Archive

Archive for Ιουνίου, 2010

Σας ευχαριστούμε θερμά για την κάλυψη όλων των θέσεων

No Gravatar

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ REUNION 2010 στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά

No Gravatar

                                                               

                                                                                              Πειραιάς 29 Ιουνίου  2010

                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

REUNION 2010 στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά

Τετάρτη 30 Ιουνίου και ώρα 21:00.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, θα πραγματοποιήσει για τους συναπόφοιτους όλων των ετών και τους φίλους του την καθιερωμένη εκδήλωση – πάρτυ στο Εστιατόριο του  Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά την Τετάρτη 30 Ιουνίου και ώρα 21:00.  Η φετινή εκδήλωση είναι ιδιαίτερα αφιερωμένη στους παλιούς καθηγητές μας στους οποίους οφείλουμε την παιδεία που λάβαμε στη μαθητεία μας στην Ιωνίδειο.

 Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, ευχαριστεί  θερμά τις κάτωθι επιχειρήσεις και μέσα ενημέρωσης για την υποστήριξη τους, μέσα από τη συμμετοχή τους στο χορηγικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:

 1. Domefar: Αργυρός Χορηγός (του συναπόφοιτου Γιώργου Κωστή)
 2. Όμιλος Χαραγκιώνη: Χάλκινος Χορηγός (του συναπόφοιτου Θεόδωρου Χαραγκιώνη)
 3. MS Paschalis: Χάλκινος Χορηγός (του συναπόφοιτου Σπύρου Πασχάλη)
 4. ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ: Μπάνιο – Δάπεδο: Υποστηρικτής (του συναπόφοιτου Γιώργου Κυπριώτη)
 5. Κτήμα Σιγάλα: Χορηγός Κρασιού (του συναπόφοιτου Πάρι Σιγάλα)
 6. ΓΑΙΑ Οινοποιητική: Χορηγός Κρασιού (του συναπόφοιτου Γιάννη Παρασκευόπουλου)
 7. PCM: Χορηγός Έντυπου Υλικού, (του φίλου του Συνδέσμου Παναγιώτη Νταικόγλου)
 8. PiraeusPress: Χορηγός Επικοινωνίας (του φίλου του Συνδέσμου Σαράντου Ευσταθόπουλου)

 Η συμμετοχή τους συνέβαλλε αποφασιστικά  στο να:

 1. μειωθεί το κόστος συμμετοχής των αποφοίτων στην εκδήλωση, σε μια εποχή ιδιαίτερα σκληρής λόγω της οικονομικής κρίσης.
 2. καλυφθούν τα έξοδα συμμετοχής των παλιών μας καθηγητών οι οποίοι θα συμμετάσχουν τιμής ένεκεν στην εκδήλωση
 3. καλυφθούν οι δαπάνες έντυπου υλικού, μουσικής κάλυψης της εκδήλωσης, ηλεκτρονικής υποστήριξης κ.α
 4. πληρωθούν προσκλήσεις των νέων αποφοίτων της τάξης του 2010, στους οποίους θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα να συμμετάσχουν χωρίς κόστους στη μεγάλη ετήσια γιορτή των αποφοίτων της Ιωνιδείου.

Επιπροσθέτως μέσα από την υποστήριξη στο χορηγικό πρόγραμμα εξασφαλίζονται πόροι για :

 1. την αποπληρωμή της εγκατάστασης κλιματισμού στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου 
 2.   την υποστήριξη της έκδοσης της Εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ» η οποία εκδίδεται σε 3.000 αντίτυπα και διατίθεται και σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα μας www.saisp.gr
 3. την εξασφάλιση πόρων για την μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Ιωνίδειο Σχολή με θέμα την επανοφορά των Προτύπων Σχολείων και τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα την πορεία του σχολείου μας μέσα στο χρόνο.

 Για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 210-4180948, 211-7159054, στο fax: 210-4180944  κιν: 6937-169129  και 6974-393839, και ή στο email: info@saisp.gr

 Περιμένουμε με ανυπομονησία και χαρά τους αποφοίτους όλων των ετών, τους φίλους του Συνδέσμου, και τους παλιούς μας καθηγητές στη μεγάλη ετήσια γιορτή του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου.

  Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

 Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης                       Κωνσταντίνος Βουτσινάς

8η Γιορτή Αποφοίτησης στην Ιωνίδειο Σχολή (17-6-2010)

No Gravatar

 

 Στις 17 Ιουνίου 2010, και για 8η συνεχόμενη χρονιά,  πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή αποφοίτησης των μαθητών της τρίτης Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.  Η  γιορτή αυτή  οργανώνεται κάθε χρόνο από το Σύνδεσμο Αποφοίτων της Ιωνιδείου σε συνεργασία με την Διεύθυνση του Σχολείου και τη Σχολική Επιτροπή.


Και φέτος ο Σύνδεσμος Αποφοίτων με τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Μπουρλετίδη, τον Αντιπρόεδρο Αντώνη Αντωνίου, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Παναγιώτη Καλαβρό, τον ταμία Βασίλη Βασιλειάδη και το Ειδικό Γραμματέα Νεολαίας και Σχολείου Αντώνη Μοραντζή  ήταν κοντά  στους νέους απόφοιτους της Ιωνιδείου, και μαζί με τις ευχές τους για επιτυχία στις εξετάσεις, τους μοίρασαν αναμνηστικά δώρα με το λογότυπο της σχολής και το έτος αποφοίτησης.

Οι νέοι απόφοιτοι είχαν την ευκαιρία, μέσα από αυτή την γιορτή, να ακούσουν, να μάθουν, αλλά και να γίνουν μέλη της οικογένειας, του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, μέσα από τη διαδικασία της δωρεάν εγγραφής και δωρεάν συνδρομής για τα πρώτα δύο έτη. Επίσης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη φωτογράφηση της τάξης του 2010. (βλέπε φωτο). Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης στα μητρώα του Συνδέσμου εγγράφηκαν 114 νέα μέλη.

 Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ευχαριστεί θερμά τον Συναπόφοιτο, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Παναγιώτη Δέγλερη για την πολύτιμη στήριξη του στην υλοποίηση της Γιορτής, τον Διευθυντή του Λυκείου κ. Μιχάλη Ευστρατίου,  για την συνεργασία της διεύθυνσης του σχολείου, και τον σύλλογο καθηγητών της Ιωνιδείου στην υλοποίηση και φέτος αυτού του σημαντικού θεσμού.

 

«175 χρόνια νεότερος Πειραιάς: Υπάρχει κρίση – Υπάρχει λύση;»

No Gravatar

                                                                  Π ρ ό σ κ λ η σ η

 Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και το Ινστιτούτο Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας & της Ιστορίας των Επιχειρήσεων  σας προσκαλούν

την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010 και ώρα 7.30 μ.μ.

στην Αίθουσα Μεγάλων Ευεργετών Γ. Μπόμπολας του Συνδέσμου (Πραξιτέλους 236, Πειραιάς)

με αφορμή την έκδοση από το Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.

του 2ου-3ου τεύχους του περιοδικού λόγου και τέχνης  τα μικρά Πειραϊκά   που είναι αφιερωμένο στα 175 χρόνια του νεότερου Πειραιά

 στην ανοικτή συζήτηση με θέμα:

«175 χρόνια νεότερος Πειραιάς: Υπάρχει κρίση – Υπάρχει λύση;»

Οικονομία, κοινωνία, εκπαίδευση, πολιτισμός, περιβάλλον:

Σε αναζήτηση ενός νέου οράματος για τη σύγχρονη πόλη του Πειραιά

 Ομιλητές:

Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου

Δημήτρης Καρύδης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄Πειραιά και Νήσων

Θοδωρής Δρίτσας, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Α΄Πειραιά και Νήσων

 Κώστας Μπουρλετίδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

Νικος Μέλιος, ιστορικός- Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.

 Τη συζήτηση συντονίζει

η Γιώτα Μπουρλετίδου, δικηγόρος – τ. Αντιπρόεδρος του Σ.Α.Ι.Σ.Π.

 Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Editorial Εφημερίδας «Τα Νέα των Αποφοίτων της Ιωνιδείου» Αρ. Φ.146

No Gravatar

Editorial 146

Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, πέρυσι τέτοιον καιρό σχετικά με την επίθεση που δέχεται το σχολείο μας σε όλα τα επίπεδα.. Την συνέχεια την είδαμε φέτος… Το 2010 κλείνουν 25 χρόνια από την κατάργηση των Προτύπων Σχολείων και τη μετατροπή τους σε Πειραματικά.  Φαίνεται λοιπόν ότι η διαδικασία της πλήρους ισοπέδωσης των παλιών Προτύπων δεν έχει κανένα όριο απλά άλλαξε μανδύα. Άφησε το επιχείρημα των σχολείων ΕΛΙΤ και των υποτιθέμενων ίσων εκπαιδευτικών ευκαιριών…(προς τα κάτω) και υιοθέτησε τη γραμμή της «περικοπής κόστους» στα πλαίσια της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής. Και όταν μιλάμε για ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες εννοούμε ότι σήμερα το 95% των Ελληνικών Νοικοκυριών δεν έχουν την ευκαιρία να στείλουν τα παιδιά τους σε ένα μεγάλο ιδιωτικό σχολείο και θα χάσουν και την πιθανότητα της ευκαιρίας να μπουν σε ένα δημόσιο πειραματικό σχολείο όπως η Ιωνίδειος, η Βαρβάκειος, η Ζωσιμαία, η Ευαγγελική Σχολή, η Ράλλειος κλπ.

 Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες που είχαν φτάσει στο Σύνδεσμο, στο Υπουργείο Παιδείας σκέπτονταν σοβαρά την κατάργηση όλων των Πειραματικών Σχολείων της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων την Ιωνίδειο, τη Βαρβάκειο, το Ζάννειο, τη Ζωσιμαία κ.α. Εξαίρεση θα αποτελούσαν τα πειραματικά που υπάγονται στον επιστημονικό έλεγχο Πανεπιστημίων όπως π.χ το Πειραματικό που υπάγεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ποιες όμως πρακτικά θα ήταν οι συνέπειες για το σχολείο μας?

  Read more…

«Τόποι Μυστηρίου και Δύναμης» 10-5-2010 (Παρουσίαση του βιβλίου του Μάνου Νομικού στο Σύνδεσμο)

No Gravatar

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, οργάνωσε μια εξαιρετική εκδήλωση, για την παρουσίαση του βιβλίου, του ιδιαίτερα δημοφιλούς συγγραφέα και αποφοίτου της Ιωνιδείου  Μάνου Νομικού με τίτλο « Τόποι Μυστηρίου και Δύναμης», Εκδόσεις Πύρινος Κόσμος,
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μεγάλων Ευεργετών, Γεώργιος Μπόμπολας», του Συνδέσμου, την Δευτέρα 10-05-2010.  

Για το βιβλίο εκτός από την συγγραφέα μίλησαν  ο  Δημήτρης Αναγνωσταράς, πρώην Διευθυντής Πειραματικού Γυμνασίου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, ο  Αντώνης Αντωνίου, Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και ο Άκης Αγγελάκης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Συγγραφέας, Εκδότης.  Συντονιστής της συζήτησης ο Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης, Πρόεδρος του Δ.Σ του Συνδέσμου.

  Read more…

Categories: Εκδηλώσεις

Φραγκίσκος Μαγκαφάς (αποφ.90)

No Gravatar

 

Ο Φραγκίσκος Μαγκαφάς, διακεκριμένο στέλεχος υλοποίησης μεγάλων έργων στο χώρο της πληροφορικής, διακρίνεται για το σημαντικό έργο και την προσφορά του ως μέλος του ΔΣ του Ερασιτέχνη Εθνικού.  Η μεθοδικότητα, η δυναμική και η επιμονή που τον χαρακτηρίζουν συνέβαλλαν στο να βοηθήσει αποφασιστικά στη βελτίωση της εικόνας του ιστορικού σωματείου και στην επίτευξη στόχων δυσανάλογων των οικονομικών δυνατοτήτων της ομάδας με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλου στο πόλο γυναικών. Ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και διακρίσεις

ΚΑΙ Μ Ε ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΘΑ Β Λ Ε Π Ω

No Gravatar

           

                                     

                                                           ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                       ΚΑΙ Μ Ε ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΘΑ Β Λ Ε Π Ω

                               Δευτέρα 7 Ιουνίου και ώρα 20. 00.

 Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, το βιβλιοπωλείο ΚΙΒΩΤΟΣ και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του ΠΑΥΛΟΥ Θ. ΚΑΓΙΟΥ

                              ΚΑΙ Μ Ε ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΘΑ Β Λ Ε Π Ω

τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010 στις 8.00 μ.μ. στην Αίθουσα Μεγάλων Ευργετών Γ. Μπόμπολας, του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου, Πραξιτέλους 236, Πειραιάς

Για το βιβλίο Θα μιλήσουν η ΜΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΡΟΥΣΗ, επίκουρη καθηγήτρια

Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και οι δημοσιογράφοι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΥΤΡΑΣ και ΜΑΡΚΟΣ ΔΑΜΑΣΙΩΤΗΣ.

Αποσπάσματα από το βιβλίο Θα διαβάσει ο ηθοποιός ΝΙΚΟΣ ΔΑΦΝΗΣ.

Τη συζήτηση Θα συντονίσει η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ από το βιβλιοπωλείο ΚΙΒΩΤΟΣ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Θα προβληθεί μικρού μήκους φιλμ με ιστορικά γεγονότα και αποσπάσματα από ταινίες του ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου που διατρέχουν το βιβλίο.

Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του ΜΑΝΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗ.

Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Με εκτίμηση

 

 Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

 

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης                           Κωνσταντίνος Βουτσινάς

REUNION 2010 στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά

No Gravatar

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

REUNION 2010 στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά

Τετάρτη 30 Ιουνίου και ώρα 21:00.

 

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, προσκαλεί τους συναπόφοιτους όλων των ετών και τους φίλους τους στην καθιερωμένη εκδήλωση – πάρτυ στο Εστιατόριο του  Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά την Τετάρτη 30 Ιουνίου και ώρα 21:00.  Η φετινή εκδήλωση είναι ιδιαίτερα αφιερωμένη στους παλιούς καθηγητές μας στους οποίους οφείλουμε την παιδεία που λάβαμε στη μαθητεία μας στην Ιωνίδειο.

Οι υποστηρικτές του χορηγικού προγράμματος (χορηγίες υποστήριξης και χορηγίες επικοινωνίας θα ανακοινωθούν με δελτίο τύπου και ανακοίνωση στην ιστοσελίδα www.saisp.gr την Τρίτη 15 Ιουνίου 2010.   

 Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 210-4180948, 211-7159054, στο fax: 210-4180944  κιν: 6937-169129  και 6974-393839 και 2103689363, και ή στο email: info@saisp.gr

 Περιμένουμε με ανυπομονησία και χαρά τους αποφοίτους όλων των ετών, τους φίλους του Συνδέσμου, και τους παλιούς μας καθηγητές στη μεγάλη ετήσια γιορτή του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου.

  Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

 

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης                           Κωνσταντίνος Βουτσινάς

Παναγιώτης Δέγλερης (αποφ.77)

No Gravatar

 

 

Ιδιαίτερα δραστήριος και πολυπράγμων, ο Παναγιώτης Δέγλερης  διακεκριμένος νομικός και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, αφού παρουσίασε με ιδιαίτερη επιτυχία, στις 9 Μαρτίου 2010, στην Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, το νέο του βιβλίο με τίτλο  ««Δίκαιο προμηθειών και υπηρεσιών Δημοσίου – Β΄ έκδοση – τόμος ΙΙ» (με επιλογή νομολογίας προσωρινής δικαστικής προστασίας Ν. 2522/07 Ε.Τ.Ε. – Πρωτοδικείων και Δ.Ε.Κ.μέχρι 2009), ανέλαβε μια ακόμη υπεύθυνη θέση.

Είναι πλέον μέλος του ΔΣ της «Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ», γνωστή σε όσους ασχολούνται με τον χώρο ως ΚτΠ ΑΕ.

            Η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. είναι εταιρία που λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και δεν έχει βιομηχανικό ή εμπορικό χαρακτήρα. Βασικός σκοπός της εταιρίας είναι η υποστήριξη των τελικών δικαιούχων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας«. Συγκεκριμένα, η εταιρία υποστηρίζει την υλοποίηση των δράσεων που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα με ποικίλους τρόπους. Η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., έχει ως βασικό στόχο την παροχή υποστήριξης στους Τελικούς Δικαιούχους του Ε.Π «Κοινωνία της Πληροφορίας». Επίσης στοχεύει στην:

 • εύρυθμη και χρηστή διαχείριση των ανθρώπινων και οικονομικών πόρων
 • έγκαιρη και αποτελεσματική εκτέλεση των έργων
 • διασφάλιση υψηλού επιπέδου ποιότητας σε ένα πλαίσιο κόστους οφέλους
 • διαμόρφωση υγιούς περιβάλλοντος ανταγωνισμού της αγοράς      

Το έργο που αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Δέγλερης τόσο αυτός όσο και τα άλλα μέλη του ΔΣ είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αφορά μεταξύ των άλλων την επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης και υλοποίησης έργων που έχουν «κολλήσει» εδώ και 3-4 χρόνια και αφορούν θεματικούς τομείς αιχμής όπως η Ψηφιακή Σύγκλιση. Οι ιδιαίτερες νομικές του γνώσεις στις συμβάσεις μεγάλων έργων πληροφορικής του δημοσίου θα είναι ιδιαίτερα επωφελής στην φιλόδοξη επίτευξη των στόχων της ΚτΠ ΑΕ. Ευχόμαστε  καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.