης, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ),
  • Λυδία Τσέντα μαθήτρια του Λυκείου Αυγουλέα Λιναρδάτου η οποία με την ομάδα της που κέρδισε το 4ο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό ηγεσίας και επιχειρηματικότητας

Την εκδήλωση συντονίζει ο Παντελής Τέντες, Πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Προλογίζει ο Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

Η παρουσία σας θα αποτελέσει τιμή.

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης                          Κωνσταντίνος Βουτσινάς

Πληροφορίες

τηλ: 6937169129 -2104180948

fax: 2104180944

email: info@saisp.gr

No Gravatar