Archive

Archive for Νοεμβρίου, 2010

175 Χρόνια Πειραιάς:Παρουσίαση Δύο Βιβλίων για την Πόλη (Δευτέρα 29-11-2010)

No Gravatar

Οι εκδόσεις ΤΣΑΜΑΝΤΑΚΗ & ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων:
ΒΟΥΡΛΑ – ΤΡΟΥΜΠΑ Μια περιήγηση στο χώρο του υποκόσμου και της πορνείας του Πειραιά (1840 – 1968) του Βασίλη Πισιμίση
και  ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ του Γιώργου Μπαλούρδου
 

Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (Πραξιτέλους 236, έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, τηλ. 2104180948)
Για τα βιβλία θα μιλήσουν οι συγγραφείς τους και ο Πειραιώτης συγγραφέας Γιάννης Κακουλίδης. Συντονίζει ο Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

 Η παρουσία σας θα αποτελέσει τιμή για το Σύνδεσμο και την Ιωνίδειο

 Εκ μέρους του ΔΣ

 Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραματέας

 Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης                 Κωνσταντίνος Βουτσινάς

 


Ημερολόγιο 2011: Αφιέρωμα στην Ιστορία της Ιωνιδείου και στα 30 χρόνια από την Ίδρυση του Συνδέσμου Αποφοίτων της

No Gravatar

 Ημερολόγιο 2011: Αφιέρωμα στην ιστορία της Ιωνιδείου & στα 30 χρόνια από την Ίδρυση του Συνδέσμου Αποφοίτων της

 Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συνδέσμου

 Με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου  Αποφοίτων Ιωνιδείου, το 2011,  η θεματική του ημερολογίου των Αποφοίτων της Ιωνιδείου θα  αναφέρεται στην ιστορία και πορεία του σχολείου μας που το 2011 κλείνει 164 χρόνια ζωής.

 Ο τίτλος που θα αποτυπώνει τη φετινή θεματική ενότητα θα είναι «Ένα σχολείο με Ιστορία στην Ομορφότερη Πόλη», (Εκδόσεις ΕΥΡΑΣΙΑ) και θα περιλαμβάνει: 

  1. Το ιστορικό της δημιουργίας και πορείας του σχολείου από την ίδρυση του  μέχρι τις μέρες μας
  2. Σπάνια έγγραφα και φωτογραφικό υλικό από τη ζωή στο σχολείο
  3. Κείμενα παλαιών καθηγητών που αποτυπώνουν την πορεία τους στην Ιωνίδειο.
  4. Κείμενα διακεκριμένων αποφοίτων της Ιωνιδείου που θα περιγράφουν «κατορθώματα» τους στο σχολείο.

 Φετινή καινοτομία είναι η παρουσίαση του ημερολογίου σε ειδική  εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 19-12-2010 στο χώρο του συνδέσμου (Πραξιτέλους 236) στην Αίθουσα Μεγάλων Ευεργετών Γεώργιος Μπόμπολας σε μία εκδήλωση εξαιρετικής σημασίας και ανάλογου εύρους συμμετοχής με την πίτα

Ο θεσμός του ημερολογίου αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική δραστηριότητα για το σύλλογο, διότι με τις διαφημίσεις που συγκεντρώνει στηρίζει τις λειτουργικές δαπάνες του και ιδιαίτερα την έκδοση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ», η οποία διαβάζεται από 2.500 απόφοιτους και 10.000 φίλους του Συνδέσμου.

Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθείτε τηλεφωνικά από την Γραμματεία του Συνδέσμου για τις δυνατότητες παραγγελίας και προμήθειας του

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποτελέσετε αρωγό σε μια έκδοση που αφορά την  ιστορία και τη φιλοσοφία του Σχολείου και του Συνδέσμου των Αποφοίτων του, που πραγματικά αποτελεί ένα σχολείο με ιστορία στην ομορφότερη πόλη

  

Εκ μέρους του ΔΣ

 Ο Πρόεδρος                                                  Ο  Γεν. Γραμματέας

 Κ.Μπουρλετίδης                                                Κ. Βουτσινάς

«Ionidios Voice » H Διαδικτυακή Ραδιοφωνική Εκπομπή για την Ιωνίδειο στον Free Angel 91.8

No Gravatar

«Ionidios Voice »

Free Angel 91.8

http://www.freeangel.gr/

(Κάθε Πέμπτη 6-8 το απόγευμα)

H Διαδικτυακή Ραδιοφωνική Εκπομπή για την Ιωνίδειο στον Free Angel 91.8

Η πρώτη διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή για την Ιωνίδειο, τους Απόφοιτους και τον Πειραιά  είναι γεγονός και ξεκινά σήμερα Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2010, 6-8 το απόγευμα στον ραδιοφωνικό σταθμό Free Angel 91.8

Συντονιστείτε σήμερα το απόγευμα στη «διαδικτυακή συχνότητα», ενός εκ των πλέον αγαπημένων σταθμών στην πόλη του Πειραιά κάνοντας απλά κλικ στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σταθμού http://www.freeangel.gr/

Την εκπομπή παρουσιάζουν (αρχικά…ελπίζουμε όχι μόνιμα διότι ουδέν μονιμότερον του προσωρινού) οι Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης και Παναγιώτης Καλαβρός οι οποίοι επιλέγουν μουσική της εποχής  «Όταν Πηγαίναμε Μαζί Σχολείο» στο γνωστό κτήριο της Σωτήρος Διός και παρουσιάζουν:

  • Νέα – Δραστηριότητες και Παραλειπόμενα της Ιωνιδείου
  • Δραστηριότητες Συναποφοίτων στην Ελλάδα και τον Κόσμο
  • Εκδηλώσεις- Πάρτυ και Δράσεις με χρώμα Ιωνιδείου

 Ενώ ανακρίνουν έναν απόφοιτο της Ιωνιδείου που διακρίνεται στον πολιτισμό, την πολιτική, την επιστήμη και γενικότερα στην πολυβασανισμένη «μνημονιακή μας κοινωνία»

Ο πρώτος καλεσμένος μας, ο συναπόφοιτος Γιώργος Σαρρής, πάλαι ποτέ αρχηγός των Ζιγκ –Ζαγκ, μιλά για την Ιωνίδειο, το πώς έγινε τραγουδιστής χάρη στον αείμνηστο καθηγητή μας Απόστολο Ζυγούρη και το νέο του δίσκο..

 

Σας περιμένουμε όλους αύριο με τις παρεμβάσεις, τα σχόλια και τα φρέσκα νέα που θα μας στείλετε..

 

Γιατί η  Μαθητική μας Μνήμη είναι και παραμένει ζωντανή ενάντια στο κάθε καταπιεστικό Μνημόνιο

«Όλα σου τα μαθα μα ξέχασα μια λέξη » Παρουσίαση βιβλίου Δημήτρη Μπουραντά στο Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιωνιδείου (Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010)

No Gravatar

Μια ιδιαίτερα πετυχημένη εκδήλωση μακριά από το κλίμα των ημερών των εκλογών με σημαντική συμμετοχή και όχι «αποχή», οργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκητην Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Οδοποιρικό Σύλλογο Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα ο πολυβραβευμένος Καθηγητής Ηγεσίας και Μάνατζμεντ Δημήτρης Μπουραντάς, μίλησε  με το κοινό για το best seller βιβλίο του «Όλα σου τα μαθα μα ξέχασα μια λέξη» (πάνω από 200.000 αντίτυπα), το οποίο μεταξύ των άλλων έχει κερδίσει και το κρατικό  βραβείο αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.  Για το βιβλίο μίλησαν οι Παντελής Τέντες, Πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκος Καραγεωργίου, Πρόεδρος της Εταιρίας 3Α και Δημήτρης Μπουρλετίδης, Πρόεδρος του Οδοιπορικού Συλλόγου Πειραιά. Συντόνισε ο Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά . Ο Δημήτρης Μπουραντάς δεινός ομιλητής και καταπληκτικός δάσκαλος μάγεψε το κοινό με την απλότητα και τον ουσιαστικό λόγο του δίνοντας τροφή για σκέψη.

Ανατρέχοντας στο πλούσιο βιογραφικό του αναφέρουμε ότι  είναι καθηγητής του Μάνατζμεντ, διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος διοίκησης επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος (M.Sc.) διοίκησης ανθρωπίνων πόρων στο οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διευθύνει μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων για το Μάνατζμεντ στην Ελλάδα. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί στα πλέον έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Ο Δημήτρης Μπουραντάς εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στη διοίκηση των αλλαγών, στη διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχει βραβευθεί επανειλημμένα με τον «Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» από το τμήμα διοίκησης επιστήμης και τεχνολογίας του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ των άλλων με την παρουσία τους οι Αντώνης Καλογερόγιαννης Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Πέτρος Βιολάκης Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, Αντώνης Μοραντζής Υποψήφιος Διαμερισματικός Σύμβουλος Πειραιά, Δέσποινα Πασβάνη Πρόεδρος Χορωδίας Πειραιώς 1960, Αγγελική Μπουλιέρη Πρόεδρος του Φυσιολατρικού Συλλόγου «ΖΗΝΩΝ», ο Αντώνης Παπαβασιλείου Υποδιευθυντής της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, ο τ. Διευθυντής του Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Δημήτρης Αναγνωσταράς,  τα στελέχη της EUROBANK Νίκος Γαβρίλης και Ανδρέας Ζερβός, ο Δημήτρης Πετσετάκης Έφορος Εκδηλώσεων του Συνδέσμου, ο Κωνσταντίνος Βουτσινάς στέλεχος της Τραπέζης της Ελλάδος και Γεν. Γραμματέας των Αποφοίτων της Ιωνιδείου, ο Παναγιώτης Πετρόπουλος Δικηγόρος Γεν. Γραμματέας του Πειραϊκού Συνδέσμου,  Παναγιώτης Καλαβρός Πολιτικός Επιστήμων και Αν. Γραμματέας του Συνδέσμου, Η Αθηνά Κωλέττα Ψυχολόγος, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Κόμης, και ο Γιάννης Κανατσέλης δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Η Φωνή των Πειραιωτών»

Αντώνης Καλογερόγιαννης (αποφ.84) Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά

No Gravatar

Γιώργος Ιωακειμίδης (αποφ.71), Υποψήφιος Δήμαρχος Ρέντη-Νίκαιας

No Gravatar

Θανάσης Διαβολάκης (αποφ.81), Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά

No Gravatar

Τελικός Πίνακας Υποψήφιων Συναποφοίτων στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές

No Gravatar