Archive

Archive for Οκτωβρίου, 2009

Αλλαγή Ημερομηνίας Εκλογών (29/11/2009)

No Gravatar

kalpi_edit

Αγαπητά Μέλη και Φίλοι του Συνδέσμου

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009 συνεδρίασε το Δ.Σ του Συνδέσμου με θέμα την αλλαγή της ημερομηνίας της Γενικής Συνέλευσης και των Εκλογών για την ανάδειξη Δ.Σ και Ε.Ε.

Αποφασίσθηκε ομόφωνα η μεταφορά των ημερομηνιών των εκλογών στις 22 και 29 Νοεμβρίου 2009, ώστε να έχει φτάσει η εφημερίδα του Συνδέσμου σε όλα τα μέλη και να έχουν ενημερωθεί εγγράφως όπως ορίζει το καταστατικό.

Κατόπιν τούτου και χωρίς αλλαγή της Ημερήσιας Διάταξης, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 29 Νοεμβρίου 2009, στην Αίθουσα  Μεγάλων Ευεργετών Γ. Μπόμπολας και στα Γραφεία του Συνδέσμου

Με εκτίμηση

Εκ μέρους του Δ.Σ

ο  Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΕΚΛΟΓΕΣ

No Gravatar

 logo

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

          ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Προσκαλούνται όλα τα μέλη του Συνδέσμου μας στην ετήσια Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 22.11.2009 και όπως συνήθως γίνεται «λόγω έλλειψης απαρτίας», την Κυριακή 29.11.2009 και ώρα 11.00, στην Αίθουσα Μεγάλων Ευεργετών «Γ. Μπόμπολας» του Συνδέσμου, Πραξιτέλους 236, με θέματα ημερήσιας διάταξης: έγκριση απολογισμού –οικονομικά πεπραγμένα  -  απολογισμός – προϋπολογισμός έτους 2010 και εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ και νέας Ε.Ε

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γενικός Γραμματέας

 

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης                                         Κωνσταντίνος Βουτσινάς

H πρώτη ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού ήταν μαθητές της Ιωνιδείου

No Gravatar

osfp ionideios

(Αφιερωμένο στον αγαπημένο φίλο και συναπόφοιτο Σπύρο Ανδρεάδη+ (αποφ.42) που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές μέρες.._

Στα μέσα  της δεκαετίας του 1930 ο τότε Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ  Κρικίδης επισκέπτεται την Σχολή Μέσης Εκπαίδευσης Πειραιά, (Ιωνίδειο), με κύριο σκοπό να πείσει τους μαθητές του σχολείου να ενταχθούν σε ένα σύλλογο ο οποίος θα προωθούσε ένα καινούριο για την Ελλάδα άθλημα το Μπάσκετ. Ήταν μια εποχή που ο σχολικός αθλητισμός ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένος και θα αποτελούσε το φυτώριο του μετέπειτα σωματειακού αθλητισμού. Μέσα από τα σχολεία γινόταν μια οργανωμένη προσπάθεια να δημιουργηθούν ομάδες μπάσκετ οι οποίες θα συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αλλά και σε πρωταθλήματα νεότερων ηλικιακά κατηγοριών. Ο Σπόρτιγκ, ο Πανελλήνιος το Παγκράτι η ΧΑΝΘ, ήταν ορισμένα παραδείγματα.

Στην τότε Ιωνίδειο Σχολή το άθλημα του Μπάσκετ ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο διότι ο Γυμναστής κύριος Σταματάκης είχε σπουδάσει στην Αμερική και γνώριζε καλά το άθλημα. Συνέπεια αυτού ήταν η δημιουργία μιας εκπληκτικής σχολικής ομάδας η οποία διακρινόταν μεταξύ των σχολείων του Πειραιά. Η πλειοψηφία των παιδιών της ομάδας ήταν Ολυμπιακοί. Έτσι όταν ο Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ συνοδευόμενος από τον τότε πρόεδρο του Ολυμπιακού κύριο Μανούσκο, (βιομήχανος και αργότερα δήμαρχος και βουλευτής της περιοχής του Πειραιά), έφτασε στο σχολείο για να πείσει τα παιδιά να γραφτούν στον σύλλογο η πρώτη ομάδα μπάσκετ στην ιστορία του Ολυμπιακού ήταν γεγονός.

Η χρυσή πεντάδα αποτελείτο από τους:
1.    Ξενοφών Νικολαίδη  (Μπούμπης) (αποφ. 42)
2.    Σπύρο Ανδρεάδη (Πίπης) (αποφ. 42)
3.    Αλέξανδρο Κουτσούκη (αποφ. 42)
4.    Πέτρο Δημητρόπουλο  (αποφ. 42)
5.    Εμμανουήλ Χατζηνικολάου (αποφ. 42)

Ο θρυλικός play maker Πίπης (Σπύρος Ανδρεάδης) και ο Εμμανουήλ Χατζηνικολάου έχουν αποβιώσει. Οι Ξενοφώντας Νικολαίδης και Αλέξανδρος Κουτσούκος ζουν στον Πειραιά . Ο Πέτρος Δημητρόπουλος βρίσκεται στην Αυστραλία

Η αναφορά στους μαθητές της Ιωνιδείου γίνεται και στην ιστοσελίδα του επίσημου Ολυμπιακού.

http://www.olympiacos.org/#/Basketball/TeamHistory/

…..Ήταν στα τέλη της δεκαετίας του ’30, όταν δημιουργήθηκε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού με παίκτες από την «Ιωνίδειο» Σχολή….

Το πάνελ των ομιλητών στη εκδήλωση που υποστήριξε ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου

No Gravatar

DSC_0176

Από αριστερά προς τα δεξιά:

Μαρία – Ζέτα Κασαπίδη, Υπεύθυνη της Ακαδημαϊκής Ομάδας της Vellum

Αργύρης Στασινάκης, Γενικός Διευθυντής της C-MEDIA

Δημήτρης Αρμενάκης, (αποφ. 64) Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ)

Λουκάς Ζαχείλας, Ανώτερος εμπειρογνώμων στο Cedefop (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης).

Σπύρος Μπακογιάννης, (αποφ. 72)  εκπρόσωπος ΕΙΠ/ΕΕΔΕ

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης, (αποφ.90), Ειδ. Επιστήμονας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

O Σύνδεσμος Υποστηρικτής της eLearning Expo

No Gravatar

DSC_3264

Πολύ μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον από το κοινό στις εργασίες της συνεδρίας «Διασφάλιση Ποιότητας και Πιστοποίηση Προγραμμάτων Δια βίου Μάθησης«, στα πλαίσια της eLearning EXPO της οποίας επίσημος υποστηρικτής ήταν ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Πάνω από 100 άτομα σε μια αίθουσα 50 ατόμων, άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των ομιλητών, μεταξύ των οποίων και των τριών συναποφοίτων της Ιωνιδείου, Κωνσταντίνου Μπουρλετίδη, (αποφ. 90) – Ειδικού Επιστήμονα ΕΚΠΑ, Δημήτρη Αρμενάκη (αποφ 64) Προέδρου της ΕΣΕΕ, και Σπύρου Μπακογιάννη (αποφ.72) Εκπροσώπου του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής της ΕΕΔΕ.  Μεγάλη ήταν η παρουσία τωνσυναποφοίτων στο κοινό της συνεδρίας

Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε περισσότερες πληροφορίες για τις εργασίες της ημερίδας, τα συμπεράσματα και την συμμετοχή του Συνδέσμου στο event

Σπύρος Ανδρεάδης, ένας σεμνός αγωνιστής

No Gravatar

DSC01728

Γράφει ο Τάκης Μπενάς (απόφ.1942)

Ένα λεπτοκαμωμένο παιδί, της τελευταίας τάξης του σχολείου μας, στέκεται όρθιο μπροστά στο καζάνι με το κουρκούτι, το μαθητικό συσσίτιο του χειμώνα της πείνας, κάπου στις αρχές του 1942. Είναι της Επιτροπής του σχολείου μας, που είχε φτιάξει το «ΕΑΜ Νέων» για να εποπτεύει τη σωστή διανομή του.

Ήταν ο Σπύρος Ανδρεάδης, μαθητής της Ιωνιδείου Σχολής (Α’ Γυμνάσιο Πειραιά), συμμαθητής μου και συναγωνιστής στους ωραίους αγώνες που ξεκίναγαν τότε, από τα δεκάξι μας χρόνια, για να κρατήσουν ώς τα τώρα, ώς τις ύστατες στιγμές της ζωής μας.

Αξέχαστα χρόνια που στο διάβα τους για τον Σπύρο θα σήμαιναν πρώτα την ένταξή του στην ΟΚΝΕ και μετά στην ΕΠΟΝ του Πειραιά, με αποστολή ευθύνης τις οργανώσεις στο κέντρο της πόλης και στον Φοιτητικό Σύλλογο του Πειραιά, μέχρι το καλοκαίρι του 1944 που θα κληθεί ο Σπύρος να πληρώσει την πρώτη δόση των διωγμών κατά της Αντίστασης, με τη σύλληψή του από τους γερμανοντυμένους της Κατοχής και τον εγκλεισμό του στις φυλακές Χατζηκώστα.

Θα θυμάμαι πάντοτε ένα απομεσήμερο του Σεπτέμβρη του 1944, όταν, ειδοποιημένος με σημείωμα από την ηγεσία της ΕΠΟΝ Πειραιά, πηγαίνω στον λόφο του Άι – Γιώργη, στο Κερατσίνι, για να παραλάβω «τρία στελέχη της ΕΠΟΝ που αποφυλακίστηκαν σήμερα». Τους βρίσκω κάτω από ένα πεύκο να έχουν ανοίξει μια τσάντα του Ερυθρού Σταυρού και να τρώνε κάτι πρόχειρο. Είναι ο Σπύρος Ανδρεάδης, ο παλιός συμμαθητής μου, ο αδελφός του Γιώργος και ο πρόσφατα χαμένος της συντροφιάς μας, ο αξέχαστος Ντίνος Στεργίου.

Εντάσσονται και οι τρεις στις οργανώσεις των συνοικιών μας και ο Σπύρος αναλαμβάνει αμέσως την ευθύνη για τη δύσκολη συνοικία της Αγίας Σοφίας – Μανιάτικα Πειραιά.

Απελευθέρωση, Δεκεμβριανά, υποχώρηση, Βάρκιζα, επιστροφή στην Αθήνα: η κοινή διαδρομή μας, όπως και όλων των χιλιάδων αγωνιστών εκείνης της εποχής.

Ο Σπύρος, τώρα, στο Συμβούλιο της ΕΠΟΝ Πειραιά και ταυτόχρονα να διαπρέπει στο μεγάλο του πάθος, το μπάσκετ. Από την ομάδα του σχολείου μας έχει περάσει στον Ολυμπιακό Πειραιά και τώρα πια έχει αναδειχθεί αρχηγός της ομάδας που κατακτά το πρωτάθλημα και παράλληλα προπονητής της ομάδας μπάσκετ των κοριτσιών του Ολυμπιακού. Είναι τόση η επιτυχία και η εμπειρία του που θα κληθεί να μετάσχει στην Εθνική Ομάδα της Ελλάδας, ανεξάρτητα από το απαράδεκτο γεγονός ότι το μεταδεκεμβριανό κράτος των διαιρέσεων και των διωγμών θα του αρνηθεί το διαβατήριο και συνεπώς τη συμμετοχή του στους διεθνείς αγώνες του 1946 στην Κωνσταντινούπολη. Read more…

Ομάδα Εθελοντικής Υποστήριξης eLearning ΕXPO

No Gravatar

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, θα ήθελε να ευχαριστήσει τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου για την συμμετοχή τους στην ομάδα εθελοντικής τποστήριξης της έκθεσης e Learning EXPO, που λαμβάνει χώρα στην Αίγλη Ζαππείου στις  και  10 και 11 Οκτωβρίου 2009, και τελεί υπό την υποστήριξη μεταξύ άλλων  και του Συνδέσμου μας.

Δηλώσεις συμμετοχής για την ομάδα εθελοντών θα μπορείτε να υποβάλλετε μέχρι και την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009.

Με εκτίμηση

Κώστας Μπουρλετίδης

Πρόεδρος ΔΣfinal afisa_1

Δελτίο Τύπου – Βουλευτικές Εκλογές

No Gravatar

 

bannerakia gia site_F_04

 

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά συγχαίρει για την εκλογή τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τους συναπόφοιτους Γιάννη Διαμαντίδη (αποφ. 66 – ΠΑΣΟΚ- Β΄Πειραιά) και Θανάση Παφίλη (αποφ. 72- ΚΚΕ- Α΄Αθήνας), και τους εύχεται κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.

Επίσης θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους συναπόφοιτους σε όλα τα ψηφοδέλτια, για τον έντιμο και ουσιαστικό αγώνα που έδωσαν.

Πολλά συγχαρητήρια και ευχές για δημιουργικό κοινοβουλευτικό έργο στους βουλευτές – φίλους του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου, που πάντα τιμούν τις εκδηλώσεις και συμμετέχουν στις δραστηριότητες μας και πιο συγκεκριμένα στους Δημήτρη Καρύδη (ΠΑΣΟΚ Α΄Πειραιά), Γιάννη Τραγάκη (ΝΔ, Β΄Πειραιά), Τάσο Νεράντζη (ΝΔ, Β΄ Πειραιά), Βασίλη Μιχαλολιάκο (ΝΔ, Α΄Πειραιά), Θεόδωρο Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ, Α΄Πειραιά)

Εκ μέρους του Δ.Σ του Συνδέσμου

ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης