Archive

Archive for the ‘Πειραιάς’ Category

Ολυμπιονίκης δε “γεννιέσαι γίνεσαι”-Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

No Gravatar

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά συνδιοργάνωσε με το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο της Ιωνιδείου μια διαδραστική εκπαιδευτική δραστηριότητα με θέμα «Ολυμπιονίκης δε γεννιέσαι, γίνεσαι».
Την εκδήλωση υλοποίησαν οι Ολυμπιονίκες της Ιστιοπλοΐας Βιργινία Κραβαριώτη (απόφ. 03) Αντιπρόεδρος του ΔΣ των Αποφοίτων της Ιωνιδείου και Σοφία Παπαδοπούλου.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά της Α’ Λυκείου από κοντά δύο διακεκριμένες αθλήτριες, να θέσουν ερωτήματα για την πορεία τους και να κατανοήσουν ότι η επίτευξη ενός στόχου απαιτεί προσπάθεια και συνέπεια.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, την πέμπτη και έκτη ώρα με ιδιαίτερα έντονη τη συμμετοχή των παιδιών. Προβλήθηκαν  βίντεο από την προσπάθεια των αθλητριών σους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Ιδιαίτερη συγκινητική στιγμή ήταν όταν η Ολυμπιονίκης Βιργινία Κραβαριώτη δώρισε στην Ιωνίδειο Σχολή την μπλούζα που φορούσε στην τελευταία ιστιοδρομία, στην οποία κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα αποτελέσει προοίμιο μιας σειράς εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής και του Συνδέσμου Αποφοίτων της, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και άλλους σημαντικούς φορείς.

Εκ μέρους του ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γενικός Γραμματέας
Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης                       Παναγιώτης Καλαβρός

Εκδηλώσεις του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου για την επέτειο των 90 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή

No Gravatar

Εκδηλώσεις του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου για την επέτειο των 90 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις και δράσεις που αφορούν την επέτειο για τη συμπλήρωση 90 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στο πλαίσιο αυτό

α) Κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου Πειραιά και του Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου συμμετέχει ως υποστηρικτής της εκδήλωσης «Η μνήμη ζωντανεύει μέσα από καρτ-ποστάλ και βιβλία» την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 18.00 στο Δημοτικό Νεοκλασικό Κτήριο της οδού Κανθάρου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων δράσεων  “1922-2012 «Από τη γη της Ιωνίας στον Πειραιά» Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας. Ακμή, ξεριζωμός και εγκατάσταση στην Ελλάδα”.

β) Συνδιοργανώνει με τη Φιλολογική Στέγη Πειραιώς την παρουσίαση του βιβλίου «Γιαρντίμ, οι φλόγες της Ανατολής» (Εκδόσεις Καστανιώτη) του συγγραφέα – ιατρού Χρήστου Ναούμ, την Τετάρτη 19-12-2012 και ώρα 20.00 στην Αίθουσα Γεώργιος Μπόμπολας (Πραξιτέλους 236, Πειραιάς).

Επισυνάπτονται οι προσκλήσεις των εκδηλώσεων

Εκ μέρους του ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γενικός Γραμματέας

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης               Παναγιώτης Καλαβρός

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΜ Ε.Δ.Ο.Κ (ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΣΕΩΝ)

No Gravatar

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΜ Ε.Δ.Ο.Κ (ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΣΕΩΝ)

  Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά ανακοινώνει τη συνεργασία του με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων. Η Ε.Δ.Ο.Κ. είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ενταγμένη στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με αρ. μητρ: 14/2009. Στα πλαίσια της κοινωνικής της κοινωνικής της προσφοράς, καλύπτει υγειονομικά εκδηλώσεις προσφέροντας πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που χρειαστεί,  οργανώνει και να υλοποιεί Σεμινάρια Α΄ Βοηθειών σε ομάδες πολιτών χωρίς κόστος και πάντα με διάθεση προσφοράς.

 Ήδη μέλη της Ε.Δ.Ο.Κ παρείχαν υγειονομική κά Υγειονομική κάλυψη στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Πρέσβη της Ελλάδος στο Βουκουρέστι και αποφοίτου της Ιωνιδείου Γιώργου Πουκαμισά (αποφ.72) που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου (Πραξιτέλους 236)

Στις επόμενες δράσεις συνεργασίας μας προβλέπεται

  1. 1.      Η οργάνωση Βιωματικού Σεμιναρίου (τριών ωρών) στην Ιωνίδειο Σχολή το οποίο θα συνδιοργανώσουμε στο πλαίσιο των δράσεων δια βίου μάθησης που οργανώνουμε από φέτος.
  2. 2.      Υγειονομική κάλυψη στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές του σωματείου μας που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου (Πραξιτέλους 236)

 Η Ε.Δ.Ο.Κ  στεγάζεται στον Πύργο του Πειραιά (δίπλα στα γραφεία  Δ.Ε.Π.Ε.Π)  Ακτή Ποσειδώνος-Δημοσθένους 2 Τ.Κ. 18536 Πειραιάς

Τα στοιχεία επικοινωνίας  είναι τα εξής:

Ιστοσελίδα: www.edok.gr

e-mail: info@edok.gr

Τηλ./Fax: 210-4930960

 Κιν. 697 2204747

 Ως Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά προσβλέπουμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και δράσης στην πόλη του Πειραιά.

 Για     το     Δ. Σ.

    Ο Πρόεδρος                                                   Ο  Γεν. Γραμματέας

 Κ.Μπουρλετίδης                                                Κ. Βουτσινάς

No Gravatar

«Θεολογία και μυστικισμός στον σύγχρονο αμερικανικό κινηματογράφο – Εβραίοι σκηνοθέτες», Παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Σταματοπούλου (αποφ.91)

No Gravatar

                                                                             

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά έχει την τιμή να σας προσκαλέσει, στην παρουσίαση του βιβλίου, της Ιστορικού – Θεωρητικού του Κινηματογράφου Ειρήνης Σταματοπούλου, «Θεολογία και μυστικισμός στον σύγχρονο αμερικανικό κινηματογράφο – Εβραίοι σκηνοθέτες», Εκδόσεις Αιγόκερως.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μεγάλων Ευεργετών, Γεώργιος Μπόμπολας», του Συνδέσμου, (Πραξιτέλους 236, έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά),  την Δευτέρα 05/12/2011 και ώρα 20:00.

Για το βιβλίο εκτός από την συγγραφέα θα μιλήσουν,

Εύα Στεφανή, θεωρητικός του κινηματογράφου – σκηνοθέτης (Πανεπιστήμιο Αθηνών) 

Γιάννης Ζουμπουλάκης, δημοσιογράφος – κριτικός κινηματογράφου (εφημ. το «Βήμα»)

Μάνος Στεφανίδης, (αποφ.72),  Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

 Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων του Συνδέσμου «Πειραιώτες Συγγραφείς στο Σύνδεσμο»  

 Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης

Ο Έφορος Εκδηλώσεων

Δημήτριος Πετσετάκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά ξανά Πρότυπο Σχολείο

No Gravatar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                        Η Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά ξανά Πρότυπο Σχολείο

 Η Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά γίνεται ξανά Πρότυπο Σχολείο ενώ διατηρεί και τον πειραματικό χαρακτήρα του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα σχολεία που αξιολογήθηκαν κατόπιν αιτήσεως τους στα πλαίσια του νόμου 3966/2011.

 Μάλιστα η Ιωνίδειος Σχολή είναι το μόνο σχολείο του Πειραιά, στο οποίο και το Γυμνάσιο και το Λύκειο έγιναν Πρότυπα –Πειραματικά Σχολεία. Η επιτυχία είναι ιδιαίτερα σημαντική εάν αναλογιστεί κανείς ότι Πανελλαδικά έγιναν μόλις 15 Γυμνάσια και 15 Λύκεια Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία

 Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά εκφράζοντας το αίτημα χιλιάδων αποφοίτων του, καθηγητών και γονέων του σχολείου αγωνίστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια με συνέπεια και επιμονή για την επαναφορά του θεσμού των προτύπων σχολείων. Με παρεμβάσεις, υπομνήματα στα αρμόδια Υπουργεία, αρθρογραφία και συμμετοχή στις δράσεις του δικτύου των παλαιών προτύπων (Βαρβάκειος, Ζωσιμαία και Πειραματικό) με κύριο στόχο την επαναφορά του θεσμού, δουλέψαμε με συνέπεια και μεθοδολογία για την ανάδειξη της ανάγκης επιστροφής στα Πρότυπα Σχολεία.

 Όμως το μεγάλο μπράβο και τα συγχαρητήρια ανήκουν στους ανθρώπους του σχολείου, τους καθηγητές μας και τους Διευθυντές Γυμνασίου και Λυκείου.

Πρώτον,  διότι δούλεψαν πολύ σκληρά για να συντάξουν τους φακέλους υποψηφιότητας των σχολείων συγκεντρώνοντας  χιλιάδες σελίδες βιογραφικών, εκθέσεων, πληροφοριών για εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες του σχολείου για όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το υλικό αυτό απέδειξε περίτρανα το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που συντελείται στην Ιωνίδειο Σχολή.

 Δεύτερον , διότι απέδειξαν σε όλους, ιδιαίτερα κάποιους που τα τελευταία χρόνια κακόβουλα υποστηρίζουν ότι στο σχολείο μας δεν γινόταν έργο, ότι η Ιωνίδειος πρωτοστατεί σε εκπαιδευτικές δράσεις και καινοτομίες. Επίσης απέδειξαν περίτρανα ότι πάνω από όλα ακόμη και από προσωπικά και επαγγελματικά συμφέροντα μπαίνει το σχολείο μας.

 Μπράβο και συγχαρητήρια και στους Συλλόγους Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις το αίτημα του σχολείου, τόσο με την απόφαση και στάση τους στα σχολικά συμβούλια όσο και με τις άοκνες προσπάθειες ενημέρωσης και πληροφόρησης όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

 Η ανάδειξη του σχολείου σε Πρότυπο –Πειραματικό ήταν για όλους μας ένα πολύ καλό νέο και μας γέμισε  χαρά σε μια περίοδο που βιώνουμε μόνο δυσάρεστες καταστάσεις και γεγονότα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

 Επίσης η ένταξη του σχολείου στο θεσμό των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων υπογραμμίζει την ανάγκη διατήρησης της περιουσίας του σχολείου και ανάπτυξης ενός μηχανισμού αντίστοιχου της παλιάς σχολικής επιτροπής.  Το υπάρχον σύστημα της ενιαίας σχολικής επιτροπής που προέκυψε από τον Νόμο Καλλικράτη δεν καλύπτει στο ελάχιστο την ανάγκη υλοποίησης ενός φιλόδοξου και καινοτόμου εκπαιδευτικού σχεδιασμού ενός Προτύπου –Πειραματικού Σχολείου όπως η Ιωνίδειος Σχολή. Οι προσπάθειες μας θα συνεχιστούν και σε αυτό το επίπεδο.

Ευχόμαστε στους Καθηγητές μας, στη διεύθυνση των δύο σχολείων στους Γονείς και του Μαθητές της Ιωνιδείου καλή αρχή και δεσμευόμαστε ότι ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου θα είναι κοντά τους και θα στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί τη νέα προσπάθεια

 Εκ μέρους του ΔΣ

 Ο Πρόεδρος

 Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου ενεργός Υποστηρικτής του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων

No Gravatar

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά υποστηρίζει ενεργά τις δράσεις και πρωτοβουλίες του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Στο πλαίσιο της συνεργασίας και της υποστήριξης αυτής, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου παραχώρησε την αίθουσα εκδηλώσεων Γ. Μπόμπολας (την Πέμπτη  28 Απριλίου και το Σάββατο 30 Απριλίου 2011, 2-5 το απόγευμα) για να πραγματοποιηθούν δράσεις στα πλαίσια της  27ης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης (Π.Α.Π.Ε.).  Η Π.Α.Π.Ε. αποτελεί την καλύτερη ετήσια συνάντηση του Κλάδου Ανιχνευτών (έφηβοι ηλικίας 15-18 ετών) κατά την οποία συγκεντρώνονται νέοι από όλη την Ελλάδα και

·        Παρουσιάζουν τις ιδέες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους γύρω από διάφορα κοινωνικο-πολιτικά θέματα της επικαιρότητας,

·        Ξεδιπλώνουν τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις χρησιμοποιώντας τον φωτογραφικό φακό αλλά και αυτόν της βιντεοκάμερας ως μέσο έκφρασης,

·        Αναπαριστούν και κριτικάρουν την «τρέλα» της καθημερινότητάς τους μέσα από σκίτσα, κόμικ & γελοιογραφίες,

·        Δοκιμάζουν την δημιουργικότητά τους γράφοντας σενάρια, τα οποία σκηνοθετούν σε ταινίες μικρού μήκους με τους ίδιους για πρωταγωνιστές,

·        Αναπτύσσουν το ταλέντο τους στη μουσική μέσα από μουσικά συγκροτήματα,

·        Ανταλλάσσουν απόψεις, δημιουργούν φιλίες και μαθαίνουν στην πράξη τι σημαίνουν οι έννοιες του «ευ αγωνίζεσθαι» και της «ευγενούς άμιλλας».

Φέτος το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, στο πλαίσιο της ενεργούς παρουσίας του στη ζωή του τόπου, διοργανώνει  την ΠΑΠΕ από την 28η Απριλίου έως την 1η Μαΐου του 2011, στον Σαρωνικό.

Στο χώρο του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου οι πρόσκοποι θα παρουσιάσουν έρευνες που έκαναν σχετικές με θέματα της κοινωνίας, θα εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και θα προτείνουν παρεμβάσεις σε επίμαχα θέματα.

Στόχος της ΠΑΠΕ είναι να ενθαρρύνει και να επιβραβεύσει την ενασχόληση των Ανιχνευτών με το Πολιτιστικό, Περιβαλλοντικό και Κοινωνικό «χώρο». Επιπλέον, στόχος είναι η επαφή κι η γνωριμία μεταξύ εφήβων και νέων που προσφέρουν εθελοντική εργασία σε διαφορετικά αντικείμενα και που η έννοια του εθελοντισμού τους κάνει να έχουν πολλά κοινά σημεία επικοινωνίας. Στη δράση θα λάβουν μέρος περίπου 1.300 νέοι από όλη την Ελλάδα.

Την οργάνωση της επαφής και συνεργασίας από την πλευρά του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου έχουν αναλάβει το μέλος του ΔΣ Αντώνης Μοραντζής και ο Αντιπρόεδρος Αντώνης Αντωνίου.

«Ο Πειραιάς τιμά τους Συγγραφείς του: Ιερώνυμος Πολάτος» (9-2-2011)

No Gravatar

Στην αίθουσα του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, οι δράσεις πολιτισμού για τον Πειραιά και τους ανθρώπους τους δεν σταματούν ποτέ. Το Ινστιτούτο Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας & της Ιστορίας των Επιχειρήσεων (Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.),  ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου,  και οι εκδόσεις το «Το Ροδακιό», την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, παρουσίασαν το έργο του Πειραιώτη συγγραφέα Ιερώνυμου Πολλάτου.
Στην κατάμεστη αίθουσα, οι παραβρισκόμενοι, με συντονιστή της εκδήλωσης το Νίκο Μέλιο, άκουσαν την ιστορικό Ευαγγελία Μπαφούνη να μιλάει με πρόσχημα το χαιρετισμό στον παιδικό της φίλο, για τα Καμίνια του Πειραιά και για τη δεκαετία του 60.  Τον συντονισμό και την υποστήριξη της εκδήλωσης από την πλευρά του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου, είχε ο Έφορος Εκδηλώσεων Δημήτρης Πετσετάκης τον οποίο ο «ιός της γρίπης» δεν άφησε να παραβρεθεί στην εκδήλωση. Χαιρετισμό εκ μέρους των Αποφοίτων της Ιωνιδείου πραγματοποίησε η Γραμματέας Τζένη Βουτσαδάκη.
Ο λόγος της ζωντάνεψε τα χρόνια της μεγάλης φτώχειας, που ενώ όλα φαίνονταν γκρίζα, παράλληλα πλημμύριζαν χρώματα και κυρίως ελπίδα για καλύτερες μέρες. Read more…

Κοπή Πίτας και Βραβεύσεις: Παραλειπόμενα από την μεγάλη εκδήλωση του Συνδέσμου στις 6-2-2011

No Gravatar

 

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12.00στην Αίθουσα Μεγάλων Ευεργετών Γ. Μπόμπολας του Συνδέσμου των Αποφοίτων της Ιωνιδείου, μπροστά σε εκατοντάδες αποφοίτους και φίλους της Ιωνιδείου και των αποφοίτων της,  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των Συναποφοίτων της Χρονιάς και των Παλιών Καθηγητών της Ιωνιδείου. Στα πλαίσια του συγκεκριμένου θεσμού οι απόφοιτοι της Ιωνιδείου  επέλεξαν  τους συναπόφοιτους τους, που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε  για την προσφορά τους στο Σύνδεσμο, στην Παιδεία και τον Πολιτισμό, σε θέσεις Ευθύνης και Κοινωνικής Προσφοράς και στην Επιχειρηματικότητα. Επίσης επιλέγονται και βραβεύονται για την προσφορά τους παλιούς αγαπημένους καθηγητές.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σημαντικό θεσμό για την πόλη του Πειραιά, ο οποίος μετρά αισίως επτά χρόνια ζωής, και αναδεικνύει την καθημερινή και σημαντική προσφορά των αποφοίτων της Ιωνιδείου σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας του Συνδέσμου.

 

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι το 2011 συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Έτσι η εκδήλωση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα και αποτέλεσε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων με θέμα «Τριάντα χρόνια Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου 1981-2011» Περίοπτη θέση στα τιμώμενα πρόσωπα ο μεγάλος ευεργέτης του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Γεώργιος Μπόμπολας εκδότης και επιχειρηματίας, η τάξη του 1946 μέλη της οποίας δημιούργησαν πριν από τριάντα χρόνια το Σύνδεσμο, ο μεγαλύτερος εν ζωή απόφοιτος, που βαδίζει στο 101ο έτος της ηλικίας του,  ο θρυλικός Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, ένας εκ των πέντε αδελφών που ίδρυσαν τον Ολυμπιακό Πειραιά, ο οποίος συμπλήρωσε 80 χρόνια από την αποφοίτηση του και ο νεαρότερος σε ηλικία απόφοιτος ο Δημήτρης Ματακιάς φοιτητής του Πολυτεχνείου, ο οποίος πρώτευσε δύο φορές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ένωσης Φυσικών και απέσπασε εύφημο μνεία στην Ολυμπιάδα Φυσικής στο Ζάγκρεμπ.

 

Πριν ξεκινήσει το τελετουργικό οι συναπόφοιτοι γιατροί και εκλεκτοί μουσικοί, «παιδιά του Απόστολου Ζυγούρη», Κώστας Δάβος (αποφ.84) και Γιάννης Σκουνάκης (αποφ.81) μας ταξίδεψαν παίζοντας με ακορντεόν και πλήκτρα τραγούδια του Απόστολου Ζυγούρη.. Τον υπέροχο μαθητικό ήχο έντυνε το σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τα 164 χρόνια ιστορίας της Ιωνιδείου Σχολής.

 

Μετά τον χαιρετισμό που απηύθυνε  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης, ακολούθησε οι βραβεύσεις των συναποφοίτων ανά κατηγορία οι οποίες ήταν οι εξής:

 Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

 

1.     Γεώργιος Μπόμπολας  (Αποφ. 46)

Για την πολυετή και συνεχή προσφορά του στην δημιουργία και διατήρηση του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Ο μεγαλύτερος εν ζωή   ευεργέτης του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Την βράβευση έκανε ο Διευθυντής του Πειραματικού Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά Γιάννης Κότσιρας

Β. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

 

1. Γιάννη Διαμαντίδη (Αποφ.64 )

Ο Γιάννης Διαμαντίδης Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Βουλευτής Πειραιά, βραβεύτηκε για την συνέπεια, τη μαχητικότητα και την προσφορά του στην πόλη του Πειραιά, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι ίδιοι όλοι οι πολιτικοί. Την βράβευση έκανε ο Βουλευτής Πειραιά Μανώλης Μπεντενιώτης

 

2. Φωκίων Γεωργακόπουλος (Αποφ.64 )

Ο Φωκίων Γεωργακόπουλος, Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, νομικός με ιδιαίτερο κύρος και γνώσεις βραβεύτηκε για την πολύχρονη προσφορά του σε θέσεις ευθύνης στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Την βράβευση έκανε ο Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αντώνης Αντωνίου

 

3. Στάθης Τσαλίκης  (Αποφ.68 )

Ο Στάθης Τσαλίκης Ιατρός,  βραβεύτηκε για τη συμβολή του στην υλοποίηση και δημιουργία της υπερσύγχρονης μαιευτικής και γυναικολογικής κλινικής ΡΕΑ, στο Δέλτα Φαλήρου στην οποία είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Την βράβευση έκανε ο Βουλευτής Πειραιά Ιωάννης Τραγάκης.

 

Γ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ  ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

1. Λεωνίδας Ανδριανόπουλος  (Αποφ. 30)

Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, ο μεγαλύτερος εν ζωή απόφοιτος, θρυλικό μέλος της πεντάδας των αδελφών Ανδριανόπουλων που ίδρυσαν τον Ολυμπιακό, από τους πλέον σημαντικούς επιχειρηματίες στην πόλη του Πειραιά βραβεύτηκε για τη συνολική του προσφορά στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Λόγω ασθένειας το βραβείο παρέλαβε η εγγονή του Έρρικα Ανδριανοπούλου  

 

2. Κατερίνα Παπαδοπούλου  (Απόφ. 86)

Η Κατερίνα Παπαδοπούλου είναι φιλόλογος, Διευθύντρια Γυμνασίου της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint-Paul βραβεύτηκε για το σημαντικό εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο που επιτελεί μέσω πρωτότυπων εκπαιδευτικών δράσεων πολιτισμού, τέχνης και ιστορίας στις οποίες ενθαρρύνει μαθητές να συμμετάσχουν. Την βράβευση της έκανε η παλιά καθηγήτρια της Ιωνιδείου Ελένη Δανέζη

 

3. Δημήτρης Ματακιάς  (Αποφ.10)

Ο Δημήτρης Ματακιάς, Φοιτητής στο Πολυτεχνείο,  κατέκτησε ως μαθητής της Ιωνιδείου δύο χρονιές (2009-2010) την πρώτη θέση στο διαγωνισμό της ΄Ενωσης Ελλήνων Φυσικών, καθώς και εύφημες μνείες στην Ολυμπιάδα Φυσικής (2010) που διεξήχθη στο Ζάγκρεμπ. Την βράβευση έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος και συναπόφοιτος Αντώνης Καλογερόγιαννης.

 

Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

1.  Νίκος Σαλαπατάρας (Αποφ.92)

Ο Νίκος Σαλαπατάρας ένας νέος και ανερχόμενος επιχειρηματίας δημιουργός του Ομίλου SALAS γνωστού για τις αίθουσες ΑΡΙΩΝ, με πολύχρονη παρουσία στο χώρο των εκδηλώσεων και του outdoor catering. Παράλληλα δραστηριοποιείται στους τομείς της διαφήμισης και του marketing ενώ δυναμική είναι η παρουσία του στις εκδόσεις εντύπων με πολιτικό περιεχόμενο καθώς και στο κατασκευαστικό χώρο ειδικών έργων, Την βράβευση έκανε ο συναπόφοιτος επιχειρηματίας Γιώργος Κυπριώτης.

 

Ε. ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ

Οι παλιοί καθηγητές οι οποίοι βραβεύτηκαν αντίστοιχα φέτος είναι οι εξής:

 

1. Μενέλαος Καραμεσίνης,  Φιλόλογος – τ. Διευθυντής Ιωνιδείου Σχολής τον οποίο βράβευσε η δικηγόρος, τ. Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γιώτα Μπουρλετίδου

 

2. Πέτρος Μιχαλακάκος , Καθηγητής  Φυσικής, τον οποίο βράβευσε ο Οικονομολόγος και Ταμίας του ΔΣ Βασίλης Βασιλειάδης

 

ΣΤ. ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΑΞΗΣ

Βραβεύτηκε η τάξη του 1946  τα μέλη της οποίας ουσιαστικά δημιούργησαν στις 14 Φεβρουαρίου 1981 το Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Την βράβευση έκαναν από κοινού οι Βουλευτές Πειραιά Δημήτρης Καρύδης και Παναγιώτης Μελάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί συναπόφοιτοι και φίλοι των Αποφοίτων της Ιωνιδείου και  μεταξύ άλλων ο Μεγάλος Ευεργέτης του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου, Επιχειρηματίας και Εκδότης Γεώργιος Μπόμπολας, ο Γιάννης Διαμαντίδης Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, οι Βουλευτές Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, Μανώλης Μπεντενιώτης, Γιάννης Τραγάκης, Παναγιώτης Μελάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης,  ο Δήμαρχος Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Απόφοιτος της Ιωνιδείου Σχολής Γεώργιος Ιωακειμίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πειραιά κ.κ Γιάννης Μελάς, Ευστάθιος Κωνσταντούζος, Αντώνης Καλογερόγιαννης συναπόφοιτος, και η  Δημοτική Σύμβουλος Κερατσινίου κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και συναπόφοιτος Φωκίων Γεωργακόπουλος, ο τ. Περιφερειάρχης Σπύρος Σπυρίδων ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά Στέλιος Διαμαντίδης,  ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας και εκπρόσωπος του Δημάρχου Πειραιά κ. Κώστας Παράσχος, o Διαμερισματικός Σύμβουλος Πειραιά Αντώνης Μοραντζής, ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Παύλος Πολιτάκης, o Γενικός Διευθυντής του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Αγροτικής Τράπεζας και συναπόφοιτος Μιχάλης Γιαννουλέας, ο Διυεθυντής του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου Πειραιά και συναπόφοιτος Νίκος Δέγλερης,  ο Διευθυντής Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του ΕΚΕΠΙΣ και συναπόφοιτος Θανάσης Βασίλαινας, ο τ. Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ και συναπόφοιτος  Ιωάννης Μοίρας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά Αντώνης Λίλας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παντελής Τέντες, ο Πρόεδρος της ΜΚΟ «ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ» και συναπόφοιτος Δημήτρης Θεοδωρολέας, ο καθηγητής Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Μελέτης του Μελανώματος και συναπόφοιτος Νίκος Σταυριανέας, ο Πρόεδρος των Αποφοίτων της Ελληνογαλικής Σχολής Saint – Paul  Γεώργιος Χατζηγεωργίου, η Πρόεδρος της «Χορωδίας Πειραιώς 1960» Δέσποινα Πασβάνη, , ο Γενικός Γραμματέας της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά και συναπόφοιτος κ. Νίκος Παπαγιαννάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και συναπόφοιτος Ηλίας Φιλιππίδης, ο τ. Πρόεδρος του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Παιδικής  Προστασίας και Απόφοιτος της Ιωνιδείου Σχολής Γεώργιος Μπακούρης,  ο τ. Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και συναπόφοιτος  Αλέκος Ιωαννίδης,  ο επί σειρά ετών Πρόεδρος του Συνδέσμου των Αποφοίτων της Ιωνιδείου κ. Δημοσθένης Μπούκης,  , ο τ. Πρόεδρος και νυν σύμβουλος του ΔΣΠ και συναπόφοιτος  κ. Κωνσταντίνος Πεταλάς, ο τ. Πρόεδρος του ΟΛΠ Σωτήρης Θεοφάνης συναπόφοιτος,  οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Καπράνος συναπόφοιτος, Πόπη Χριστοδουλίδου από την Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ,  Γιάννης Κανατσέλης από την «Φωνή των Πειραιωτών», Θανάσης Λαζαρίδης,  Δημήτρης Κρητικός, Μαρία Τσέγκα από το «Πρόσω Ολοταχώς για τον Πειραιά», η Μάρω Σενετάκη από το Atticapress, ο Σταύρος Καραμπερόπουλος από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ο Δ. Μουζακίτης από τη «Φωνή της Αλήθειας», ο υποψήφιος βουλευτής Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης και συναπόφοιτος Νίκος Σελλάς, o Διευθυντής του Πειραματικού Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά Γιάννης Κότσιρας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Τίνα Μαύρου, η οικογένεια του θρυλικού απόφοιτου, τελευταίου των «5» που ίδρυσαν τον Ολυμπιακό Λεωνίδα Ανδριανόπουλου (αποφ.30), ο οποίος βαδίζει στο 100ο έτος της ηλικίας του, οι γνωστοί συγγραφείς και συναπόφοιτοι  Κωνσταντίνος Τζούμας (αποφ. 64) και Μάνος Νομικός (αποφ. 48),  Τάκης Μπενάς (αποφ.42), και ο συγγραφέας Γιώργος Αρκουλής οι μουσικοσυνθέτες και συναπόφοιτοι Τάσος Κατοπόδης (αποφ.81), Γιώργος Σαρρής (αποφ.78), πλήθος παλαιών καθηγητών της Ιωνιδείου Σχολής  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών Λεωνίδας Τσιγώνιας , οι κυρίες Χαλικιά, Χυτοπούλου και Τζιάκη από το Σύλλογο Αποφοίτων της Ραλλείου, η κυρία Μαρία Μπόντα εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων του Β΄Διαμερίσματος, εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων Γυμνασίου και Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής, πλήθος εν ενεργεία καθηγητών της Σχολής,  ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συναπόφοιτος Μάνος Στεφανίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ Αντώνης Αντωνίου, ο Έφορος Εκδηλώσεων Δημήτρης Πετσετάκης, ο Ταμίας Βασίλης Βασιλειάδης, ο Γεν. Γραμματέας Κωνσταντίνος Βουτσινάς, τα δόκιμα μέλη του ΔΣ Στέλλα Βελιώτου, Χαρίκλεια Θεοδωράκη, η τ. Αντιπρόεδρος και Δικηγόρος Γιώτα Μπουρλετίδου, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου  ΔΕΛΑΣΑΛ Αντώνης Ρηγούτσος

 

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στα γραφεία του Συνδέσμου με χορηγό τον όμιλο SALAS του συναπόφοιτου Νίκου Σαλαπατάρα τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη. Επίσης Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Διευθυντή της Ελληνογαλλικής Σχολής «Saint Paul» Μάρκο Βαρθαλίτη και τον Πρόεδρο των αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής »Saint Paul» Γιώργο Χατζηγεωργίου για την ευγενική προσφορά του χώρου στάθμευσης.

 Ο  Πρόεδρος Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης

Ο Γεν. Γραμματέας Κωνσταντίνος Βουτσινάς

«Ένα Σχολείο με Ιστορία στην Ομορφότερη Πόλη» Εκδόσεις ΕΥΡΑΣΙΑ.

No Gravatar

Το 2011 ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής δράσης και προσφοράς στην Ελληνική Παιδεία και Κοινωνία. Με την συγκεκριμένη έκδοση ξεκινά ο κύκλος εκδηλώσεων και δράσεων εορτασμού της ίδρυσης του Σωματείου.

Το Λεύκωμα -ημερολόγιο αποτελεί αφιέρωμα  στην ιστορία της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, από την δημιουργία του πρώτου κτηρίου διδακτηρίου της Σχολής το 1847 μέχρι τις μέρες μας. Παρουσιάζεται αναλυτικά η ιστορία της Σχολής, σπάνιο φωτογραφικό υλικό και έγγραφα από την καθημερινή ζωή στο σχολείο και κείμενα και μαρτυρίες διακεκριμένων καθηγητών και αποφοίτων της σχολής.  

 Μεταξύ των άλλων περιέχονται κείμενα του Μάνου Στεφανίδη (αποφ.72) Κριτικού Τέχνης – Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τάκη Μπενά (αποφ.42) – Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και Συγγραφέα, του Γιάννη Σακελλαράκη (αποφ.54)+ Καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών  και της Αριστέας Οικονόμου τ. Καθηγήτριας της Ιωνιδίου Σχολής Πειραιά

 Τρόποι  Απόκτησης του Ημερολογίου-Λευκώματος:

Για την διευκόλυνση σας στην προμήθεια του ημερολογίου υπάρχουν οι εξής διαθέσιμες επιλογές:

(α) Από τα Γραφεία του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά:

Μπορείτε να το αποκτήσετε στα γραφεία του Συνδέσμου (Πραξιτέλους 236) καθημερινά 18.30-20.30. Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 2104180948 (18.30-20.30) ή στο 6973251787 ή να αποστείλετε e-mail στο vtzeni@saisp.gr   και info@saisp.gr
(β) Σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία

Το ημερολόγιο διατίθεται στα εξής βιβλιοπωλεία:

1.      Αιγιής,  Βασιλέως Γεωργίου Α΄ 11, Πειραιάς, Τηλ: 210-4100286, 210-4100287

2.      Καλούδης, Φίλωνος 31 Πειραιάς, τηλ: 2104179027

3.      Κιβωτός, Δραγάτση 1 Πειραιάς 2104138522

4.      Παρασκευόπουλος,  Καραΐσκου 157 Πειραιάς 210 4296509

5.      Τσαμαντάκης, Καραολή Δημητρίου 43 & Καραΐσκου – Πειραιάς, Τηλ: 210.4138114 – ΦΑΞ: 210.4224255

(γ) Με αντικαταβολή και παράδοση χωρίς κόστος αποστολής από τις εκδόσεις «ΕΥΡΑΣΙΑ»

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Τοπαρλάκη στο 210-3614968 ή στο atoparlakis@eurasiabooks.gr . Για μεγάλες παραγγελίες και αποστολή τους ως δώρων θα υπάρχει ειδική έκπτωση  

 Η απόκτηση του Λευκώματος – Ημερολογίου θα αποτελέσει ισχυρό στήριγμα στο καλό δημόσιο σχολείο που λέγεται Ιωνίδειος και στο Σύνδεσμο Αποφοίτων του που ενώνει όλες τις γενιές αποφοίτων και παλιών καθηγητών σε μια δυνατή – αδιαίρετη ομάδα

 Εκ μέρους του ΔΣ του Συνδέσμου

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

 Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης                 Κωνσταντίνος Βουτσινάς