Archive

Archive for Σεπτεμβρίου, 2011

Πρόγραμμα Ημερίδας για το Alzheimer 25-9-2011

No Gravatar

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΨΚΠ)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΣΑΙΣΠ)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Συντονιστής : Δρ. Νίκος Ε. ΔΕΓΛΕΡΗΣ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

10.00-13.30

Αμφιθέατρο Γεώργιος ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ  Πραξιτέλους 236 & Χαριλάου Τρικούπη ΠΕΙΡΑΙΑΣ( έναντι   ΕλληνοΓαλλικής Σχολής ST.PAUL)

Πρόγραμμα εκδήλωσης

10.00-10.15  :   Προσέλευση

10.15-10.30 : Έναρξη ημερίδας

Προσφώνηση προέδρου ΣΑΙΣΠ Κων/νου   ΜΠΟΥΡΛΕΤΙΔΗ

10.30-10.50 : Άνοϊκές Διαταραχές –Ν.ALZHEIMER :

«η  σιωπηλή    επιδημία»

Δρ. Μαριέττα ΡΕΜΟΥΝΔΟΥ

10.50-11.05 : Συμπεριφορικές Διαταραχές –Ψυχιατρικά Συμπτώματα

της νόσου κ.Ανδρέας ΣΟΛΙΑΣ

11.05-11.15 : Κατάθλιψη στους Ηλικιωμένους

κ. Μάντω ΚΑΡΑΜΠΕΡΗ

11.15-11.30: Φαρμακευτικές θεραπείες στην Νόσο Alzheimer

Δρ. Νίκος ΔΕΓΛΕΡΗΣ

11.30-11.45:  Μη Φαρμακευτικές Παρεμβάσεις- Νοητική

Ενδυνάμωση (η άσκηση του νου –Brain Stimulation)

κ. Μάντω ΚΑΡΑΜΠΕΡΗ

11.45-12.00: Βιοψυχοκοινωνική επιβάρυνση φροντιστών

ο «Κρυφός Ασθενής» κ. Έλλη ΜΑΝΤΕΛΟΥ

12.00-12.30: Πρωτοβάθμια ανίχνευση διαταραχών μνήμης και

διάθεσης ατόμων Γ΄ ηλικίας στο Δήμο ΙΛΙΟΥ Αττικής

(ILION –BYRON –HELIOUPOLIS Hellenic Study).

κ. Ανδρέας ΣΟΛΙΑΣ

12.30-13.00: Συμπεράσματα –Ερωτήσεις.

Ο συναπόφοιτος συνθέτης Δημήτρης Πετσετάκης παρουσιάζει το έργο του αείχορδον

No Gravatar

Ο συναπόφοιτος συνθέτης Δημήτρης Πετσετάκης παρουσιάζει το έργο του αείχορδον στα πλαίσια της έκθεσης ζωγραφικής της Αγάπης Χατζή

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου πραγματοποιεί έκθεση ζωγραφικής της Αγάπης Χατζή με γενικό τίτλο «ΔΙΑΧΡΟΝΟΝ» … από τις 5 έως τις 27 Οκτωβρίου 2011.

Η ζωγραφική της Αγάπης Χατζή σαφώς κατατάσσεται στην αφαιρετική σχολή και το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η απεικόνιση του κοσμικού παιγνίου σε καμβά. Χρησιμοποιεί τη μικτή τεχνική και δημιουργεί αφηρημένες, ποιητικές εικόνες εσωτερικής έντασης και υπαρξιακών αναζητήσεων.

Στην έκθεση Διάχρονον θα παρουσιάσει είκοσι-πέντε πίνακες μεγάλων διαστάσεων που θα πλαισιωθούν από το πρωτότυπο μουσικό έργο Αείχορδον του συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Δημήτρη Πετσετάκη. Το Αείχορδον είναι μία σύνθεση για συνθετητές, κρουστά και έγχορδα, εμπνευσμένη από τα ζωγραφικά έργα της Χατζή. Τη βραδιά των εγκαινίων το έργο θα παρουσιαστεί ζωντανά από το συνθέτη και τους μουσικούς Άρη Καλλέργη και Μίνωα Πετσετάκη.

Την έκθεση θα προλογίσει η Επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης και Ιστορικός Τέχνης, Δρ. Γεωργία Κακούρου-Χρόνη.

Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη Νόσο Alzheimer «25-9-2011″

No Gravatar

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Το Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Πειραιά και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά σας προσκαλούν σε επιστημονική ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινού στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας της Νόσου Alzheimer, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 από τις 10:00 πμ ως τις 13:00 μ.μ στην Αίθουσα Γεώργιος Μπόμπολας (Πραξιτέλους 236, έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά)

Ο Επιστημονικός Διευθυντής ΨΚΠ      Ο Πρόεδρος του  Σ.Α.Ι.Σ.Π.

Dr. Νικόλαος Ε. Δέγλερης                            Κων/νος Μπουρλετίδης              

Νευρολόγος – Ψυχίατρος


Categories: Εκδηλώσεις

REUNION 2011 στο Kitchen Bar Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

No Gravatar

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011, την καθιερωμένη εκδήλωση Reunion των αποφοίτων όλων των ετών της Ιωνιδείου και των φίλων του Συνδέσμου Αποφοίτων της.

Φέτος αλλάξαμε «προορισμό» και καταλάβαμε κυριολεκτικά και μεταφορικά τον πανέμορφο  χώρο του του συναπόφοιτου επιχειρηματία Λουκά Μπολέτση (αποφ.76).  Οι καινοτομίες δεν περιορίστηκαν μόνο στην αλλαγή του χώρου.. Για πρώτη φορά λειτούργησαν παράλληλα δύο εκδηλώσεις στον ίδιο χώρο. Οι μεγαλύτερες γενιές στο εστιατόριο και οι νέοι απόφοιτοι (2008-2011) και όσοι ένιωθαν το ίδιο νέοι με τις ανωτέρω τάξεις  στο μπαράκι του μαγαζιού για ποτό.

Ο στόχος όμως όλων των αποφοίτων κοινός.. Μετά από μια δύσκολη χρονιά γεμάτη  προβλήματα, «κρίσεις», «μνημόνια» και «μεσοπρόθεσμα» να βρεθούμε  όλοι μαζί, να περάσουμε καλά, να ευχηθούμε καλό καλοκαίρι και να δραπετεύσουμε για λίγο από την πίεση της καθημερινότητας

Ανάμεσα στους εκλεκτούς αποφοίτους και τους φίλους τους  το παρών έδωσαν ο  ο κ. Λάζαρος Αλεξανδρίδης τ.Αντινομάρχης Πειραιά,  ο Αντώνης Καλογερόγιαννης Δημοτικός Σύμβουλος, ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας ο Κώστας Παράσχος Σύμβουλος Παιδείας του Δημάρχου Πειραιά ο κ. Τάκης Δέγλερης Σύμβουλος ΔΣΠ, ο Νίκος Σελλάς Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και μέλος των Οικολόγων Πράσινων  ο κ.  Γιώργος Χατζηγεωργίου Πρόεδρος των Αποφοίτων της Saint – Paul, ο Διευθυντής του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου Πειραιά και συναπόφοιτος Νίκος Δέγλερης, ο Γενικός Γραμματέας του Πειραϊκού Συνδέσμου και συναπόφοιτος Παναγιώτης Πετρόπουλος ο πρώην. Πρόεδρος του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος , μέλος του ΔΣ του ιδρύματος και συναπόφοιτος Γεώργιος Μπακούρης, η Δικηγόρος τ. Αντιπρόεδρος του ΔΣ των Αποφοίτων της Ιωνιδείου Γιώτα Μπουρλετίδου, η τ. Γενική Γραμματέας των Αποφοίτων της Ιωνιδείου και φιλόλογος Αθηνά Κάσση, ο συναπόφοιτος Ιατρός και ερευνητής Κώστας Δάβος,  ο συναπόφοιτος Ιατρός Γιάννης Σκουνάκης, ο συναπόφοιτος δημοσιογράφος Δημήτρης Καπράνος, ο επιχειρηματίας Γιώργος Κωστής (Όμιλος DOMEFAR), ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά Γρηγόρης Χονδροκούκης, ο κ. Γιάννης Κανατσέλης εκδότης της “Φωνής των Πειραιωτών”, η καθηγήτρια και συναπόφοιτος Μαίρη Λυριτζή

Την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης στο εστιατόριο είχαν ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου  Κωνσταντίνος Βουτσινάς, και το μέλος του ΔΣ Παναγιώτης Μπάϊζος, ενώ αντίστοιχα την οργάνωση της ευθύνης της εκδήλωσης των νεότερων αποφοίτων είχε το μέλος του ΔΣ Αντώνης Μοραντζής. Τους ευχαριστούμε θερμά.  Ένα μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας της εκδήλωσης τους ανήκει.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, ευχαριστεί  θερμά τις κάτωθι επιχειρήσεις και μέσα ενημέρωσης για την υποστήριξη τους, μέσα από τη συμμετοχή τους στο χορηγικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:

  1. Κτήμα Σιγάλα: Χορηγός Κρασιού (του συναπόφοιτου Πάρι Σιγάλα)
  2. ΓΑΙΑ Οινοποιητική: Χορηγός Κρασιού (του συναπόφοιτου Γιάννη Παρασκευόπουλου)

Η συμμετοχή τους συνέβαλλε αποφασιστικά  στο να μειωθεί το κόστος συμμετοχής των αποφοίτων στην εκδήλωση, σε μια εποχή ιδιαίτερα σκληρής λόγω της οικονομικής κρίσης.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον συναπόφοιτο επιχειρηματία Λουκά Μπολέτση που έκανε πραγματικά ότι περνούσε από το χέρι του για την επιτυχία της εκδήλωσης. Υψηλή ποιότητα, άψογη εξυπηρέτηση, ζεστή ατμόσφαιρα και η δροσιά της θάλασσας μας έκαναν να περάσουμε καλά «χωρίς να το κάνουμε θέμα» όπως θα έλεγε και ο συναπόφοιτος καλλιτέχνης και συγγραφέας Κωνσταντίνος Τζούμας.

Categories: Εκδηλώσεις

«Νέα Πρότυπα –Πειραματικά Σχολεία: Προοπτικές και Αδυναμίες», Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

No Gravatar

Με ιδιαίτερη επιτυχία, προσέλευση και συμμετοχή ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, οργάνωσε ενημερωτική ημερίδα με θέμα «νέα Πρότυπα –Πειραματικά Σχολεία: Προοπτικές και Αδυναμίες», την Πέμπτη 16 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ανάλυση και συζήτηση του νέου νόμου για την επαναφορά των προτύπων σχολείων και η δυνητική εφαρμογή του σε ένα ιστορικό σχολείο όπως η Ιωνίδειος Σχολή. Στη συγκεκριμένη ημερίδα όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές (σύλλογοι καθηγητών, σύλλογοι γονέων, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και απόφοιτοι), είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους για την εφαρμογή του νόμου, τους προβληματισμούς τους για αρκετά σημεία που είναι βέβαιο ότι προκαλούν και δε λύνουν προβλήματα αλλά και τις προτάσεις για τη βελτίωση τους.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απεύθυναν ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Αντώνης Αντωνίου και ο Πρόεδρος της 18ης Σχολικής Επιτροπής Αργύρης Οικονόμου. Ο Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης Πρόεδρος των Αποφοίτων της Ιωνιδείου παρουσίασε τα κύρια σημεία του νόμου, ενώ ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά Σίμος Ρετάλης παρουσιασε τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πειραιά και της Ιωνιδείου, εφόσον αυτή ενταχθεί στο νόμο. Οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου Γιάννης Μόσχος και Αρετή Διάκου επισήμαναν τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην περίπτωση που το ιστορικό σχολείο της Ιωνιδείου δεν ενταχθεί στο νόμο για τα πειραματικά – πρότυπα, ενώ η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Γεωργία Βαΐτσου επισήμανε παγίδες που κρύβει ο νόμος στην καθημερινή σχολική ζωή.

Σημαντική παρέμβαση έκανε ο Υποδιευθυντής του Λυκείου Μιχάλης Άνθης ο οποίος μετέφερε τον προβληματισμό της κοινότητας των καθηγητών, διότι ο συγκεκριμένος νόμος θίγει βαθύτητα το εργασιακό καθεστώς του εκπαιδευτικού όμως όπως δήλωσε ο σύλλογος καθηγητών του Λυκείου της Ιωνιδείου τάχθηκε υπέρ της υποβολής πρότασης στο Υπουργείο Παιδείας για ένταξη στο νόμο. Εν συνεχεία έγινα πολλές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις από παριστάμενους καθηγητές, γονείς και πολίτες οι οποίοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να συγκεντρωθούν προτάσεις για τη βελτίωση του νόμου και να σταλούν στο Υπουργείο Παιδείας.

Στην εκδήλωση μεταξύ των άλλων και εκτός των ανωτέρω ομιλητών έδωσαν το παρόν οι βουλευτές Πειραιά Τάσος Νεράντζης και Θόδωρος Δρίτσας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Καρδαράς και Ηλίας Σαλπέας, η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Πειραιά Μαρία Βόντα, ο Διευθυντής του Πειραματικού Γυμνασίου της Ιωνιδείου Γιάννης Κότσιρας και η Υποδιευθύντρια Ελένη Χριστοδούλου, ο πρώην Διευθυντής της ΔΗΡΑΠ Δημήτρης Κρητικός,  o πρώην και ο νυν Πρόεδρος των Αποφοίτων της Ζωσιμαίας Σχολής Αθανάσιος Δάλας και Σταύρος Δερματάς αντίστοιχα, ο Πρόεδρος των Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Γενικός Γραμματέας Αθανάσιος Τσιμπερδώνης, ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Παναγιώτης Καλαβρός και ο Ταμίας Βασίλης Βασιλειάδης, μέλη των συλλόγων γονέων γυμνασίου και λυκείου της Ιωνιδείου, μέλη του συνδέσμου αποφοίτων της σχολής, παλιοί και νέοι καθηγητές του σχολείου, καθηγητές άλλων πειραματικών σχολείων της πόλης μας καθώς και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ» Γιάννης Κανατσέλης