Archive

Archive for Σεπτεμβρίου, 2010

«Διακρίσεις των Μαθητών της Ιωνιδείου το σχολικό έτος 2009-2010″

No Gravatar

Πολλές και σημαντικές οι διακρίσεις των μαθητών της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, σε εξωσχολικού χρόνου εκπαιδευτικές δραστηριότητες και διαγωνισμούς πανελλήνιας εμβέλειας. Η διάκριση τους μας γέμισε περηφάνεια και κατέδειξε την πολύ καλή δουλειά του σχολείου μας στην ανάπτυξη των ταλέντων και των ενδιαφερόντων των μαθητών και στην ενθάρρυνση τους για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δράσεις που προάγουν μια σειρά από προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο μαθητής του τμήματος  Β4  Ρίτσης Αντώνιος  του  Ιωάννη, ο οποίος συμμετείχε  στο πρόγραμμα  της Βουλής    των Εφήβων , αρίστευσε και επελέγη  από  δημόσια  κλήρωση, η οποία  διεξήχθη  στη Βουλή  των Ελλήνων την Δευτέρα  14  Ιουνίου 2010, τακτικός  Έφηβος Βουλευτής  της ΙΕ’ Συνόδου (2009-2010).

Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά το σχολείο μας προσέθεσε στο μαθητικό palmarès του και το πρώτο (απ’ όσο γνωρίζουμε) λογοτεχνικό βραβείο της ιστορίας του.

Ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Θανάσης Σώρας διακρίθηκε στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Ποίησης,  ο οποίος πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 2009. Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ οργανώνεται από την Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ευρώπης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Θανάσης Σώρας έλαβε τον α΄ έπαινο και κατέλαβε την τέταρτη θέση (μετά τα τρία βραβεία) ανάμεσα σε 560 διαγωνιζόμενους. Ο Θανάσης γράφει συστηματικά και ήδη είναι κοντά στο να συγκεντρώσει την πρώτη ποιητική συλλογή του. Η ποίησή του διακρίνεται από λυρισμό που ισορροπεί ανάμεσα στην παρνασσική-συμβολιστική κομψότητα της μορφής και τη μοντερνιστική δωρικότητα. Η θεματική του μαρτυρά την υπαρξιακή αναζήτηση και την αγωνία για τον προσδιορισμό της ταυτότητας. Στο διαγωνισμό συμμετείχε με το ποίημα «Όρκος ονειρικής τιμής».

Ο μαθητής Σοφικίτης Στυλιανός Γεώργιος του τμήματος Α4 διακρίθηκε στο διαγωνισμό μαθηματικών «Καγκουρό Ελλάς», που απευθύνεται σε μαθητές που έχουν ιδιαίτερες επιδόσεις στα μαθηματικά.

Επίσης ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Ευκλείδης 2010.

Επιτυχών ήταν ο μαθητής του σχολείου μας Ματακιάς Δημήτριος από την Γ’ Λυκείου, ενώ ο ίδιος μαθητής βραβεύθηκε ως ένας από τους πρώτους 10 επιτυχόντες του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής 2009, στον οποίο πήρε το πρώτο βραβείο στη Β΄Λυκείου. Η βράβευση έγινε στις 17 Ιανουαρίου 2010

Στον πανελλήνιο διαγωνισμό Θαλής 2010 επιτυχόντες ήταν οι μαθητές Ματακιάς Δημήτριος από την Γ’ Λυκείου, η Χαλβατζή Σταυρούλα από την Β’ Λυκείου και η Σκιαδαρέση Ελένη από την Α’ Λυκείου.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου συγχαίρει ολόψυχα τους μαθητές για τις επιτυχίες τους και εύχεται ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις

Η Ιωνίδειος και ο Σύνδεσμος στην Έκθεση «e-Learning EXPO»

No Gravatar

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά σας προσκαλεί ως επίσημος υποστηρικτής,  στην έκθεση ηλεκτρονικής μάθησης e-Learning EXPO , για την παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης (e-Learning) στην Ελλάδα.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά συμμετέχει στο επιστημονικό μέρος της έκθεσης με την οργάνωση της ημερίδας «Από τα Επαγγελματικά Περιγράμματα στην Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων»  την Κυριακή 3 Οκτωβρίου  2010 και ώρα 15.20-16.30 με  τους εξής απόφοιτους:

  • Κωνσταντίνο Μπουρλετίδη, (αποφ.90), Ειδ. Επιστήμονα ΕΚΠΑ, Συντονιστή στην Παράλληλη Συνεδρία «Από τα Επαγγελματικά Περιγράμματα στην Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων»
  • Θανάση Βασίλαινα  (αποφ.82), Προϊστάμενο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του ΕΚΕΠ , ομιλητή στη ανωτέρω συνεδρία
  • Μιχάλη Γιαννουλέα (αποφ.70), Διευθυντή Εκπαιδευτικού Κέντρου ATExcelixi της ΑΤΕ ΒΑΝΚ

 

Το διήμερο 2 & 3 Οκτωβρίου 2010, στο υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας Εκπαιδευτικό Κέντρο Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στη Γλυφάδα θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες τεχνολογικές παρουσιάσεις, ανοιχτές συζητήσεις, επιδείξεις εκπαιδευτικού λογισμικού, προβολή υπηρεσιών ηλεκτρονικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, εκπαιδευτικών παιχνιδιών και εξοπλισμού ηλεκτρονικής μάθησης. Επισκέπτες – γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, στελέχη κατάρτισης και δια βίου μάθησης, σύμβουλοι εκπαίδευσης, στελέχη ανάπτυξης ανθρωπίνου δυναμικού – θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις νέες τάσεις της χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στην εκπαίδευση και κατάρτιση.

 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση και τις παράλληλες εκδηλώσεις, χορηγίες και κρατήσεις χώρων, επικοινωνήστε με τον Κο. Πέτρο Γεωργιακάκη στο petros@itisart.com.gr ή καλέστε στο 210 4223330 ή επισκεφτείτε το δικτυακό τόπο της έκθεσης: www.elearningexpo.gr .

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν.Γραμματέας

 

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης                   Κωνσταντίνος Βουτσινάς

Πρόγραμμα Δράσεων «ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ»

No Gravatar

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

11.00-23.00 «Εγγραφές Μελών, Υπηρεσίες Μητρώου, Υποβολή Αιτημάτων», στη Γραμματεία του Συνδέσμου, στην κ. Τζένη Βουτσαδάκη (αποφ.01) και στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Παναγιώτη Καλαβρό (αποφ.02)

19.00 -19.45  «Προβολή Αποσπασμάτων από δράσεις του Συνδέσμου την περίοδο 1989-1998»,  από το σπάνιο αρχειακό υλικό του συναπόφοιτου Αλέκου Παλαιολόγου (αποφ.48), με την επιμέλεια και επεξεργασία του  Αντώνη Αντωνίου (αποφ.77), Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (στην Αίθουσα Ευεργετών Γ. Μπόμπολας

20.00 -20.45  «Η Τάξη του 77 γυρίζει πίσω στο χρόνο», επιμέλεια Αντώνης Αντωνίου (αποφ.77), Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (στην Αίθουσα Μ. Ευεργετών Γ. Μπόμπολας)

20.00-21.00 «Συνάντηση των μελών της νέας Θεατρικής Ομάδας του Συνδέσμου και εγγραφές στο Θεατρικό Εργαστήρι», συντονίζει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός  Όθωνας Λαμπρόπουλος (αποφ.02), στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ

20.00-21.00 «Ο Αντινομάρχης Λάζαρος Αλεξανδρίδης (αποφ.74) και η τάξη του 74 συζητούν για τον Πειραιά και τις προοπτικές του», συντονίζει και επιμελείται ο Δημήτρης Πετσετάκης (αποφ.74), Έφορος Εκδηλώσεων του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (στην Αίθουσα Μ. Ευεργετών Γ. Μπόμπολας)
Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

11.00-23.00 «Εγγραφές Μελών, Υπηρεσίες Μητρώου, Υποβολή Αιτημάτων», στη Γραμματεία του Συνδέσμου, στην κ. Τζένη Βουτσαδάκη (αποφ.01) και στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Παναγιώτη Καλαβρό (αποφ.02)

12.00 -12.45  «Η Τάξη του 77 γυρίζει πίσω στο χρόνο», επιμέλεια Αντώνης Αντωνίου (αποφ.77), Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (στην Αίθουσα Μ. Ευεργετών Γ. Μπόμπολας)
12.45 -13.45  «Προβολή Αποσπασμάτων από δράσεις του Συνδέσμου την περίοδο 1989-1998»,  από το σπάνιο αρχειακό υλικό του συναπόφοιτου Αλέκου Παλαιολόγου (αποφ.48), με την επιμέλεια και επεξεργασία του  Αντώνη Αντωνίου (αποφ.77), Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (στην Αίθουσα Ευεργετών Γ. Μπόμπολας

18.00 -19.00  «Η Τάξη του 77 γυρίζει πίσω στο χρόνο», επιμέλεια Αντώνης Αντωνίου (αποφ.77), Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (στην Αίθουσα Μ. Ευεργετών Γ. Μπόμπολας)
20.30-21.30 «Ένα Σχολείο..Μια Ιστορία..στην Ομορφότερη Πόλη», ένα διαδραστικό ταξίδι στην Ιστορία της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά από το 1844 μέχρι σήμερα μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό και κείμενα.  Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μεγάλων Ευεργετών Γ. Μπόμπολας  από τον Κωνσταντίνο Μπουρλετίδη, (αποφ.90),  Πρόεδρο του ΔΣ

Ένα Σχολείο…μία Ιστορία..στην ομορφότερη πόλη

No Gravatar

Ένα διαδραστικό ταξίδι στην Ιστορία της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά από το 1844 μέχρι σήμερα μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό και κείμενα.  Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010, στις 20.30, στην αίθουσα Μεγάλων Ευεργετών Γ. Μπόμπολας  από τον Κωνσταντίνο Μπουρλετίδη, Πρόεδρο του ΔΣ του ΣΑΙΣΠ, στα πλαίσια των Δράσεων «ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ»

Η εγγραφή του Αλ. Παπαδιαμάντη στο σχολείο μας

No Gravatar

Δημοσιευμένο από: ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ και την υπεύθυνη Μαίρη Πάλμου

Το κείμενο προέρχεται από το βιβλίο: Ανθρωπογεωγραφική Πειραιογνωσία, 24 συν 3 κείμενα για το Βασίλη, Επιμέλεια – Ανθολόγηση: Γιώργος Μπαλούρδος, Πειραιάς,  Εκδ. Κιβωτός 2008, σ. 93 

«Υποστηρίζουμε και Ψηφίζουμε Συναπόφοιτους»

No Gravatar

Συνεχίζοντας την παράδοση του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου προτρέπουμε όλους τους συναποφοίτους  και φίλους του Συνδέσμου να «σταυρώσουν» όποιους συναποφοίτους βρουν στα ψηφοδέλτια της δικής τους επιλογής

Στα πλαίσια αυτής της πρακτικής, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου θα δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα, στο ιστολόγιο και την εφημερίδα του, τα ονόματα των υποψηφίων συναποφοίτων, το κόμμα από το οποίο υποστηρίζονται καθώς και το είδος της υποψηφιότητας  που θα έχουν.

Επίσης θα δημιουργηθεί Ειδικό Ένθετο στην Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ», με την υποστήριξη των υποψηφίων που επιθυμούν να συνδράμουν, στο οποίο θα υπάρχουν  αναλυτικά στοιχεία, βιογραφικά και καταχωρήσεις προβολής των συνδυασμών.

Επίσης σε συνεργασία με το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, θα μπορεί να παραχωρηθεί η αίθουσα σε συναποφοίτους υποψήφιους όλων των συνδυασμών για μια εποικοδομητική συζήτηση γύρω από τα προβλήματα του Πειραιά και της Περιφέρειας αλλά και την παρουσίαση των θέσεων των συνδυασμών τους.

Εαν είστε  συναπόφοιτος υποψήφιος σε συνδυασμό ή γνωρίζετε κάποιν συναπόφοιτο υποψήφιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Συνδέσμου και συγκεκριμένα με την κυρία Τζένη  Βουτσαδάκη, τηλ: 210 4180948 (Καθημερινά 6-8 το απόγευμα) ή στο fax: 2104180944, ή στο email: info@saisp.gr

Καλή επιτυχία σε όλους τους συναποφοίτους υποψήφιους

Εκ μέρους του ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης

Δημιουργία Θεατρικής Ομάδας και Εργαστηρίου Θεατρικής Έκφρασης στο Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιωνιδείου

No Gravatar

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει στα μέλη και τους φίλους του τη δημιουργία ελεύθερου εργαστηρίου θεατρικής έκφρασης και την επαναλειτουργία της Θεατρικής του Ομάδας η οποία την περίοδο 1993-1999 ανέβασε πάνω από 20 παραστάσεις με 8 διαφορετικά θεατρικά έργα.

Υπεύθυνος του εργαστηρίου και της Θεατρικής Ομάδας θα είναι ο συναπόφοιτος Ηθοποιός και Σκηνοθέτης Όθωνας Λαμπρόπουλος (αποφ.2002), δημιουργός της ομάδας cultural victims, η οποία το 2008 παρουσίασε στο Θέατρο ΑΜΟΡΕ την επιτυχημένη παράσταση «Εβδομάδα Δίχως Κυριακή»

Οι προβές και οι δραστηριότητες της Ομάδας  μας θα γίνονται κάθε Σάββατο, στην Θεατρική Σκηνή της Αίθουσας Εκδηλώσεων Γ.Μπόμπολας του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου, Πραξιτέλους 236 στον Πειραιά.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη χωρίς οικονομική συμμετοχή για τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου.

Αιτήσεις Συμμετοχής

Στη Γραμματεία του Συνδέσμου

Υπόψη κυρίας Τζένης Βουτσαδάκη, ΄

τηλ: 210 4180948 (Καθημερινά 6-8 το απόγευμα)

ή στο fax: 2104180944

ή στο email: info@saisp.gr

Ειδική Παρουσίαση του εργαστηρίου θα γίνει από τον σκηνοθέτη Όθωνα Λαμπρόπουλο το διήμερο 17-18/9 στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ»

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης

Πρόεδρος ΔΣ ΣΑΙΣΠ

»ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ» (17-18 Σεπτεμβρίου 2010)

No Gravatar