Archive

Archive for Φεβρουαρίου, 2011

«Ο Πειραιάς τιμά τους Συγγραφείς του: Ιερώνυμος Πολάτος» (9-2-2011)

No Gravatar

Στην αίθουσα του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, οι δράσεις πολιτισμού για τον Πειραιά και τους ανθρώπους τους δεν σταματούν ποτέ. Το Ινστιτούτο Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας & της Ιστορίας των Επιχειρήσεων (Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.),  ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου,  και οι εκδόσεις το «Το Ροδακιό», την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, παρουσίασαν το έργο του Πειραιώτη συγγραφέα Ιερώνυμου Πολλάτου.
Στην κατάμεστη αίθουσα, οι παραβρισκόμενοι, με συντονιστή της εκδήλωσης το Νίκο Μέλιο, άκουσαν την ιστορικό Ευαγγελία Μπαφούνη να μιλάει με πρόσχημα το χαιρετισμό στον παιδικό της φίλο, για τα Καμίνια του Πειραιά και για τη δεκαετία του 60.  Τον συντονισμό και την υποστήριξη της εκδήλωσης από την πλευρά του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου, είχε ο Έφορος Εκδηλώσεων Δημήτρης Πετσετάκης τον οποίο ο «ιός της γρίπης» δεν άφησε να παραβρεθεί στην εκδήλωση. Χαιρετισμό εκ μέρους των Αποφοίτων της Ιωνιδείου πραγματοποίησε η Γραμματέας Τζένη Βουτσαδάκη.
Ο λόγος της ζωντάνεψε τα χρόνια της μεγάλης φτώχειας, που ενώ όλα φαίνονταν γκρίζα, παράλληλα πλημμύριζαν χρώματα και κυρίως ελπίδα για καλύτερες μέρες. Read more…

Τάσος Ζαφειρίου (αποφ.91)

No Gravatar

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Tάσος Ζαφειρίου (αποφ.91) γεννήθηκε στον Πειραιά και ασχολείται με την μουσική και το τραγούδι ήδη από τα χρόνια της εφηβείας του.

Τον γνωρίσαμε και τον απολαύσαμε ως ένα μέλος της μουσικής ομάδας του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου που την περίοδο 1991-1998, οργάνωσε πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα τη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το 1992.

 Ο Τάσος παράλληλα με τις μουσικές του σπουδές  εξειδικεύτηκε στον χειρισμό ηχητικού εξοπλισμού και μουσικής τεχνολογίας, καθώς και στον Χειρισμό εξοπλισμού Project Studio, αποκτώντας έτσι τις απαραίτητες ειδικές γνώσεις για την μετέπειτα ενασχόλησή του ως μουσικός παραγωγός, προγραμματιστής, ενορχηστρωτής και session μουσικός σε δισκογραφικές παραγωγές /studio recordings πολλών γνωστών καλλιτεχνών και ως συνθέτης, ενορχηστρωτής και μουσικός παραγωγός για διαφημίσεις, εμπορικά καταστήματα, ιστοσελίδες και ταινίες μικρού μήκους.

 Μεταξύ των δισκογραφικών του συμμετοχών συγκαταλέγονται τα “Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα” (2003, Καθρέφτης), Read more…

«Λαγού Μαλί», Παρουσίαση Βιβλίου του Χιώτη συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη στο Συνδεσμο (8-12-2010)

No Gravatar

Πριν από μόλις δύο χρόνια πρωτοεμφανίστηκε ο Γιάννης Μακριδάκης: τρία βιβλία κι αυτό τέταρτο μέσα στη διετία… Όλα τους γνώρισαν την μεγάλη αποδοχή των αναγνωστών αλλά και την προσοχή των επαϊόντων: «Ανάμισης ντενεκές» (μυθιστόρημα 2008), «Δεξιά τσέπη του ράσου» (νουβέλα 2009), «Ήλιος με δόντια» (μυθιστόρημα 2010).

 

Οι Εκδόσεις Εστία και το Πειραιώτικο Βιβλιοπωλείο Κιβωτός σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά παρουσίασαν στις 8 Δεκεμβρίου 2010, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου (Πραξιτέλους 236, Πειραιάς) το τέταρτο εξαιρετικό βιβλίο του Χιώτη συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη με τίτλο «Λαγού Μαλλί».

 

Για το βιβλίο μίλησαν η ιδιοκτήτρια του Πειραϊκού Βιβλιοπωλείου «Κιβωτός» κ. Ευαγγελία Σολωμού και ο ίδιος ο Συγγραφέας.

  Read more…

175 Χρόνια Πειραιάς: Παρουσίαση Δύο βιβλίων για την πόλη Δευτέρα – 29 -11-2010

No Gravatar

Σε μια εξαιρετικά σημαντική εκδήλωση για την πόλη του Πειραιά και μία από τις λίγες που έγιναν μέσα στο 2010 για τον εορτασμό των 175 χρόνων από την ίδρυση της πόλης μας, ο Σύνδεσμος  Αποφοίτων της Ιωνιδείου και οι Εκδόσεις Τσαμαντάκη οργάνωσαν στις 29 Νοεμβρίου 2010  μια ξεχωριστή εκδήλωση. Την παρουσίαση των βιβλίων ΒΟΥΡΛΑ – ΤΡΟΥΜΠΑ Μια περιήγηση στο χώρο του υποκόσμου και της πορνείας του Πειραιά (1840-1968) του Βασίλη Πισιμίση και ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ του Γιώργου Μπαλούρδου Εκδόσεις ΤΣΑΜΑΝΤΑΚΗ

 Ιδιαίτερη τιμή για το Σύνδεσμο αποτέλεσε η παρουσία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος έδειξε για άλλη μια φορά την εκτίμηση του στην Ιωνίδειο και το Σύνδεσμο Αποφοίτων της.

  Read more…

Επιστημονική Ημερίδα για τον Κωνσταντίνο Ιωνίδη από το Πειραματικό Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

No Gravatar

 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ  ΓΥΜΝΑΣΙΟ                                                                   Πειραιάς, 18/02/2011

ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

                                                                        Δελτίο Τύπου

                                 Κωνσταντίνος Ιωνίδης (1775 – 1852): «Διῆλθεν εὐεργετῶν»

Το  Πειραματικό  Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, προκειμένου να τιμήσει την προσφορά του Κωνσταντίνου Ιωνίδη (Ιπλιξή) και να αναδείξει το πολυσχιδές και άγνωστο εν πολλοίς έργο του, διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα:

           Κωνσταντίνος Ιωνίδης (1775 – 1852): «Διῆλθεν εὐεργετῶν»

 στις 30 Μαρτίου 2011 και ώρες 5:00 – 9:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής, Σωτήρος Διός 17, Πειραιάς.

 

Κατά τη διάρκεια αυτής της ημερίδας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει σημαντικές ομιλίες και εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων – ερευνητών σχετικές με τη δράση και την προσφορά του φιλογενούς εθνικού ευεργέτη.

Ο Κωνσταντίνος Ιωνίδης προσέφερε μεγάλο μέρος από την περιουσία του για την ανέγερση τμήματος του κτηρίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την οικονομική ενίσχυση της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τη χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές, την αγορά οικοπέδου για την ανέγερση του κτηρίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Συνέβαλε με χορηγίες στην εύρυθμη λειτουργία της Φιλεκπαιδευτικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας και υπήρξε ευεργέτης του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης στην Αθήνα. Επιπλέον υπήρξε διακεκριμένο μέλος της ελληνικής παροικίας του Λονδίνου και ευεργέτης λόγω της προσφοράς της πολύτιμης συλλογής του  έργων τέχνης στο Victoria and Albert Museum.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε το παράδειγμα των ευεργετών πρέπει να προβληθεί ιδιαίτερα, τόσο, για να τονιστεί το μέγεθος και η ποιότητα της προσφοράς τους, όσο και για να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση όλων εκείνων που θα είχαν πρωτίστως τη διάθεση αλλά και τη δυνατότητα να πράξουν αναλόγως προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

 Η ρήση του Θουκυδίδη «Ἐγώ ἡγοῦμαι πόλιν πλείω ξύμπασαν ὀρθουμένην ὠφελεῖν τούς ἰδιώτας ἤ καθ’ ἕκαστον τῶν πολιτῶν εὐπραγοῦσαν, ἁθρόαν δε σφαλλομένην» (Μτφ. Πιστεύω ότι ωφελούνται πιο πολύ οι πολίτες, όταν η πόλη ευημερεί συνολικά παρά, όταν ευτυχεί κάθε πολίτης χωριστά, ενώ όλη η πόλη δυστυχεί) (Ιστορίαι 2.60) είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ.

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι παράλληλα – την ίδια μέρα και ώρα -  στην είσοδο της Σχολής θα εκτίθεται οπτικοακουστικό υλικό βασισμένο σε εργασίες περιβαλλοντικού και πολιτιστικού περιεχομένου που εκπονήθηκαν από ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών κατά την τελευταία εικοσιπενταετία και με την επιμέλεια των καθηγητριών:

Αναστασίας Παπάζογλου και Αναστασίας Νικολάκη, αποδεικνύοντας ότι η πνευματική παράδοση της Ιωνιδείου είναι  συνεχής και παρούσα. 

Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους αποφοίτους η ανάδειξη – και μέσω αυτής της ημερίδας – του παλαιότερου και ιστορικότερου σχολείου της πόλης του Πειραιά. Με την ιστορική παρουσία της η Σχολής μας αποτέλεσε, αποτελεί και ευελπιστούμε να συνεχίσει να αποτελεί φυτώριο διανοουμένων, επιστημόνων, καλλιτεχνών, αθλητών, διακεκριμένων εν γένει ανθρώπων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.

 Ο Διευθυντής του Πειραματικου  Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

 Ιωάννης Λ. Κότσιρας

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πειραματικού Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά  

 Η Οργανωτική Επιτροπή της Επιστημονικής Ημερίδας

1.     Χριστοδούλου Ελένη

2.     Κλαμπανιστή Ευφροσύνη

3.     Σπυράλατος Ιωάννης

4.     Θειακούλη Βασιλική

Ο Πειραιάς στο Έργο του Χρήστου Οικονόμου: Εκδήλωση στην Ιωνίδειο Σχολή

No Gravatar

Κοπή Πίτας και Βραβεύσεις: Παραλειπόμενα από την μεγάλη εκδήλωση του Συνδέσμου στις 6-2-2011

No Gravatar

 

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12.00στην Αίθουσα Μεγάλων Ευεργετών Γ. Μπόμπολας του Συνδέσμου των Αποφοίτων της Ιωνιδείου, μπροστά σε εκατοντάδες αποφοίτους και φίλους της Ιωνιδείου και των αποφοίτων της,  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των Συναποφοίτων της Χρονιάς και των Παλιών Καθηγητών της Ιωνιδείου. Στα πλαίσια του συγκεκριμένου θεσμού οι απόφοιτοι της Ιωνιδείου  επέλεξαν  τους συναπόφοιτους τους, που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε  για την προσφορά τους στο Σύνδεσμο, στην Παιδεία και τον Πολιτισμό, σε θέσεις Ευθύνης και Κοινωνικής Προσφοράς και στην Επιχειρηματικότητα. Επίσης επιλέγονται και βραβεύονται για την προσφορά τους παλιούς αγαπημένους καθηγητές.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σημαντικό θεσμό για την πόλη του Πειραιά, ο οποίος μετρά αισίως επτά χρόνια ζωής, και αναδεικνύει την καθημερινή και σημαντική προσφορά των αποφοίτων της Ιωνιδείου σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας του Συνδέσμου.

 

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι το 2011 συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Έτσι η εκδήλωση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα και αποτέλεσε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων με θέμα «Τριάντα χρόνια Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου 1981-2011» Περίοπτη θέση στα τιμώμενα πρόσωπα ο μεγάλος ευεργέτης του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Γεώργιος Μπόμπολας εκδότης και επιχειρηματίας, η τάξη του 1946 μέλη της οποίας δημιούργησαν πριν από τριάντα χρόνια το Σύνδεσμο, ο μεγαλύτερος εν ζωή απόφοιτος, που βαδίζει στο 101ο έτος της ηλικίας του,  ο θρυλικός Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, ένας εκ των πέντε αδελφών που ίδρυσαν τον Ολυμπιακό Πειραιά, ο οποίος συμπλήρωσε 80 χρόνια από την αποφοίτηση του και ο νεαρότερος σε ηλικία απόφοιτος ο Δημήτρης Ματακιάς φοιτητής του Πολυτεχνείου, ο οποίος πρώτευσε δύο φορές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ένωσης Φυσικών και απέσπασε εύφημο μνεία στην Ολυμπιάδα Φυσικής στο Ζάγκρεμπ.

 

Πριν ξεκινήσει το τελετουργικό οι συναπόφοιτοι γιατροί και εκλεκτοί μουσικοί, «παιδιά του Απόστολου Ζυγούρη», Κώστας Δάβος (αποφ.84) και Γιάννης Σκουνάκης (αποφ.81) μας ταξίδεψαν παίζοντας με ακορντεόν και πλήκτρα τραγούδια του Απόστολου Ζυγούρη.. Τον υπέροχο μαθητικό ήχο έντυνε το σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τα 164 χρόνια ιστορίας της Ιωνιδείου Σχολής.

 

Μετά τον χαιρετισμό που απηύθυνε  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης, ακολούθησε οι βραβεύσεις των συναποφοίτων ανά κατηγορία οι οποίες ήταν οι εξής:

 Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

 

1.     Γεώργιος Μπόμπολας  (Αποφ. 46)

Για την πολυετή και συνεχή προσφορά του στην δημιουργία και διατήρηση του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Ο μεγαλύτερος εν ζωή   ευεργέτης του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Την βράβευση έκανε ο Διευθυντής του Πειραματικού Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά Γιάννης Κότσιρας

Β. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

 

1. Γιάννη Διαμαντίδη (Αποφ.64 )

Ο Γιάννης Διαμαντίδης Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Βουλευτής Πειραιά, βραβεύτηκε για την συνέπεια, τη μαχητικότητα και την προσφορά του στην πόλη του Πειραιά, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι ίδιοι όλοι οι πολιτικοί. Την βράβευση έκανε ο Βουλευτής Πειραιά Μανώλης Μπεντενιώτης

 

2. Φωκίων Γεωργακόπουλος (Αποφ.64 )

Ο Φωκίων Γεωργακόπουλος, Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, νομικός με ιδιαίτερο κύρος και γνώσεις βραβεύτηκε για την πολύχρονη προσφορά του σε θέσεις ευθύνης στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Την βράβευση έκανε ο Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αντώνης Αντωνίου

 

3. Στάθης Τσαλίκης  (Αποφ.68 )

Ο Στάθης Τσαλίκης Ιατρός,  βραβεύτηκε για τη συμβολή του στην υλοποίηση και δημιουργία της υπερσύγχρονης μαιευτικής και γυναικολογικής κλινικής ΡΕΑ, στο Δέλτα Φαλήρου στην οποία είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Την βράβευση έκανε ο Βουλευτής Πειραιά Ιωάννης Τραγάκης.

 

Γ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ  ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

1. Λεωνίδας Ανδριανόπουλος  (Αποφ. 30)

Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, ο μεγαλύτερος εν ζωή απόφοιτος, θρυλικό μέλος της πεντάδας των αδελφών Ανδριανόπουλων που ίδρυσαν τον Ολυμπιακό, από τους πλέον σημαντικούς επιχειρηματίες στην πόλη του Πειραιά βραβεύτηκε για τη συνολική του προσφορά στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Λόγω ασθένειας το βραβείο παρέλαβε η εγγονή του Έρρικα Ανδριανοπούλου  

 

2. Κατερίνα Παπαδοπούλου  (Απόφ. 86)

Η Κατερίνα Παπαδοπούλου είναι φιλόλογος, Διευθύντρια Γυμνασίου της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint-Paul βραβεύτηκε για το σημαντικό εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο που επιτελεί μέσω πρωτότυπων εκπαιδευτικών δράσεων πολιτισμού, τέχνης και ιστορίας στις οποίες ενθαρρύνει μαθητές να συμμετάσχουν. Την βράβευση της έκανε η παλιά καθηγήτρια της Ιωνιδείου Ελένη Δανέζη

 

3. Δημήτρης Ματακιάς  (Αποφ.10)

Ο Δημήτρης Ματακιάς, Φοιτητής στο Πολυτεχνείο,  κατέκτησε ως μαθητής της Ιωνιδείου δύο χρονιές (2009-2010) την πρώτη θέση στο διαγωνισμό της ΄Ενωσης Ελλήνων Φυσικών, καθώς και εύφημες μνείες στην Ολυμπιάδα Φυσικής (2010) που διεξήχθη στο Ζάγκρεμπ. Την βράβευση έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος και συναπόφοιτος Αντώνης Καλογερόγιαννης.

 

Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

1.  Νίκος Σαλαπατάρας (Αποφ.92)

Ο Νίκος Σαλαπατάρας ένας νέος και ανερχόμενος επιχειρηματίας δημιουργός του Ομίλου SALAS γνωστού για τις αίθουσες ΑΡΙΩΝ, με πολύχρονη παρουσία στο χώρο των εκδηλώσεων και του outdoor catering. Παράλληλα δραστηριοποιείται στους τομείς της διαφήμισης και του marketing ενώ δυναμική είναι η παρουσία του στις εκδόσεις εντύπων με πολιτικό περιεχόμενο καθώς και στο κατασκευαστικό χώρο ειδικών έργων, Την βράβευση έκανε ο συναπόφοιτος επιχειρηματίας Γιώργος Κυπριώτης.

 

Ε. ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ

Οι παλιοί καθηγητές οι οποίοι βραβεύτηκαν αντίστοιχα φέτος είναι οι εξής:

 

1. Μενέλαος Καραμεσίνης,  Φιλόλογος – τ. Διευθυντής Ιωνιδείου Σχολής τον οποίο βράβευσε η δικηγόρος, τ. Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γιώτα Μπουρλετίδου

 

2. Πέτρος Μιχαλακάκος , Καθηγητής  Φυσικής, τον οποίο βράβευσε ο Οικονομολόγος και Ταμίας του ΔΣ Βασίλης Βασιλειάδης

 

ΣΤ. ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΑΞΗΣ

Βραβεύτηκε η τάξη του 1946  τα μέλη της οποίας ουσιαστικά δημιούργησαν στις 14 Φεβρουαρίου 1981 το Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Την βράβευση έκαναν από κοινού οι Βουλευτές Πειραιά Δημήτρης Καρύδης και Παναγιώτης Μελάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί συναπόφοιτοι και φίλοι των Αποφοίτων της Ιωνιδείου και  μεταξύ άλλων ο Μεγάλος Ευεργέτης του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου, Επιχειρηματίας και Εκδότης Γεώργιος Μπόμπολας, ο Γιάννης Διαμαντίδης Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, οι Βουλευτές Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, Μανώλης Μπεντενιώτης, Γιάννης Τραγάκης, Παναγιώτης Μελάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης,  ο Δήμαρχος Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Απόφοιτος της Ιωνιδείου Σχολής Γεώργιος Ιωακειμίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πειραιά κ.κ Γιάννης Μελάς, Ευστάθιος Κωνσταντούζος, Αντώνης Καλογερόγιαννης συναπόφοιτος, και η  Δημοτική Σύμβουλος Κερατσινίου κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και συναπόφοιτος Φωκίων Γεωργακόπουλος, ο τ. Περιφερειάρχης Σπύρος Σπυρίδων ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά Στέλιος Διαμαντίδης,  ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας και εκπρόσωπος του Δημάρχου Πειραιά κ. Κώστας Παράσχος, o Διαμερισματικός Σύμβουλος Πειραιά Αντώνης Μοραντζής, ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Παύλος Πολιτάκης, o Γενικός Διευθυντής του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Αγροτικής Τράπεζας και συναπόφοιτος Μιχάλης Γιαννουλέας, ο Διυεθυντής του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου Πειραιά και συναπόφοιτος Νίκος Δέγλερης,  ο Διευθυντής Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του ΕΚΕΠΙΣ και συναπόφοιτος Θανάσης Βασίλαινας, ο τ. Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ και συναπόφοιτος  Ιωάννης Μοίρας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά Αντώνης Λίλας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παντελής Τέντες, ο Πρόεδρος της ΜΚΟ «ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ» και συναπόφοιτος Δημήτρης Θεοδωρολέας, ο καθηγητής Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Μελέτης του Μελανώματος και συναπόφοιτος Νίκος Σταυριανέας, ο Πρόεδρος των Αποφοίτων της Ελληνογαλικής Σχολής Saint – Paul  Γεώργιος Χατζηγεωργίου, η Πρόεδρος της «Χορωδίας Πειραιώς 1960» Δέσποινα Πασβάνη, , ο Γενικός Γραμματέας της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά και συναπόφοιτος κ. Νίκος Παπαγιαννάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και συναπόφοιτος Ηλίας Φιλιππίδης, ο τ. Πρόεδρος του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Παιδικής  Προστασίας και Απόφοιτος της Ιωνιδείου Σχολής Γεώργιος Μπακούρης,  ο τ. Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και συναπόφοιτος  Αλέκος Ιωαννίδης,  ο επί σειρά ετών Πρόεδρος του Συνδέσμου των Αποφοίτων της Ιωνιδείου κ. Δημοσθένης Μπούκης,  , ο τ. Πρόεδρος και νυν σύμβουλος του ΔΣΠ και συναπόφοιτος  κ. Κωνσταντίνος Πεταλάς, ο τ. Πρόεδρος του ΟΛΠ Σωτήρης Θεοφάνης συναπόφοιτος,  οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Καπράνος συναπόφοιτος, Πόπη Χριστοδουλίδου από την Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ,  Γιάννης Κανατσέλης από την «Φωνή των Πειραιωτών», Θανάσης Λαζαρίδης,  Δημήτρης Κρητικός, Μαρία Τσέγκα από το «Πρόσω Ολοταχώς για τον Πειραιά», η Μάρω Σενετάκη από το Atticapress, ο Σταύρος Καραμπερόπουλος από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ο Δ. Μουζακίτης από τη «Φωνή της Αλήθειας», ο υποψήφιος βουλευτής Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης και συναπόφοιτος Νίκος Σελλάς, o Διευθυντής του Πειραματικού Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά Γιάννης Κότσιρας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Τίνα Μαύρου, η οικογένεια του θρυλικού απόφοιτου, τελευταίου των «5» που ίδρυσαν τον Ολυμπιακό Λεωνίδα Ανδριανόπουλου (αποφ.30), ο οποίος βαδίζει στο 100ο έτος της ηλικίας του, οι γνωστοί συγγραφείς και συναπόφοιτοι  Κωνσταντίνος Τζούμας (αποφ. 64) και Μάνος Νομικός (αποφ. 48),  Τάκης Μπενάς (αποφ.42), και ο συγγραφέας Γιώργος Αρκουλής οι μουσικοσυνθέτες και συναπόφοιτοι Τάσος Κατοπόδης (αποφ.81), Γιώργος Σαρρής (αποφ.78), πλήθος παλαιών καθηγητών της Ιωνιδείου Σχολής  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών Λεωνίδας Τσιγώνιας , οι κυρίες Χαλικιά, Χυτοπούλου και Τζιάκη από το Σύλλογο Αποφοίτων της Ραλλείου, η κυρία Μαρία Μπόντα εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων του Β΄Διαμερίσματος, εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων Γυμνασίου και Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής, πλήθος εν ενεργεία καθηγητών της Σχολής,  ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συναπόφοιτος Μάνος Στεφανίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ Αντώνης Αντωνίου, ο Έφορος Εκδηλώσεων Δημήτρης Πετσετάκης, ο Ταμίας Βασίλης Βασιλειάδης, ο Γεν. Γραμματέας Κωνσταντίνος Βουτσινάς, τα δόκιμα μέλη του ΔΣ Στέλλα Βελιώτου, Χαρίκλεια Θεοδωράκη, η τ. Αντιπρόεδρος και Δικηγόρος Γιώτα Μπουρλετίδου, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου  ΔΕΛΑΣΑΛ Αντώνης Ρηγούτσος

 

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στα γραφεία του Συνδέσμου με χορηγό τον όμιλο SALAS του συναπόφοιτου Νίκου Σαλαπατάρα τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη. Επίσης Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Διευθυντή της Ελληνογαλλικής Σχολής «Saint Paul» Μάρκο Βαρθαλίτη και τον Πρόεδρο των αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής »Saint Paul» Γιώργο Χατζηγεωργίου για την ευγενική προσφορά του χώρου στάθμευσης.

 Ο  Πρόεδρος Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης

Ο Γεν. Γραμματέας Κωνσταντίνος Βουτσινάς

Ο Πειραιάς τιμά τους Συγγραφείς του – Ιερώνυμος Πολλάτος

No Gravatar
                                                                    
                                                                 
                                                            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, το Ινστιτούτο Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας & της Ιστορίας των Επιχειρήσεων (Ι. Μ. Τ. Ι. Ι. Ε.) και οι εκδόσεις «Το Ροδακιό»

σας προσκαλούν την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 19:30

στην Αίθουσα «Μεγάλων Ευεργετών Γεώργιος Μπόμπολας» (Πραξιτέλους 236 – Πειραιάς) όπου θα τιμηθεί ο Πειραιώτης συγγραφέας
ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν

ο μουσικοσυνθέτης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΣΕΤΑΚΗΣ από το Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

και η ιστορικός ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΑΦΟΥΝΗ («Από τις αλάνες των Καμινίων στις εκδόσεις “Το Ροδακιό”: Χαιρετισμός στον παιδικό μου φίλο»).

Για το συγγραφέα και για το έργο του συζητούν ο

συγγραφέας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ και ο σκηνοθέτης ΤΑΚΗΣ ΤΖΑΜΑΡΓΙΑΣ.

Από τα κείμενα δημιουργούν στη σκηνή οι ηθοποιοί
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΑΣΤΡΟΜΗΝΑ και ΜΑΤΙΝΑ ΝΤΟΥΣΚΟΥ.

Categories: Εκδηλώσεις

Η Χορωδία Πειραιώς 1960 κόβει την πίτα της στην Αίθουσα του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου (7-2-2011)

No Gravatar

Ιδιαίτερη χαρά και τιμή για το Σύνδεσμο Αποφοίτων της Ιωνιδείου αποτελεί το γεγονός ότι ένα από τα πλέον ιστορικά σωματεία Χορωδιακής Μουσικής της Ελλάδας η Χορωδία Πειραιώς 1960, φιλοξενείται στο χώρο μας, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Γεώργιος Μπόμπολας για να κόψει την πίτας και να ξεκινήσει τον εορτασμό των 50 ετών από τη πρώτη συναυλία της στην Ελλάδα.
Κατόπιν επιθυμίας του ΔΣ της Χορωδίας όλα τα μέλη των αποφοίτων της Ιωνιδείου είναι προσκεκλημένα σε ένα μελωδικό ταξίδι με αφορμή την κοπή της πίτας, γιαυτό και σας διαβιβάζουμε την πρόσκληση

ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Δ.Κ. ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ Παρουσίαση βιβλίου του συναπόφοιτου Αθανασίου Μπλέσιου

No Gravatar

Οι Εκδόσεις Παπαζήση σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Γ. ΜΠΛΕΣΙΟΥ, Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Δ.Κ. ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 18.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αμφιθέατρο «Αντώνη Τρίτση» (Ακαδημίας 50)

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κ.κ.:

Άννα Ταμπάκη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών
Χρυσόθεμις Σταματοπούλου-Βασιλάκου,
Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών
Λεωνίδας Βαρβαρός,
Ηθοποιός-Σκηνοθέτης
Αταλάντη Κλαπάκη,
Ηθοποιός-Σκηνοθέτρια
Ηλίας Λογοθέτης,
Ηθοποιός-Σκηνοθέτης
Τάκης Χρυσικάκος,
Ηθοποιός-Σκηνοθέτης

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιώργος Π. Πεφάνης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής της σειράς «Θεατρικοί Τόποι»