Archive

Archive for Ιουλίου, 2011

Γιορτή Αποφοίτησης 2011 στην Ιωνίδειο Σχολή

No Gravatar

Στις 9 Ιουνίου 2011, και για 9η συνεχόμενη χρονιά,  πραγματοποιήθηκε ηκαθιερωμένη γιορτή αποφοίτησης των μαθητών της τρίτης Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.  Η  γιορτή αυτή  οργανώνεται κάθε χρόνο από το Σύνδεσμο Αποφοίτων της Ιωνιδείου σε συνεργασία με την Διεύθυνση του Σχολείου και τη Σχολική Επιτροπή.  Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός αποτελεί ότι για πρώτη φορά φέτος η γιορτή αποφοίτησης συνδιοργανώθηκε με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου της Ιωνιδείου, κάτι που πιστοποιεί την άριστη συνεργασία και την πολύ καλή σχέση των αποφοίτων της Ιωνιδείου και των γονέων
Και φέτος ο Σύνδεσμος Αποφοίτων με τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Μπουρλετίδη, τον Αντιπρόεδρο Αντώνη Αντωνίου, τον ταμία Βασίλη Βασιλειάδη και το Ειδικό Γραμματέα Νεολαίας και Σχολείου Αντώνη Μοραντζή ήταν κοντά  στους νέους απόφοιτους της Ιωνιδείου, και μαζί με τις ευχές τους για καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις, τους μοίρασαν αναμνηστικά δώρα με το λογότυπο της σχολής και το έτος αποφοίτησης. Οι νέοι απόφοιτοι είχαν την ευκαιρία, μέσα από αυτή την γιορτή, να ακούσουν, να μάθουν, αλλά και να γίνουν μέλη της οικογένειας, του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, μέσα από τη διαδικασία της δωρεάν εγγραφής και δωρεάν συνδρομής για τα πρώτα δύο έτη. Επίσης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη φωτογράφηση της τάξης του 2011. (βλέπε φωτο). Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης στα μητρώα του Συνδέσμου εγγράφηκαν 100 νέα μέλη.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ευχαριστεί θερμά τον Συναπόφοιτο, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Αργύρη Οικονόμου για την πολύτιμη στήριξη του στην υλοποίηση της Γιορτής, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Λυκείου της Ιωνιδείου Αρετή Διάκου καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Συλόγου Γονέωντον Υποδιευθυντή του Λυκείου κ. Μιχάλη Άνθη,  για την συνεργασία της διεύθυνσης του σχολείου, και τα μέλη του συλλόγου καθηγητών της Ιωνιδείου που συνέβαλλαν αποφασιστικά στην υλοποίηση και φέτος αυτού του σημαντικού θεσμού.

«Αφρικής Μέθεξη» – Εκδήλωση – Έκθεση στο Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιωνιδείου (2-9 Ιουνίου 2011)

No Gravatar

Το «Αφρικής Μέθεξη» ένα βιβλίο σύνθετο- βιωματικό, ιστορικό, εθνολογικό, φωτογραφικό- για την Αφρική, της Καθηγήτριας του Αριστοτέλειου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ελένης Γκίνου παρουσιάστηκε την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011, στο κοινό του Πειραιά, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 8 το βράδυ, στην Αίθουσα του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, Πραξιτέλους 236. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από πολυτοπική μουσική εγκατάσταση του συνθέτη  και εφόρου εκδηλώσεων του Συνδέσμου Δημήτρη Πετσετάκη, (αποφ.74), ο οποίος είχε την ευθύνη της οργάνωσης της εκδήλωσης αλλά και της έκθεσης φωτογραφίας της συγγραφέας  με την λογοτεχνική και καλλιτεχνική παρέμβαση φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η   έκθεση διήρκησε μέχρι την Πέμπτη 9 Ιουνίου και ήταν  ανοιχτή στο κοινό από τις 18.00 μέχρι τις 21.00.

Read more…

Συναντώντας τον Λεωνίδα Ανδριανόπουλο (αποφ.29)

No Gravatar

Ο μεγαλύτερος εν ζωή συναπόφοιτος, μια προσωπικότητα που ξεπερνά τα στενά όρια της πόλης του Πειραιά., στεναχωρήθηκε αφάνταστα που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην τελετή βράβευσης του στην εκδήλωση «Συναπόφοιτοι της χρονιάς 2010» στις 6-2-2011 στο Σύνδεσμο. Μας ζήτησε λοιπόν και δεν μπορούσαμε να του χαλάσουμε χατίρι να του δώσουμε την αναμνηστική πλακέτα στο χώρο του καταστήματος του που κάποτε ήταν και η αίθουσα του σχολείου του.

Δύο από τις μεγαλύτερες αγάπες του όπως μας δήλωσε  ο ίδιος είναι ο Ολυμπιακός τον οποίο ίδρυσε με τα άλλα τέσσερα αδέλφια του, και η Ιωνίδειος Σχολή. Ειδικά για την αγαπημένη του Ιωνίδειο Σχολή, το τότε «Α΄ Γυμνάσιο Αρρένων Πειραιώς», έχει το προνόμιο να έχει περάσει όλη του τη μαθητική ζωή, στο κτήριο των Ιωνιδών, δηλαδή στο κτήριο που έφτιαξε ο Κωνσταντίνος Ιωνίδης και στέγαζε το σχολείο μας μέχρι το 1932, όταν και γκρεμίστηκε για να δημιουργηθεί το τωρινό κτήριο. Η συγκίνηση του είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν αναλογίζεται ότι η τάξη του βρισκόταν ακριβώς στο σημείο που στεγάζεται σήμερα η οικογενειακή επιχείρηση που δημιούργησε και λειτουργεί μέχρι σήμερα η «ΑΦΟΙ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΙ»

Γεννήθηκε το 1911, βαδίζει στο 101ο έτος της ηλικίας τους και είναι ένας από τη θρυλική πεντάδα των Ανδριανοπουλαίων που δόξασαν την πόλη του Πειραιά και τον Ολυμπιακό, του οποίου αποτελούσαν και τα πέντε αδέρφια τη βασική αλλά και θρυλική πεντάδα της ομάδας «… Τον Ολυμπιακό τον αγάπησα όσο τους γονείς και τα αδέρφια μου. Ίσως τον αγάπησα περισσότερο και από τους δικούς μου» θα πει στο δημοσιογράφο και συναπόφοιτο Δημήτρη Καπράνο,

Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος ή Στραβοσουγιάς είναι ο βενιαμίν της «χρυσής πεντάδας» του Ολυμπιακού. Ο «αέρινος κυνηγός», που όπλισε την πένα των αθλητικογράφων της εποχής και τίμησε την φανέλα με το εθνόσημο στην … προπατορική Εθνική Ελλάδας. Ευτύχησε να νικήσει τον χρόνο αλλά και να απολαύσει και την καταξίωση της προσπάθειας. Ο «τελευταίος των θρύλων»: Μοναδικό, «συλλεκτικό», το ζωντανό κομμάτι των πρώτων ιστορικών χρόνων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι ο τελευταίος επιζών από τη θρυλική πεντάδα των Ανδριανοπουλαίων. Είναι αυτός που στο βιβλίο Δημήτρη Καπράνου εξομολογείται: … «Όπως αγαπώ εγώ τον Πειραιά λίγοι ίσως τον αγαπούν. Μόνο που τον τελευταίο καιρό μας έχουν ξεχάσει όλοι και αυτό το θεωρώ απαράδεκτο. Σε κάθε περίπτωση, νομίζω πως δεν μπορώ να ζήσω αλλού. Στον Πειραιά έχω τους φίλους μου».  «Πενήντα καλημέρες λέω κάθε πρωί στον Πειραιά, σκέπτεσθε να ζούσα μονίμως στα βόρεια προάστια;»