Archive

Archive for Ιανουαρίου, 2011

Σχόλιο της Καθηγήτριας και συναποφοίτου Μαρίας Βλάχου στη διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας

No Gravatar

Αποφοίτησα από την Ιωνίδειο το 1986, έχοντας δώσει εξετάσεις για την εισαγωγή μου και έχοντας διανύσει εκεί 6 πολύ αξιόλογα χρόνια της ζωής μου. Το επίπεδο σπουδών ήταν πράγματι πολύ υψηλό και έδινε ευκαιρίες για κριτική σκέψη, ευκαιρίες για διακρίσεις, ευκαιρίες για καλλιέργεια ουσιαστική σε όλους τους μαθητές. Ο χειρότερος μαθητής, αυτός που εγκατέλειπε γιατί δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σχολείου, γινόταν αριστούχος στο σχολείο της γειτονιάς του. Να επισημάνω εδώ, ότι οι μαθητές ανήκαν σε όλα τα οικονομικά στρώματα και κυρίως στα μεσαία και κατώτερα, καθώς η Ιωνίδειος εδρεύει στον Πειραιά και επιλέγεται κατά κύριο λόγο από μαθητές του Πειραιά και τον συνοικιών του. Σήμερα, μετά από πορεία πολλών ετών τόσο στην Ιδιωτική εκπαίδευση όσο και σε διάφορα Δημόσια σχολεία: Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΙΕΚ, έφτασα να υπηρετώ σε Πειραματικό Σχολείο. Διδάσκω σ΄αυτό καθώς κρίθηκα «αυξημένων προσόντων», προσόντα που κοπίασα πολύ να αποκτήσω (πχ δεύτερο πτυχίο) αλλά που δυστυχώς δεν μπορώ να αξιοποιήσω κατά την διδακτική πράξη. Ιδού ο λόγος: Οι μαθητές μου είναι 2 επιπέδων. Καλοί μαθητές που επέλεξαν συνειδητά να φοιτήσουν σε Πειραματικό για να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και μαθητές που το επέλεξαν με βάση γεωγραφικά και άλλα μη ακαδημαϊκά κριτήρια. Όλοι αυτοί μπήκαν μαζί στην ίδια κλήρωση και εισήχθησαν οι πιο τυχεροί. Είναι επόμενο η διδασκαλία να μην μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Δεν μπορώ ούτε εγώ, ούτε οι υπόλοιποι συνάδελφοι να αποκλείσουμε από την μαθησιακή διαδικασία τους μαθητές που δεν καταλαβαίνουν, ακόμη κι αν αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην δική τους ελλιπή προσπάθεια. Δεν είναι σωστό παιδαγωγικά… Οπότε κατεβάζουμε το επίπεδο. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτοί που χάνουν τελικά είναι οι καλοί μαθητές. Αυτούς ισοπεδώνουμε. Σ΄αυτούς δεν δίνουμε τις ευκαιρίες που τους αξίζουν, ευκαιρίες που στους μαθητές των γνωστών ιδιωτικών (…) δίνονται απλόχερα. Το θέμα μας λοιπόν είναι τι είδους σχολεία θέλουμε. Αν θέλουμε σχολεία που να προάγουν τις δυνατότητες των δυνατών μυαλών που έχει αυτή η χώρα, άσχετα από την οικονομική κατάσταση των οικογενειών τους, τότε θέλουμε Πρότυπα Σχολεία και σαφώς θα πρέπει να θεσπίσουμε εξετάσεις. Αν πάλι θέλουμε σχολεία που απλά θα πειραματίζονται σε διάφορες καινοτόμες μεθόδους, με σκοπό να ελέγξουμε αν οι μέθοδοι αυτές μπορούν να εφαρμοστούν καθολικά σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία, τότε ναι, θα πρέπει να έχουμε ένα τυχαίο δείγμα μαθητών που θα έχει επιλεγεί με κλήρωση. Η εμπειρία μου πάντως, δεν μου αφήνει την παραμικρή αμφιβολία ότι χρειαζόμαστε Πρότυπα Σχολεία στα οποία δεν μπορεί παρά να υπάρχουν εξετάσεις.

Μία σχέση 166 ετών και 11 ημερών μεταξύ Δήμου Πειραιά και Ιωνιδείου Σχολής

No Gravatar

Μια σχέση 166 ετών και 11 ημερών (λαμβάνονοτας υπόψη την ημερομηνία που γράφεται το άρθρο) υφίσταται μεταξύ του Δήμου Πειραιά, της Ιωνιδείου Σχολής και του μεγάλου ευεργέτη Κωνσταντίνου Ιωνίδη..

Η σχέση αυτή αποτυπώνεται έντονα στην υπ’ αριθ. 177 πράξη του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά με ημερομηνία  11 Ιανουαρίου 1845, όπου το Δημοτικό Συμβούλιο και ο τότε Δήμαρχος Πέτρος Ομηρίδης Σκυλίτσης ευχαριστούν θερμά τον μεγάλο έμπορο και ευργέτη  Κωνσταντίνο Ιωνίδη για την προσφορά  30.000 δρχ. για την ανέγερση  του πρώτου σχολείου στον Πειραιά και αποδέχεται εν ονόματι του Δήμου «την δωρεάν του φιλογενούς και φιλοκάλου ανδρός κ. Κωνσταντίνου Ιωνίδου και διομολογεί την προς αυτόν βαθυτάτην ευγνωμοσύνην του, εν ονόματι της πόλεως…» 

Η πρόθεση του Ιωνίδη είχε εκδηλωθεί μερικές ημέρες  με επιστολή του προς το Δήμαρχο με ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου 1844.

Στην πράξη του Δημοτικού Συμβουλίου   γίνεται αποδεκτός ο όρος του Κωνσταντίνου Ιωνίδη να διατεθεί από το Δήμο το κατάλληλο οικόπεδο το οποίο θα χρησιμοποιείται μόνο για να φιλοξενεί σχολείο… δήλωνε την πρόθεση του για τη δωρεά

 Στην ίδια πράξη αναφέρεται ότι ο Δήμος θα χορηγεί κάθε χρόνο για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων 7.000 δραχμές.  «Μετά την ανέγερσιν του οικοδομήματος άνωθεν της κυρίας πύλης της εισόδου θέλει τεθή μαρμάρινος λίθος, εφ’ ου θέλει εγχαραχθεί η εξής επιγραφή: Ανηγέρθει δαπάνη της  φιλογενούς οικογενείας των Ιωνιδών».

Ήρθε η στιγμή να ανταποδώσει ο Δήμος Πειραιά στο σχολείο και τον Ιωνίδη, συμβάλλοντας στη διατήρηση της αυτοτέλειας της Σχολικής Επιτροπής της Ιωνιδείου και στην υποστήριξη της προσπάθειας για την επαναλειτουργία της Σχολής ως Προτύπου στα πλαίσια και τα όρια του ύπό διαβούλευση νόμου

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης

Κοινή Σύσκεψη των Προέδρων των Συλλόγων Αποφοίτων των Ιστορικών Προτύπων Σχολείων με θέμα το Σχέδιο Νόμου Επαναφοράς του Θεσμού

No Gravatar

 

Κοινή σύσκεψη των Προέδρων των Συλλόγων Αποφοίτων των Ιστορικών Προτύπων Σχολείων, με κύριο θέμα την συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και δια βίου Μάθησης, για την επαναφορά των Προτύπων Πειραματικών σχολείων , πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011.

Την πρωτοβουλία της οργάνωσης της συνάντησης είχαν ο Πρόεδρος των Αποφοίτων του  Πειραματικού του Πανεπιστημίου Αθηνών Λεωνίδας Τσιγώνιας, και ο Πρόεδρος των Αποφοίτων της Βαρβακείου Σχολής  Μάριος Μπαχάς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν από τόν Σύλλογο Αποφοίτων της Ζωσιμαίας Σχολής ο Πρόεδρος Σταύρος Δερματάς και ο τ, Πρόεδρος Σάκης Δάλας, και από το Σύνδεσμο Αποφοίτων της Ιωνιδείου ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης και η Γραμματέας της Επιτροπής του Συνδέσμου για την επαναφορά των Προτύπων Χαρίκλεια Θεοδωράκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν κατ άρθρο οι παρατηρήσεις των συλλόγων για το νόμο, οι οποίες είχαν συγκεντρωθεί και καταγραφεί στα πλαίσια της εσωτερικής διαβούλευσης των μελών των συλλόγων καθώς και οι προτάσεις βελτίωσης.

Στο τέλος της συνάντησης οι πρόεδροι των αποφοίτων των τεσσάρων ιστορικών προτύπων σχολείων αποφάσισαν την απο κοινού υπογραφή ενός ενιαίου κειμένου με τις παρατηρήσεις και προτάσεις των συλλόφων αποφοίτων το οποίο θα αποσταλλεί στην Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Η υπογραφή του ενιαίου κειμένου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011 στο γραφείο του Προέδρου Αποφοίτων της Βαρβακείου Μάριου Μπαχά

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι τα τέσσερα ιστορικά πρότυπα σχολεία της Ελλάδος (Βαρβάκειος , Ιωνίδειος, Πειραματικό Αθηνών, Ζωσιμαία Σχολή), βαδίζουν μαζί και συνεργάζονται στενά για την επαναφορά και αναβάθμιση του καλόύ δημόσιου σχολείου στην κατεύθυνση της επαναλειτουργίας του ως προτύπου

Συνάντηση με το Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο (17-1-2011)

No Gravatar

Τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011  πραγματοποιήθηκε  σε πολύ καλό κλίμα στο Δημαρχείο Πειραιά συνάντηση του Προέδρου του ΔΣ του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Κωνσταντίνου Μπουρλετίδη με το νέο Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν την Ιωνίδειο Σχολή και ιδιαίτερα για το πολύ σημαντικό ζήτημα της διατήρησης της αυτοτέλειας της 18ης Σχολικλης Επιτροπής της Ιωνιδείου Σχολής και παρέλαβε σχετικό υπόμνημα του Συνδέσμου.

Επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πληροφορήθηκε τις εξελίξεις στο θέμα της επαναφοράς του θεσμού των προτύπων σχολείων και συνεχάρη το Σύνδεσμο για τις πρωτοβουλίες του σε θέματα Παιδείας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά δεσμεύτηκε να συνεργαστεί στην εξεύρεση λύσεων κοινώς αποδεκτών από όλους στα θέματα που αφορούν το σχολείο και δήλωσε την πρόθεση του να συνεργαστεί σε κοινές δράσεις που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της παιδείας και της δια βίου μάθησης στον Πειραιά

Πρόσκληση στην Κοπή της Πίτας του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου

No Gravatar

 Σας προσκαλούμε  στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικής Πίτας του Συνδέσμου μας, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12.00, στην Αίθουσα Μεγάλων Ευεργετών «Γ.Μπόμπολας», Πραξιτέλους 236. Στην ίδια εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν και οι βραβεύσεις των Συναποφοίτων της Χρονιάς 2010,  για την διάκριση τους την χρονιά που πέρασε στην Παιδεία, το Σχολείο και τον Πολιτισμό, στην Επιχειρηματικότητα, σε θέσεις ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς αλλά και στο Σύνδεσμο μας,  και των Παλαιών Καθηγητών μας.

 Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς η παρουσία σας στην εκδήλωση μας.

 Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

 

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης                           Κωνσταντίνος Βουτσινάς

Οι Βραβεύσεις Συναπόφοιτοι της Χρονιάς στην Κοπή της Πίτας στις 6-2-2011

No Gravatar

Ανακοινώθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά οι βραβεύσεις «ΣΥΝΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ». Στα πλαίσια του συγκεκριμένου θεσμού οι απόφοιτοι επιλέγουν τους συναπόφοιτους τους, που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε  για την προσφορά τους στο Σύνδεσμο, στην Παιδεία και τον Πολιτισμό, σε θέσεις Ευθύνης και Κοινωνικής Προσφοράς και στην Επιχειρηματικότητα. Επίσης επιλέγονται και βραβεύονται για την προσφορά τους παλιοί αγαπημένοι καθηγητές. Οι βραβεύσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε ειδική εκδήλωση μαζί με την κοπή της πίτας του Συνδέσμου, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, και ώρα 12.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων, Πραξιτέλους 236 στον Πειραιά.

 Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σημαντικό θεσμό για την πόλη του Πειραιά, ο οποίος μετρά αισίως επτά χρόνια ζωής, και αναδεικνύει την καθημερινή και σημαντική προσφορά των αποφοίτων της Ιωνιδείου σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Οι βραβεύσεις ανά κατηγορία θα είναι οι εξής:

 Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

1.     Γεώργιος Μπόμπολας  (Αποφ. 46)

   Για την πολυετή και συνεχή προσφορά του στην δημιουργία και διατήρηση του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Ο μεγαλύτερος εν ζωή   ευεργέτης του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

Β. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

 1. Γιάννης Διαμαντίδης (Αποφ.64 )

Ο Γιάννης Διαμαντίδης Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Βουλευτής Πειραιά, βραβεύεται για την συνέπεια, τη μαχητικότητα και την προσφορά του στην πόλη του Πειραιά, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι ίδιοι όλοι οι πολιτικοί.

 2. Φωκίων Γεωργακόπουλος (Αποφ.64 )

Ο Φωκίων Γεωργακόπουλος, Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, νομικός με ιδιαίτερο κύρος και γνώσεις βραβεύεται για την πολύχρονη προσφορά του σε θέσεις ευθύνης στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

 3. Στάθης Τσαλίκης  (Αποφ.68 )

Ο Στάθης Τσαλίκης Ιατρός,  βραβεύεται για τη συμβολή του στην υλοποίηση και δημιουργία της υπερσύγχρονης μαιευτικής και γυναικολογικής κλινικής ΡΕΑ, στο Δέλτα Φαλήρου στην οποία είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

 Γ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ  ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 Λεωνίδας Ανδριανόπουλος  (Αποφ. 30)

Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, ο μεγαλύτερος εν ζωή απόφοιτοις, θρυλικό μέλος της πεντάδας των αδελφών Ανδριανόπουλων που ίδρυσαν τον Ολυμπιακό, από πλέον σημαντικούς επιχειρηματίες στην πόλη του Πειραιά βραβεύεται για τη συνολική του προσφορά στον αθλητισμό και τον πολιτισμό

 2. Κατερίνα Παπαδοπούλου  (Απόφ. 86)

Η Κατερίνα Παπαδοπούλου είναι φιλόλογος, Διευθύντρια Γυμνασίου της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint-Paul βραβεύεται για το σημαντικό εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο που επιτελεί μέσω πρωτότυπων εκπαιδευτικών δράσεων πολιτισμού, τέχνης και ιστορίας στις οποίες ενθαρρύνει μαθητές να συμμετάσχουν.

 3.   Δημήτρης Ματακιάς  (Αποφ.10)

Ο Δημήτρης Ματακιάς, Φοιτητής στο Πολυτεχνείο,  κατέκτησε ως μαθητής της Ιωνιδείου δύο χρονιές (2009-2010) την πρώτη θέση στο διαγωνισμό της ΄Ενωσης Ελλήνων Φυσικών, καθώς και εύφημες μνείες στην Ολυμπιάδα Φυσικής (2010) που διεξήχθη στο Ζάγκρεμπ.

 Γ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 1.  Νίκος Σαλαπατάρας (Αποφ.92)

Ο Νίκος Σαλαπατάρας ένας νέος και ανερχόμενος επιχειρηματίας δημιουργός του Ομίλου SALAS γνωστού για τις αίθουσες ΑΡΙΩΝ, με πολύχρονη παρουσία στο χώρο των εκδηλώσεων και του outdoor catering. Παράλληλα δραστηριοποιείται στους τομείς της διαφήμισης και του marketing ενώ δυναμική είναι η παρουσία του στις εκδόσεις εντύπων με πολιτικό περιεχόμενο καθώς και στο κατασκευαστικό χώρο ειδικών έργων

Ε. ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ

Οι παλιοί καθηγητές οι οποίοι θα βραβευθούν αντίστοιχα φέτος είναι οι εξής:

  1. Μενέλαο Καραμεσίνη,  Φιλόλογο – τ. Διευθυντή Ιωνιδείου Σχολής
  2. Πέτρο Μιχαλακάκο , Καθηγητή  Φυσικής

 ΣΤ. ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΑΞΗΣ

Βραβεύεται η τάξη του 1946  τα μέλη της οποίας ουσιαστικά δημιούργησαν στις 14 Φεβρουαρίου 1981 το Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

Διατήρηση της Σχολικής Επιτροπής της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά- Αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά

No Gravatar

Σύμφωνα με τον “Καλλικράτη” καταργούνται στις 31.12.10 όλες οι Σχολικές Επιτροπές και θ’ αντικατασταθούν από δύο συνολικά Σχολικές Επιτροπές σε κάθε Δήμο: μία για την πρωτοβάθμια και μια για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.  Η πλειοψηφία των μελών της 18ης Σχολικής Επιτροπής εκφράζοντας το αίσθημα και την βούληση των ομάδων που εκπροσωπούν (Απόφοιτοι Ιωνιδείου, Καθηγητές Γυμνασίου –Λυκείου, Σύλλογοι Γονέων Γυμνασίου –Λυκείου, Μαθητές της Σχολής αλλά και εξέχοντα μέλη της Πειραϊκής Κοινωνίας) αιτείται τη διατήρηση της αυτοτέλειας του νομικού προσώπου σύμφωνα με τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος του Καλλικράτη.

 Πιο συγκεκριμένα δύνανται να εξαιρεθούν με βάση το άρθρο 103 του νόμου,  νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου δήμων, των οποίων η δραστηριότητα από πλευράς ευρύτερης αναγνώρισης, εξειδικευμένου αντικειμένου, μακροχρόνιας απόδοσης έργου και γενικότερης καταξίωσης της προσφοράς τους δικαιολογεί την ανωτέρω διατήρηση καθώς και τα ιδρύματα.  Για την υποβολή του αιτήματος προς τον Υπουργό Εσωτερικών – Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης απαιτείται απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου που λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του.

  Read more…

Κοινοποίηση και Ανοιχτή Διαβούλευση των Αποφοίτων της Ιωνιδείου στο σχέδιο νόμου για τα Πρότυπα

No Gravatar

 

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συνδέσμου  

 Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μας κοινοποιήθηκε από την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων του Πειραματικού Λεωνίδα Τσιγώνια, το αναλυτικό σχέδιο νόμου το οποίο περιλαμβάνει το προτεινόμενο θεσμικό πλαίσιο για την επαναφορά των Προτύπων Σχολείων.  

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά σε πλήρη σύμπνοια και συνεργασία με του συλλόγους αποφοίτων των άλλων Πρώην Προτύπων, θέτει σε ανοιχτή διαβούλευση το κείμενο του νόμου ώστε να υπάρξουν παρατηρήσεις, προτάσεις και ιδέες για την βελτίωση του κειμένου αλλά και εμπλουτισμός με καλές πρακτικές και δράσεις που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος «Αριστείας»   Το τμήμα που αφορά το θεσμικό πλαίσιο της επαναφοράς των προτύπων βρίσκεται μεταξύ των σελίδων 51-69    Μπορείτε να αποστείλετε τις προτάσεις σας μέχρι την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011 με τους εξής τρόπους  

(α) Με φαξ στο 210 41809444  

 (β) Με email: στις διευθύνσεις info@saisp.gr , vtzeni@saisp.gr , mpourle@elke.uoa.gr , cvoutsinas@bankofgreece.gr  

(γ) Στα γραφεία του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου,  Πραξιτέλους 236 Πειραιάς στην ταχυδρομική θυρίδα  

(δ) Ως Σχόλιο στο blog του Συνδέσμου στο συγκεκριμένο άρθρο αφού ζητήσετε να σας αποσταλλεί το κείμενο του σχεδίου νόμου σε email που θα μας υποδείξετε   

Από τα σχόλια και τις προτάσεις σας θα συνταχθεί κείμενο με τις θέσεις του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου το οποίο θα διαβιβαστεί στο Υπουργείο Παιδείας   Αναμένουμε τις ιδέες και παρεμβάσεις σας  

Εκ μέρους του ΔΣ  

 Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

 

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης                    Κωνσταντίνος Βουτσινάς

To διαδικτυακό Κανάλι των Αποφοίτων της Ιωνιδείου στο YouTube

No Gravatar

                                                                                                                                   

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.youtube.com/apofoitoiionideiou

- Νέα & Ειδήσεις για την Ιωνίδειο και τους Αποφοίτους της

- Videakia από μαθητικές εκδρομές και αναμνήσεις

- Προβολή Ιστορίας και Εκδόσεων του Σχολείου

- Προβολή και Ενημέρωση για εταιρικές και κοινωνικές δράσεις αποφοίτων και φίλων της Ιωνιδείου