Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου συμμετέχει στην «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»
O Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά συμμετέχει, για πρώτη φορά, στην «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» Στις 26.3.2011 σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα στις 20:30 και δεσμευόμαστε ότι, από το 2011 θα ανακυκλώνουμε το σύνολο του χαρτιού που εκκαθαρίζουμε, τις μπαταρίες, τους ηλεκτρικούς λαμπτήρες, τον ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό μας εξοπλισμό και τα αναλώσιμα ηλεκτρονικών συσκευών που χρησιμοποιούμε. Δηλώνουμε συμμετοχή στην ιστοσελίδα μας στη WWF:
http://www.wwf.gr/earthhour/saisp
Λίγες μόνο μέρες απομένουν μέχρι την «Ώρα της Γης 2011» και ο χρόνος μετράει ήδη αντίστροφα για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που οι Έλληνες θα σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, πρωταγωνιστώντας εκ νέου στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Πρόκειται για την παγκόσμια εκστρατεία του WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή που έχει χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον πλανήτη».
Στην εκστρατεία αυτή η Ελλάδα συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. «Μετά από τρία χρόνια όλο και πιο δυναμικής παγκόσμιας ανταπόκρισης η Ώρα της Γης γίνεται θεσμός και ένας απλός τρόπος να αποδείξουμε ότι πέρα από γεωπολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαφορές, παραμένουμε πολίτες ενός κοινού τόπου. Του πλανήτη Γη. Φέτος όμως, το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20:30, ήρθε η στιγμή να ξεπεράσουμε τη μία ώρα, να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό! Το μήνυμα της Ώρας της Γης 2011 είναι ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης για τον καθένα από εμάς. Μίας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε 60 λεπτά αλλά θα διατρέχει την καθημερινότητά μας και θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη προστασία του πλανήτη. O Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά , καλεί τους τα μέλη και τους φίλους του, μέσα από την ιστοσελίδα που δημιούργησε στα πλαίσια της εκστρατείας του WWF, http://www.wwf.gr/earthhour/saisp , να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας το μήνυμά τους για ένα βιώσιμο μέλλον και έναν καθαρότερο πλανήτη, δεσμευόμενοι για μία δράση εξοικονόμησης ενέργειας που θα ακολουθήσουν πιστά μετά την Ώρα της Γης και να διαδώσουν τις ιδέες τους σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες τους. Έτσι ο ισχυρός συμβολισμός μετατρέπεται σε πράξη και η λίστα αποδεκτών του μηνύματος περιλαμβάνει και τον ίδιο μας τον εαυτό. Τον εαυτό τους όμως καλούνται να ξεπεράσουν και οι φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση και ο επιχειρηματικός κόσμος.
«Από την πρώτη κιόλας συμμετοχή της χώρας μας στην παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία ενάντια στην κλιματική αλλαγή, η ανταπόκριση των Ελλήνων υπήρξε εντυπωσιακή. Εκτιμάται ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά το 2009, ενώ για το 2010 τα φώτα έσβησαν 251 δήμοι και κοινότητες, 334 σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί και 1180 φορείς και επιχειρήσεις. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, μέσα σε δύο ώρες (2009 και 2010) εξοικονομήθηκαν περίπου 1000 τόνοι CO2. Κι αν το νούμερο δεν είναι απόλυτα κατανοητό, αρκεί να υπολογίσει κανείς ότι ισοδυναμεί με την «έξοδο» από την κυκλοφορία για 2 ώρες, 73.018 αυτοκινήτων».
————————–