Archive

Archive for the ‘Δραστηριότητες Συναποφοίτων’ Category

Πασχαλινό Bazaar του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

No Gravatar

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά οργανώνει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συνδέσμου, πασχαλινό Bazaar το σαββατοκύριακο 27-28 Απριλίου 2013, από τις 10.00-18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων και στα γραφεία του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου, Πραξιτέλους 236 Πειραιάς.
Στο Bazaar οι φίλοι και τα μέλη θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν διάφορα δωράκια σε πολύ προσιτές τιμές όπως.

 • Κοσμήματα
 • Λαμπάδες Χειροποίητες
 • Μαρμελάδα Φράουλα Σπιτική
 • Κουλουράκια Πασχαλινά
 • Λιαστές Τομάτες
 • Κέικ Νηστίσιμο και Μηλοπιτάκια 
 • Σοκολατένια Αυγά
 • λεμονάδα σπιτική
 • λεμονάδα σπιτική με μαύρη ζάχαρη
 • σουμάδα σπιτική από τη Χίο
 • λαμπάδες ζωγραφιστές και διακοσμημένες στο χέρι.
 • πασχαλινά αυγά χρωματιστά
 • αυγά πασχαλινά ζωγραφισμένα στο χέρι και διακοσμημένα (σαν ta faberge)
 • σοκολατένια καλάθια γεμισμένα με κουλουράκια, σοκολατάκια και τσουρεκάκι.

Όσοι φίλοι συναπόφοιτοι αλλά και Φίλοι του Συνδέσμου θέλουν να συμμετάσχουν ως εκθέτες διαθέτοντας δικά τους προϊόντα μπορούν,

Ø  Να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του ΣΑΙΣΠ στο 210-4180948 (καθημερινά, εκτός σαβ/κου, 9.30 – 12.30) ή

Ø  Να στείλουν  e-mail με το ονοματεπώνυμό τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο info@saisp.gr
Υπεύθυνος διοργάνωσης της εκδήλωσης είναι ο Έφορος Εκδηλώσεων του ΣΑΙΣΠ Δημήτρης Πετσετάκης.

Εκ μέρους του ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας

 

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης                      Παναγιώτης Καλαβρός

1ο Τουρνουά – Πρωτάθλημα Μπάσκετ Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

No Gravatar

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά σε συνεργασία με το Συμβούλιο Σχολείου του Προτύπου –Πειραματικού Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά διοργανώνει το 1ο Τουρνουά –Πρωτάθλημα  Μπάσκετ των Αποφοίτων της στο γήπεδο μπάσκετ της Ιωνιδείου Σχολής. Το Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί  το σαββατοκύριακο 27-28 Απριλίου 2013.

 Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 , στις 19.00 όπου και θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός. Στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί ο μικρός τελικός (θέσεις 3-4)

 Στο τουρνουά μπορούν να συμμετέχουν συστήνοντας ομάδα:

 1. Μέλη συγκεκριμένων τμημάτων –συγκεκριμένων τάξεων, πχ το Γ1 (Λυκείου) 1988 ή ΣΤ Κλασσικού 1977 κ.α
 2. Μεικτές Ομάδες έτους, πχ τάξη 1985
 3. Μεικτές Ομάδες πενταετίας (τάξη 80-84), δεκαετίας πχ αποφ.80
 4. Φίλοι και επίτιμα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων αρκεί να μην ξεπερνούν το 10% του αριθμού των συμμετεχόντων
 5. Παλιοί Καθηγητές

 

Η οργανωτική επιτροπή του τουρνουά αποτελείται από:

 1.  
  • Την Αντιπρόεδρο του ΣΑΙΣΠ και Ολυμπιονίκη Βιργινία Κραβαριώτη (αποφ. 02).
  • Τους γνωστούς δημοσιογράφους και αποφοίτους της Ιωνιδείου Βασίλη Σκουντή (αποφ.80) και Κώστα Βερνίκο (αποφ.78)

Η ιδέα για την πραγματοποίηση των αγώνων μπάσκετ δόθηκε από τους συναποφοίτους και από την επιθυμία τους να ξανά αγωνιστούν  στην αυλή του σχολείου.

 Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής:

 1. 1.   Το όνομα και τα μέλη της Ομάδας
 2. 2.   Το χρώμα της εμφάνισης που επιλέγουν

 Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 25 /4/2013, ώστε να σχεδιαστεί το πρόγραμμα των αγώνων. Θα υπάρχει μια συμβολική συμμετοχή 10€ ανά άτομο. Από το ποσό που θα συγκεντρωθεί ένα μέρος των χρημάτων θα αξιοποιηθεί για την αγορά εξοπλισμού για το σχολείο μας και τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του Προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας Μαθητών Γυμνασίου που οργανώνει ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου

 Για την συμμετοχή σας μπορείτε,

Ø  να επικοινωνείτε με την γραμματεία του ΣΑΙΣΠ
στο 210-4180948 (καθημερινά, εκτός σαβ/κου, 9.30 – 12.30) ή

Ø  να στείλετε e-mail με το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο info@saisp.gr

 Ø Με φαξ στο 210 4180944

 Ø Με μήνυμα στο Facebook στην ομάδα «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ» ή στη Σελίδα «Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά»

 Εκ μέρους του ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας

 

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης           Παναγιώτης Καλαβρός

Ολυμπιονίκης δε “γεννιέσαι γίνεσαι”-Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

No Gravatar

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά συνδιοργάνωσε με το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο της Ιωνιδείου μια διαδραστική εκπαιδευτική δραστηριότητα με θέμα «Ολυμπιονίκης δε γεννιέσαι, γίνεσαι».
Την εκδήλωση υλοποίησαν οι Ολυμπιονίκες της Ιστιοπλοΐας Βιργινία Κραβαριώτη (απόφ. 03) Αντιπρόεδρος του ΔΣ των Αποφοίτων της Ιωνιδείου και Σοφία Παπαδοπούλου.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά της Α’ Λυκείου από κοντά δύο διακεκριμένες αθλήτριες, να θέσουν ερωτήματα για την πορεία τους και να κατανοήσουν ότι η επίτευξη ενός στόχου απαιτεί προσπάθεια και συνέπεια.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, την πέμπτη και έκτη ώρα με ιδιαίτερα έντονη τη συμμετοχή των παιδιών. Προβλήθηκαν  βίντεο από την προσπάθεια των αθλητριών σους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Ιδιαίτερη συγκινητική στιγμή ήταν όταν η Ολυμπιονίκης Βιργινία Κραβαριώτη δώρισε στην Ιωνίδειο Σχολή την μπλούζα που φορούσε στην τελευταία ιστιοδρομία, στην οποία κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα αποτελέσει προοίμιο μιας σειράς εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής και του Συνδέσμου Αποφοίτων της, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και άλλους σημαντικούς φορείς.

Εκ μέρους του ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γενικός Γραμματέας
Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης                       Παναγιώτης Καλαβρός

«ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 1954-1973», (ΠΕΜΠΤΗ 27-9-2012)

No Gravatar

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά πραγματοποίησε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Σκιαγραφία μιας Εφηβείας, Πειραιάς 1954-1973» (Εκδ. Κασταλία) του Συναπόφοιτου Γιώργου Διον. Πουκαμισά – Πρέσβη της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 στην Αίθουσα Γεώργιος Μπόμπολας (Πραξιτέλους 236, έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά)

Για το βιβλίο μίλησαν οι:

1.Νικήτας Νικητάκος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

2.Παναγιώτης Δέγλερης, Δικηγόρος – Σύμβουλος Δ.Σ.Π.

3.Μάνος Στεφανίδης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

4.Θανάσης Βαλτινός, Συγγραφέας, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

Την εκδήλωση συντόνισε ο Νίκος Παπαγιαννάκης, Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά.

Μεγάλο και καλό το ακροατήριο, γέλασε και δάκρυσε αρκετές φορές με τις περιγραφές και τις λεπτομέρειες που πολύ παραστατικά έφερε στην επιφάνεια της μνήμης ο Συγγραφέας. Παρόντες στην παρουσίαση, εκτός των άλλων και, ο Συγγραφέας και Εκπαιδευτικός κ. Ευάγγελος Αθηναίος, ο Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ε.α κ. Γιώργος Μοραντζής, ο πρώην Πρόεδρος των Αποφοίτων της Ιωνιδείου, Ιστορικός Ερευνητής κ. Δημοσθπενης Μπούκης, ο Διευθυντής της Ιωνιδείου Σχολής κ. Μιχάλης Άνθης, η Εκπαιδευτικός κ. Μαρία Ταστσόγλου, ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Μοραντζής, ο Συμβολαιογράφος και Μουσικός κ. Δημήτρης Πετσετάκης, η Υπεύθυνη Τύπου του Συλλόγου «Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ» κ. Κέρυ Μακρογαμβράκη, ο Αντιπρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης κ. Δημήτης Κρασονικολάκης, ο πρώην Γενικός της ΔΗΡΑΠ κ. Δημήτρης Κρητικός, ο Αντιπρόεδρος των Αποφοίτων της Ιωνιδείου κ. Αντώνης Αντωνίου. Δημήτρης Κανδεράκης

Ο Γεώργιος Πουκαμισάς είναι Πρεσβευτής της Ελλάδος στο Βουκουρέστι , είναι Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και  της Διπλωματικής Ακαδημίας Βιέννης. Το 1981 εντάχθηκε στην διπλωματική υπηρεσία του κράτους. Έχει υπηρετήσει στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, στη Λιβύη, στις πρεσβείες Ουάσιγκτον και Λευκωσίας.

Η Ολυμπιονίκης Βιργινία Κραβαριώτη (αποφ.03) κοντά στα παιδιά

No Gravatar

Η Χάλκινη Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας και  συναπόφοιτος Βιργινία Κραβαριώτη [αποφ.03) και η έτερη Ολυμπιονίκης Σοφία Παπαδοπούλου μαζί με μικρούς ιστοπλόους από το Ξυλόκαστρο, Αίγιο, Κιάτο και Άσσο, κατά τη διάρκεια του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα»Ανοιχτών Οριζόντων και Προοπτικής» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών. Η μεγάλη επιτυχία του αγώνα έγκειται στο γεγονός ότι η παρουσία των Ολυμπιονικών Κραβαριώτη-Παπαδοπούλου αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλά παιδάκια, ώστε να έρθουν στον αγώνα, να ενημερωθούν από εκείνες και να γνωρίσουν το αγώνισμα.

«H Ηγεσία στην Καθημερινότητα της Κρίσης»

No Gravatar

«Η Ηγεσία στην καθημερινότητα της Κρίσης »

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 11.30

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά σε συνεργασία με την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Κάθε μέρα Ηγέτης, μια εναλλακτική προσέγγιση στην άσκηση ηγεσίας» Εκδόσεις Πεδίο,  του συγγραφέα και αποφοίτου της Ιωνιδείου Μιχάλη Γιαννουλέα, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει, στη συζήτηση –ομιλία με θέμα «Η Ηγεσία στην καθημερινότητα της Κρίσης»

Η εκδήλωση η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) και εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μεγάλων Ευεργετών, Γεώργιος Μπόμπολας», του Συνδέσμου, (Πραξιτέλους 236, έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά),  την Κυριακή  11/12/2011 και ώρα 11:30.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν θα μιλήσουν, οι :

 • Παύλος Πολιτάκης, Μέλος του ΔΣ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου
 • Γρηγόρης Χονδροκούκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά
 • Ανδρέας Στεφανίδης, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ),
 • Λυδία Τσέντα μαθήτρια του Λυκείου Αυγουλέα Λιναρδάτου η οποία με την ομάδα της που κέρδισε το 4ο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό ηγεσίας και επιχειρηματικότητας

Την εκδήλωση συντονίζει ο Παντελής Τέντες, Πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Προλογίζει ο Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

Η παρουσία σας θα αποτελέσει τιμή.

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης                          Κωνσταντίνος Βουτσινάς

Πληροφορίες

τηλ: 6937169129 -2104180948

fax: 2104180944

email: info@saisp.gr

«Θεολογία και μυστικισμός στον σύγχρονο αμερικανικό κινηματογράφο – Εβραίοι σκηνοθέτες», Παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Σταματοπούλου (αποφ.91)

No Gravatar

                                                                             

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά έχει την τιμή να σας προσκαλέσει, στην παρουσίαση του βιβλίου, της Ιστορικού – Θεωρητικού του Κινηματογράφου Ειρήνης Σταματοπούλου, «Θεολογία και μυστικισμός στον σύγχρονο αμερικανικό κινηματογράφο – Εβραίοι σκηνοθέτες», Εκδόσεις Αιγόκερως.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μεγάλων Ευεργετών, Γεώργιος Μπόμπολας», του Συνδέσμου, (Πραξιτέλους 236, έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά),  την Δευτέρα 05/12/2011 και ώρα 20:00.

Για το βιβλίο εκτός από την συγγραφέα θα μιλήσουν,

Εύα Στεφανή, θεωρητικός του κινηματογράφου – σκηνοθέτης (Πανεπιστήμιο Αθηνών) 

Γιάννης Ζουμπουλάκης, δημοσιογράφος – κριτικός κινηματογράφου (εφημ. το «Βήμα»)

Μάνος Στεφανίδης, (αποφ.72),  Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

 Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων του Συνδέσμου «Πειραιώτες Συγγραφείς στο Σύνδεσμο»  

 Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης

Ο Έφορος Εκδηλώσεων

Δημήτριος Πετσετάκης

Ο Τάσος Ζαφειρίου ( αποφ.91) τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στο Small Café στον Πειραιά

No Gravatar

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011, στο small café Αριστοτέλους 10, στον Πειραιά, ο συναπόφοιτος συνθέτης και τραγουδιστής Τάσος Ζαφειρίου (αποφ.91) εμφανίζεται μαζί με τον Τάσο Βουγιατζή, τη Σοφία Ιωάννου και τους «Αγανακτισμένους» σε μία ξεχωριστή μουσική παράσταση. Τηλέφωνο κρατήσεων 2104297236.

Ο συναπόφοιτος συνθέτης Δημήτρης Πετσετάκης παρουσιάζει το έργο του αείχορδον

No Gravatar

Ο συναπόφοιτος συνθέτης Δημήτρης Πετσετάκης παρουσιάζει το έργο του αείχορδον στα πλαίσια της έκθεσης ζωγραφικής της Αγάπης Χατζή

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου πραγματοποιεί έκθεση ζωγραφικής της Αγάπης Χατζή με γενικό τίτλο «ΔΙΑΧΡΟΝΟΝ» … από τις 5 έως τις 27 Οκτωβρίου 2011.

Η ζωγραφική της Αγάπης Χατζή σαφώς κατατάσσεται στην αφαιρετική σχολή και το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η απεικόνιση του κοσμικού παιγνίου σε καμβά. Χρησιμοποιεί τη μικτή τεχνική και δημιουργεί αφηρημένες, ποιητικές εικόνες εσωτερικής έντασης και υπαρξιακών αναζητήσεων.

Στην έκθεση Διάχρονον θα παρουσιάσει είκοσι-πέντε πίνακες μεγάλων διαστάσεων που θα πλαισιωθούν από το πρωτότυπο μουσικό έργο Αείχορδον του συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Δημήτρη Πετσετάκη. Το Αείχορδον είναι μία σύνθεση για συνθετητές, κρουστά και έγχορδα, εμπνευσμένη από τα ζωγραφικά έργα της Χατζή. Τη βραδιά των εγκαινίων το έργο θα παρουσιαστεί ζωντανά από το συνθέτη και τους μουσικούς Άρη Καλλέργη και Μίνωα Πετσετάκη.

Την έκθεση θα προλογίσει η Επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης και Ιστορικός Τέχνης, Δρ. Γεωργία Κακούρου-Χρόνη.

Συναντώντας τον Λεωνίδα Ανδριανόπουλο (αποφ.29)

No Gravatar

Ο μεγαλύτερος εν ζωή συναπόφοιτος, μια προσωπικότητα που ξεπερνά τα στενά όρια της πόλης του Πειραιά., στεναχωρήθηκε αφάνταστα που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην τελετή βράβευσης του στην εκδήλωση «Συναπόφοιτοι της χρονιάς 2010» στις 6-2-2011 στο Σύνδεσμο. Μας ζήτησε λοιπόν και δεν μπορούσαμε να του χαλάσουμε χατίρι να του δώσουμε την αναμνηστική πλακέτα στο χώρο του καταστήματος του που κάποτε ήταν και η αίθουσα του σχολείου του.

Δύο από τις μεγαλύτερες αγάπες του όπως μας δήλωσε  ο ίδιος είναι ο Ολυμπιακός τον οποίο ίδρυσε με τα άλλα τέσσερα αδέλφια του, και η Ιωνίδειος Σχολή. Ειδικά για την αγαπημένη του Ιωνίδειο Σχολή, το τότε «Α΄ Γυμνάσιο Αρρένων Πειραιώς», έχει το προνόμιο να έχει περάσει όλη του τη μαθητική ζωή, στο κτήριο των Ιωνιδών, δηλαδή στο κτήριο που έφτιαξε ο Κωνσταντίνος Ιωνίδης και στέγαζε το σχολείο μας μέχρι το 1932, όταν και γκρεμίστηκε για να δημιουργηθεί το τωρινό κτήριο. Η συγκίνηση του είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν αναλογίζεται ότι η τάξη του βρισκόταν ακριβώς στο σημείο που στεγάζεται σήμερα η οικογενειακή επιχείρηση που δημιούργησε και λειτουργεί μέχρι σήμερα η «ΑΦΟΙ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΙ»

Γεννήθηκε το 1911, βαδίζει στο 101ο έτος της ηλικίας τους και είναι ένας από τη θρυλική πεντάδα των Ανδριανοπουλαίων που δόξασαν την πόλη του Πειραιά και τον Ολυμπιακό, του οποίου αποτελούσαν και τα πέντε αδέρφια τη βασική αλλά και θρυλική πεντάδα της ομάδας «… Τον Ολυμπιακό τον αγάπησα όσο τους γονείς και τα αδέρφια μου. Ίσως τον αγάπησα περισσότερο και από τους δικούς μου» θα πει στο δημοσιογράφο και συναπόφοιτο Δημήτρη Καπράνο,

Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος ή Στραβοσουγιάς είναι ο βενιαμίν της «χρυσής πεντάδας» του Ολυμπιακού. Ο «αέρινος κυνηγός», που όπλισε την πένα των αθλητικογράφων της εποχής και τίμησε την φανέλα με το εθνόσημο στην … προπατορική Εθνική Ελλάδας. Ευτύχησε να νικήσει τον χρόνο αλλά και να απολαύσει και την καταξίωση της προσπάθειας. Ο «τελευταίος των θρύλων»: Μοναδικό, «συλλεκτικό», το ζωντανό κομμάτι των πρώτων ιστορικών χρόνων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι ο τελευταίος επιζών από τη θρυλική πεντάδα των Ανδριανοπουλαίων. Είναι αυτός που στο βιβλίο Δημήτρη Καπράνου εξομολογείται: … «Όπως αγαπώ εγώ τον Πειραιά λίγοι ίσως τον αγαπούν. Μόνο που τον τελευταίο καιρό μας έχουν ξεχάσει όλοι και αυτό το θεωρώ απαράδεκτο. Σε κάθε περίπτωση, νομίζω πως δεν μπορώ να ζήσω αλλού. Στον Πειραιά έχω τους φίλους μου».  «Πενήντα καλημέρες λέω κάθε πρωί στον Πειραιά, σκέπτεσθε να ζούσα μονίμως στα βόρεια προάστια;»