Archive

Archive for Μαΐου, 2010

Ευχαριστίες του Δ.Σ του ΣΑΙΣΠ στον Δημοσθένη Μπούκη

No Gravatar

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς των πρώην Πρόεδρο των Αποφοίτων της Ιωνιδείου και φίλο Δημοσθένη Μπούκη για την σημαντική βοήθεια που προσέφερε μέσω οικονομικής ενίσχυσης για την εγκατάσταση κλιματισμού στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου..Ήταν μια κίνηση με ιδιαίτερη σημασία σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία

Διήμερο Μουσικών Εκδηλώσεων στο Σύνδεσμο 28-29 Μαΐου 2010

No Gravatar

Διήμερο Μουσικών Εκδηλώσεων στο Σύνδεσμο 28-29 Μαΐου 2010  

 Το Ωδείον «ΕΥΥΜΝΙΑ» και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά σας προσκαλούν σε ένα διήμερο μουσικών εκδηλώσεων και πολιτισμού, στην Αίθουσα Μεγάλων Ευεργετών του Συνδέσμου Γ. Μπόμπολας, Πραξιτέλους 236 στον Πειραιά. Οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα είναι οι εξής:   Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 και ώρα 19:00: Ετήσια Συναυλία των Σπουδαστών του Ωδείου   Σάββατο  29 Μαΐου 2010 και ώρα 20:00: «Το μαγικό ταξίδι της φλογέρας σ’ Ανατολή και Δύση» με ερμηνεύτεριες τις κυρίες  Sarah Lefevre, Μίτσα Χατζημιχάλη και Ιωάννα Παρασκευοπούλου    Επισυνάπτονται οι προσκλήσεις  

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

Με τιμή

Καλλιτεχνική Διευθύντρια Του Ωδείου Ευυμνία

Ναταλία Μιχαηλίδου

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης

Ο Έφορος του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου

Δημήτρης Πετσετάκης

Η Ιδρύτρια του Ωδείου Ευυμνία

Ιωάννα Παρασκευοπούλου

Categories: Εκδηλώσεις

Εθελοντική Συμμετοχή στην Εγκατάσταση Κλιματισμού στο Σύνδεσμο

No Gravatar

 

Αγαπητά Μέλη και Φίλοι του Συνδέσμου

 Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο Σύνδεσμο Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Γ. Μπόμπολας, και στα Γραφεία ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης κλιματισμού. Οι  εργασίες αυτές κρίθηκαν απαραίτητες προκειμένου:

 1ον) Ο Σύνδεσμος να μπορεί να οργανώνει τις δωρεάν εκδηλώσεις για τα μέλη και φίλους του και την περίοδο Μαίου – Οκτωβρίου όπου η ζέστη είναι ανυπόφορη.

 2ον) Να μπορεί να παραχωρήσει την αίθουσα σε άλλους συλλόγους το αντίστοιχο χρονικό διάστημα

 3ον) Να υλοποιήσει δράσεις και δωρεάν σεμινάρια δια βίου μάθησης για τα μέλη και τους φίλους του την περίοδο Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου 2010

 

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ  ΕΡΓΟΥ : 3.900,00

 Ζητάμε την εθελοντική σας συμμετοχή -συνεισφορά με την καταβολή δωρεάς από 1€ μέχρι και 3.900,00

 Γιατί η κοινωνική προσφορά του Συνδέσμου είναι υπόθεση των μελών του

 Εαν ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε μπορείτε να κάνετε τα εξής:

 1ον) να καταθέσετε στην τράπεζα Eurobank στον αριθμό λογαριασμού 0026.0076.51.0200537695 (εμφανίζεται ως Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά) το ποόσο που επιθυμείτε. Θα σας παρακαλούσαμε, να μας ενημερώσετε σχετικά με την κατάθεση στα τηλέφωνα 210-4180948 ή 6973251787 (Κα Βουτσαδάκη)

2ον) να περάσετε από τα γραφεία του Συνδέσμου μας, Πραξιτέλους 236, κάθε μέρα 18.00-20.00 και να δώσετε το ποσό που επιθυμείτε στη Γραμματεία

Για τα χρήματα που θα δώσετε στο Σύνδεσμο, θα πάρετε απόδειξη δωρεάς η οποία εκπίπτει από το φορολογητέο σας εισόδημα.

Τα ονόματα όσων ενισχύσουν την προσπάθεια και τα ποσά που θα καταβάλλουν θα ανακοινωθούν στο Φύλλο Εφημερίδας Αρ.147

 Ο Σύνδεσμος είναι υπόθεση όλων μας

Με εκτίμηση

Εκ μέρους του ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης

Δραστηριότητες Συναποφοίτων: Μιχάλης Γιαννουλέας

No Gravatar

                            

                                    Μιχάλης Γιαννουλέας (αποφ.70)

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ο εκλεκτός συναπόφοιτος, συγγραφέας και στέλεχος της ATEBank, Μιχάλης Γιαννουλέας (αποφ.70), ανέλαβε τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου-Γενικού Διευθυντή της Εταιρείας ATExcelixi ΑΕ (Ξενοδοχείο Καστρί, Εκπαιδευτικό και Συνεδριακό Κέντρο).

Ο Μιχάλης Γιαννουλέας είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος M.Sc. στη Στατιστική & Επιχειρησιακή Έρευνα, του Loughborough U. of Technology. Μέχρι σήμερα εργαζόταν ως Υπεύθυνος Έργου  στις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες της ATEBank, ενώ έχει διατελέσει ανώτερο στέλεχος οργάνωσης και προγραμματισμού στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Από το 1987 ασχολείται με την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, με εξειδίκευση στους τομείς της Ανάπτυξης των Ανθρώπινων Πόρων (HRD) και του Management.

Έχει πιστοποιηθεί ως σύμβουλος εκπαίδευσης και εκπαιδευτής από το Institute of Training and Development της Αγγλίας, είναι ενταγμένος στα μητρώα εκπαιδευτών των Ε.Κ.Ε.Π.Ι.Σ και ΛΑΕΚ, και έχει μακρόχρονη διδακτική εμπειρία πλέον των 5.500 ωρών διδασκαλίας σε στελέχη της ΑΤΕbank, των θυγατρικών της και σε τρίτους, όπως: Alpha bank, Glaxo, Hilton, Mobil, Makro, Ελληνικοί Λευκόλιθοι κλπ σε προγράμματα επικοινωνίας, συμπεριφοράς, διοίκησης και εκπαίδευσης εκπαιδευτών.

Το πλούσιο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει τα εξής βιβλία τα οποία έχουν τύχει πολλαπλών εκδόσεων: 

  1. «Κάθε μέρα Ηγέτης», Εκδόσεις Πεδίο, υπό έκδοση.    
  2. «Η πρόκληση της αλλαγής», Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, 2006.
  3. «Ούτε Θύμα – Ούτε Θύτης, με αυτό-επιβεβαιωτική συμπεριφορά», Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα 2001.
  4. «Συμπεριφορά και Διαπροσωπική Επικοινωνία στον Εργασιακό Χώρο», Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα 1997.
  5. « Η Επικοινωνία Μέσα και Εξω από τον Εργασιακό Χώρο», (με τους M. Jossien και Γ. Βαγιάτη), Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα 1995.

 Ο Μιχάλης Γιαννουλέας είναι τακτικός συνεργάτης του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου Πειραιά. Βραβεύτηκε ως «Συναπόφοιτος της Χρονιάς 2009» για την προσφορά του στην Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Δραστηριότητες Συναποφοίτων: Γιώργος Σαρρής

No Gravatar

Γιώργος Σαρρής (αποφ.78)

Ο Γιώργος Σαρρής (αποφ.78), ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Απόστολου Ζυγούρη, στον οποίο οφείλει όπως μας είπε το γεγονός ότι έγινε τραγουδιστής, είναι σε όλους μας γνωστός ως ο συνθέτης και τραγουδιστής των Ζιγκ- Ζαγκ, με οκτώ χρυσούς δίσκους στο ενεργητικό του. Επανέρχεται ωριμότερος  στη δισκογραφία με τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Η ζωή είναι ωραία», από την Protasis Music Productions.

Read more…

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΔΣ στο Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα

No Gravatar

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΔΣ στο Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα  

(9-3-2010)

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά στα πλαίσια της ενημέρωσης των φορέων της πόλης μας για τα προβλήματα του σχολείου και τις πρωτοβουλίες που παίρνει για δράσεις παιδείας και πολιτισμού, επισκέφθηκε τον Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα στα γραφεία της Νομαρχίας, την Τρίτη 9 Μαρτίου 2010.

Read more…

Βράβευση του Συνδέσμου από τους Ναυτοπρόσκοπους Πειραιά

No Gravatar

Βράβευση του Συνδέσμου από τους Ναυτοπρόσκοπους Πειραιά

7-2-2010

 

 

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του ενίσχυσε τις προσπάθειες του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Πειραιά, δίνοντας ένα μικρό μέρος των εισπράξεων από το φετινό του ημερολόγιο, για να αγοράσει αναμνηστικά δώρα πό τους προσκόπους τα οποία και έδωσε στους μαθητές της Γ’ Τάξης του Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, σαν δώρα για την καλή χρονιά μαζί με το ημερολόγιο. Σε ένδειξη ευχαριστίας οι ναυτοπρόσκοποι Πειραιά βράβευσαν το Σύνδεσμο μας στην κοπή της πίτας τους, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, σε ειδική εκδήλωση που

πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Περιφέρειας

Σαρωνικού.

Τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιωνιδείου εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Αντώνης Αντωνίου, ο οποίος παρέλαβε την τιμητική διάκριση και δεσμεύθηκε για ακόμη πιο δυνατή και δημιουργική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, οι οποίοι μπορούν να καταστούν ο ένας για τον άλλο δεξαμενή ανθρώπων και ιδεών

Το πρόβλημα της εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα

No Gravatar

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης (Αποφ. 90)*

 Το πρόβλημα της εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα

 Πολύ κουβέντα γίνεται τα τελευταία χρόνια για την εισαγωγή μαθημάτων και δραστηριοτήτων στην επιχειρηματικότητα σε όλα τα επίπεδα του Ελληνικού Εκπαιδευτικού μας συστήματος.  Ο αναγνώστης δεν θα πρέπει να ξεχνά, ότι το Ελληνικό Δημόσιο Εκπαιδευτικό Σύστημα και οι λειτουργοί του απεχθάνονται την εισαγωγή μοντέλων εκπαίδευσης που ενισχύουν τη σχέση με την αγορά, τις επιχειρήσεις, το κέρδος, την αξιολόγηση και τη λειτουργία της σχολικής μονάδας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Read more…

“Η Αντίδραση στην Οικονομική Κρίση”

No Gravatar

        

 Βασίλης Βασιλειάδης (αποφ.77)

            Οικονομολόγος

“Η Αντίδραση στην Οικονομική Κρίση”

(Από την εισήγηση σ την ημερίδα που έγινε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω 28/4/2010 με τίτλο «Η οικονομική κρίση και η απάντηση της Αριστεράς» με καλεσμένους τον Γιάννη Μηλιό (οικονομολόγο στο ΕΜΠ) και τον Αλέκο Αλαβάνο.)

 Καλωσήλθατε στις φτωχές δυτικές συνοικίες της οικονομικής κατάθλιψης. Ο κόσμος μας είναι σαστισμένος απο τις καταιγιστικές ειδήσεις αλλά και τη σκληρή πραγματικότητα. Όλοι προσπαθούν να αντιδράσουν συντηρητικά και με μεγάλη δυσκολία να κρατήσουν το βιοτικό τους επίπεδο.

  Read more…

ΨΗΓΜΑΤΑ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

No Gravatar

  

  

  

  

 

 

 

 

Γιάννης Σακελλαράκης (αποφ.55) Καθηγητής Προιστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

       ΨΗΓΜΑΤΑ  ΜΝΗΜΗΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ  ΜΑΘΗΤΕΙΑ  ΣΤΟΝ  ΠΕΙΡΑΙΑ

 Με την μαγικότερη ίσως ανθρώπινη νοητική λειτουργία μετά την φαντασία, κι εννοώ την μνήμη, από την οδό Πραξιτέλους, μεταφέρομαι μερικές δεκάδες μέτρα μακρύτερα, στην οδό Σωτήρος, όπως επέμεναν τότε οι Πειραιώτες να την αποκαλούν, παρά την πολιτική μετονομασία της σε οδό Μακένζυ Κίνγκ. Read more…