Archive

Archive for the ‘Back to Ιωνίδειος’ Category

1ο Τουρνουά – Πρωτάθλημα Μπάσκετ Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

No Gravatar

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά σε συνεργασία με το Συμβούλιο Σχολείου του Προτύπου –Πειραματικού Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά διοργανώνει το 1ο Τουρνουά –Πρωτάθλημα  Μπάσκετ των Αποφοίτων της στο γήπεδο μπάσκετ της Ιωνιδείου Σχολής. Το Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί  το σαββατοκύριακο 27-28 Απριλίου 2013.

 Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 , στις 19.00 όπου και θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός. Στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί ο μικρός τελικός (θέσεις 3-4)

 Στο τουρνουά μπορούν να συμμετέχουν συστήνοντας ομάδα:

 1. Μέλη συγκεκριμένων τμημάτων –συγκεκριμένων τάξεων, πχ το Γ1 (Λυκείου) 1988 ή ΣΤ Κλασσικού 1977 κ.α
 2. Μεικτές Ομάδες έτους, πχ τάξη 1985
 3. Μεικτές Ομάδες πενταετίας (τάξη 80-84), δεκαετίας πχ αποφ.80
 4. Φίλοι και επίτιμα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων αρκεί να μην ξεπερνούν το 10% του αριθμού των συμμετεχόντων
 5. Παλιοί Καθηγητές

 

Η οργανωτική επιτροπή του τουρνουά αποτελείται από:

 1.  
  • Την Αντιπρόεδρο του ΣΑΙΣΠ και Ολυμπιονίκη Βιργινία Κραβαριώτη (αποφ. 02).
  • Τους γνωστούς δημοσιογράφους και αποφοίτους της Ιωνιδείου Βασίλη Σκουντή (αποφ.80) και Κώστα Βερνίκο (αποφ.78)

Η ιδέα για την πραγματοποίηση των αγώνων μπάσκετ δόθηκε από τους συναποφοίτους και από την επιθυμία τους να ξανά αγωνιστούν  στην αυλή του σχολείου.

 Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής:

 1. 1.   Το όνομα και τα μέλη της Ομάδας
 2. 2.   Το χρώμα της εμφάνισης που επιλέγουν

 Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 25 /4/2013, ώστε να σχεδιαστεί το πρόγραμμα των αγώνων. Θα υπάρχει μια συμβολική συμμετοχή 10€ ανά άτομο. Από το ποσό που θα συγκεντρωθεί ένα μέρος των χρημάτων θα αξιοποιηθεί για την αγορά εξοπλισμού για το σχολείο μας και τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του Προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας Μαθητών Γυμνασίου που οργανώνει ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου

 Για την συμμετοχή σας μπορείτε,

Ø  να επικοινωνείτε με την γραμματεία του ΣΑΙΣΠ
στο 210-4180948 (καθημερινά, εκτός σαβ/κου, 9.30 – 12.30) ή

Ø  να στείλετε e-mail με το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο info@saisp.gr

 Ø Με φαξ στο 210 4180944

 Ø Με μήνυμα στο Facebook στην ομάδα «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ» ή στη Σελίδα «Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά»

 Εκ μέρους του ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας

 

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης           Παναγιώτης Καλαβρός

Ολυμπιονίκης δε “γεννιέσαι γίνεσαι”-Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

No Gravatar

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά συνδιοργάνωσε με το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο της Ιωνιδείου μια διαδραστική εκπαιδευτική δραστηριότητα με θέμα «Ολυμπιονίκης δε γεννιέσαι, γίνεσαι».
Την εκδήλωση υλοποίησαν οι Ολυμπιονίκες της Ιστιοπλοΐας Βιργινία Κραβαριώτη (απόφ. 03) Αντιπρόεδρος του ΔΣ των Αποφοίτων της Ιωνιδείου και Σοφία Παπαδοπούλου.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά της Α’ Λυκείου από κοντά δύο διακεκριμένες αθλήτριες, να θέσουν ερωτήματα για την πορεία τους και να κατανοήσουν ότι η επίτευξη ενός στόχου απαιτεί προσπάθεια και συνέπεια.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, την πέμπτη και έκτη ώρα με ιδιαίτερα έντονη τη συμμετοχή των παιδιών. Προβλήθηκαν  βίντεο από την προσπάθεια των αθλητριών σους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Ιδιαίτερη συγκινητική στιγμή ήταν όταν η Ολυμπιονίκης Βιργινία Κραβαριώτη δώρισε στην Ιωνίδειο Σχολή την μπλούζα που φορούσε στην τελευταία ιστιοδρομία, στην οποία κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα αποτελέσει προοίμιο μιας σειράς εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής και του Συνδέσμου Αποφοίτων της, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και άλλους σημαντικούς φορείς.

Εκ μέρους του ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γενικός Γραμματέας
Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης                       Παναγιώτης Καλαβρός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά ξανά Πρότυπο Σχολείο

No Gravatar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                        Η Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά ξανά Πρότυπο Σχολείο

 Η Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά γίνεται ξανά Πρότυπο Σχολείο ενώ διατηρεί και τον πειραματικό χαρακτήρα του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα σχολεία που αξιολογήθηκαν κατόπιν αιτήσεως τους στα πλαίσια του νόμου 3966/2011.

 Μάλιστα η Ιωνίδειος Σχολή είναι το μόνο σχολείο του Πειραιά, στο οποίο και το Γυμνάσιο και το Λύκειο έγιναν Πρότυπα –Πειραματικά Σχολεία. Η επιτυχία είναι ιδιαίτερα σημαντική εάν αναλογιστεί κανείς ότι Πανελλαδικά έγιναν μόλις 15 Γυμνάσια και 15 Λύκεια Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία

 Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά εκφράζοντας το αίτημα χιλιάδων αποφοίτων του, καθηγητών και γονέων του σχολείου αγωνίστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια με συνέπεια και επιμονή για την επαναφορά του θεσμού των προτύπων σχολείων. Με παρεμβάσεις, υπομνήματα στα αρμόδια Υπουργεία, αρθρογραφία και συμμετοχή στις δράσεις του δικτύου των παλαιών προτύπων (Βαρβάκειος, Ζωσιμαία και Πειραματικό) με κύριο στόχο την επαναφορά του θεσμού, δουλέψαμε με συνέπεια και μεθοδολογία για την ανάδειξη της ανάγκης επιστροφής στα Πρότυπα Σχολεία.

 Όμως το μεγάλο μπράβο και τα συγχαρητήρια ανήκουν στους ανθρώπους του σχολείου, τους καθηγητές μας και τους Διευθυντές Γυμνασίου και Λυκείου.

Πρώτον,  διότι δούλεψαν πολύ σκληρά για να συντάξουν τους φακέλους υποψηφιότητας των σχολείων συγκεντρώνοντας  χιλιάδες σελίδες βιογραφικών, εκθέσεων, πληροφοριών για εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες του σχολείου για όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το υλικό αυτό απέδειξε περίτρανα το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που συντελείται στην Ιωνίδειο Σχολή.

 Δεύτερον , διότι απέδειξαν σε όλους, ιδιαίτερα κάποιους που τα τελευταία χρόνια κακόβουλα υποστηρίζουν ότι στο σχολείο μας δεν γινόταν έργο, ότι η Ιωνίδειος πρωτοστατεί σε εκπαιδευτικές δράσεις και καινοτομίες. Επίσης απέδειξαν περίτρανα ότι πάνω από όλα ακόμη και από προσωπικά και επαγγελματικά συμφέροντα μπαίνει το σχολείο μας.

 Μπράβο και συγχαρητήρια και στους Συλλόγους Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις το αίτημα του σχολείου, τόσο με την απόφαση και στάση τους στα σχολικά συμβούλια όσο και με τις άοκνες προσπάθειες ενημέρωσης και πληροφόρησης όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

 Η ανάδειξη του σχολείου σε Πρότυπο –Πειραματικό ήταν για όλους μας ένα πολύ καλό νέο και μας γέμισε  χαρά σε μια περίοδο που βιώνουμε μόνο δυσάρεστες καταστάσεις και γεγονότα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

 Επίσης η ένταξη του σχολείου στο θεσμό των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων υπογραμμίζει την ανάγκη διατήρησης της περιουσίας του σχολείου και ανάπτυξης ενός μηχανισμού αντίστοιχου της παλιάς σχολικής επιτροπής.  Το υπάρχον σύστημα της ενιαίας σχολικής επιτροπής που προέκυψε από τον Νόμο Καλλικράτη δεν καλύπτει στο ελάχιστο την ανάγκη υλοποίησης ενός φιλόδοξου και καινοτόμου εκπαιδευτικού σχεδιασμού ενός Προτύπου –Πειραματικού Σχολείου όπως η Ιωνίδειος Σχολή. Οι προσπάθειες μας θα συνεχιστούν και σε αυτό το επίπεδο.

Ευχόμαστε στους Καθηγητές μας, στη διεύθυνση των δύο σχολείων στους Γονείς και του Μαθητές της Ιωνιδείου καλή αρχή και δεσμευόμαστε ότι ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου θα είναι κοντά τους και θα στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί τη νέα προσπάθεια

 Εκ μέρους του ΔΣ

 Ο Πρόεδρος

 Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης

Γιορτή Αποφοίτησης 2011 στην Ιωνίδειο Σχολή

No Gravatar

Στις 9 Ιουνίου 2011, και για 9η συνεχόμενη χρονιά,  πραγματοποιήθηκε ηκαθιερωμένη γιορτή αποφοίτησης των μαθητών της τρίτης Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.  Η  γιορτή αυτή  οργανώνεται κάθε χρόνο από το Σύνδεσμο Αποφοίτων της Ιωνιδείου σε συνεργασία με την Διεύθυνση του Σχολείου και τη Σχολική Επιτροπή.  Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός αποτελεί ότι για πρώτη φορά φέτος η γιορτή αποφοίτησης συνδιοργανώθηκε με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου της Ιωνιδείου, κάτι που πιστοποιεί την άριστη συνεργασία και την πολύ καλή σχέση των αποφοίτων της Ιωνιδείου και των γονέων
Και φέτος ο Σύνδεσμος Αποφοίτων με τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Μπουρλετίδη, τον Αντιπρόεδρο Αντώνη Αντωνίου, τον ταμία Βασίλη Βασιλειάδη και το Ειδικό Γραμματέα Νεολαίας και Σχολείου Αντώνη Μοραντζή ήταν κοντά  στους νέους απόφοιτους της Ιωνιδείου, και μαζί με τις ευχές τους για καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις, τους μοίρασαν αναμνηστικά δώρα με το λογότυπο της σχολής και το έτος αποφοίτησης. Οι νέοι απόφοιτοι είχαν την ευκαιρία, μέσα από αυτή την γιορτή, να ακούσουν, να μάθουν, αλλά και να γίνουν μέλη της οικογένειας, του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, μέσα από τη διαδικασία της δωρεάν εγγραφής και δωρεάν συνδρομής για τα πρώτα δύο έτη. Επίσης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη φωτογράφηση της τάξης του 2011. (βλέπε φωτο). Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης στα μητρώα του Συνδέσμου εγγράφηκαν 100 νέα μέλη.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ευχαριστεί θερμά τον Συναπόφοιτο, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Αργύρη Οικονόμου για την πολύτιμη στήριξη του στην υλοποίηση της Γιορτής, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Λυκείου της Ιωνιδείου Αρετή Διάκου καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Συλόγου Γονέωντον Υποδιευθυντή του Λυκείου κ. Μιχάλη Άνθη,  για την συνεργασία της διεύθυνσης του σχολείου, και τα μέλη του συλλόγου καθηγητών της Ιωνιδείου που συνέβαλλαν αποφασιστικά στην υλοποίηση και φέτος αυτού του σημαντικού θεσμού.

H Ιωνίδειος στο…Κοινοβούλιο

No Gravatar

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟ

ΙΓ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΣΥΝΟΔΟΣ Β΄

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΛ΄

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας…………Το Γ΄ κεφάλαιο αφορά τα πρότυπα πειραματικά σχολεία. Είμαστε υπέρ της επανασύστασης των πρότυπων σχολείων, τα οποία καταργήθηκαν με το ν. 1566/1985. Και θα ήθελα να θυμίσω τα εξαιρετικά πρότυπα σχολεία, όπως είναι η Βαρβάκειος, η Ιωνίδειος, η Ζωσιμαία Σχολή, απ’ όπου αποφοίτησαν χιλιάδες μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα.

Θα ήθελα όμως, να θέσω και το εξής ερώτημα. Γιατί δεν καθιερώνονται ξεχωριστά πειραματικά σχολεία και ξεχωριστά πρότυπα σχολεία; Άλλο είναι το πειραματικό σχολείο και άλλο το πρότυπο. Το πρότυπο σχολείο είναι εκείνο στο οποίο θα φοιτούν μαθητές με υψηλές επιδόσεις και επιλεγόμενοι τουλάχιστον μετά από εξετάσεις για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως ακριβώς συνέβαινε στο παρελθόν. Τα πρότυπα σχολεία διαφέρουν κατά την αποστολή τους από τα πειραματικά σχολεία και με τη θέσπιση δημόσιων πρότυπων σχολείων το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας μας και με τη σωστή λειτουργία τους παρασύρεται προς το καλύτερο όλο το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Read more…

«Καλή Επιτυχία» στους μαθητές μας

No Gravatar

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά εύχεται σε όλους του μαθητές της Γ΄Τάξης του Λυκείου, και στους μαθητές προηγουμένων ετών  που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, καλή επιτυχία. Όλοι έχουμε περάσει από αυτή τη δύσκολη διαδικασία..Να ξέρετε όμως ότι αποτελεί το κατώφλι για την πιο ενδιαφέρουσα περίοδο της ζωής σας

Καλό κουράγιο και καλά αποτελέσματα

Ενημέρωση μελών και φίλων του Συνδέσμου για την καταγγελία του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου και της Ένωσης Γονέων Β΄Διαμερίσματος Πειραιά για την συμπεριφορά και Δράση του Διευθυντή του Πειραματικού Λυκείου της Ιωνιδείου

No Gravatar

Θέμα: Ενημέρωση μελών και φίλων του Συνδέσμου για την καταγγελία του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου και της Ένωσης Γονέων Β΄Διαμερίσματος Πειραιά για την συμπεριφορά και Δράση του Διευθυντή του Πειραματικού Λυκείου της Ιωνιδείου

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συνδέσμου σας ενημερώνουμε για το κείμενο και το περιεχόμενο της καταγγελίας  για τα τεκταινόμενα στην Ιωνίδειο Σχολή. Το κείμενο κοινοποίηθηκε στο Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιωνιδείου από το Σύλλογο Γονέων του Λυκείου. Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συμβάλλει στην εκτόνωση της έντασης και στην εξεύρεση μιας λύσης προς όφελος των μαθητών, των γονέων και του σχολείου μας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του ΔΣ
Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης

Ακολουθεί το κείμενο – ψήφισμα της καταγγελίας

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  ΠΕΙΡΑΙΑ

 ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ

                                           Πειραιάς, 29 Νοεμβρίου, 2010

 Την 23η Νοεμβρίου 2010 η γενική  συνέλευση των  μαθητών του Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία μετά από ψηφοφορία , την κατάληψη της Σχολής για ικανοποίηση σειράς αιτημάτων τους και προχώρησε στο κλείσιμο της Σχολής, περιφρουρώντας τόσο την κατάληψη όσο και το κτίριο σε εικοσιτετράωρη βάση με  εναλλασσόμενες ομάδες μαθητών του Λυκείου.

 Την 5η πρωϊνή ώρα της 24ης Νοεμβρίου 2010 ο Διευθυντής του Λυκείου της  Ιωνιδείου Σχολής, κ. Μ. Ευστρατίου, επισκέφθηκε τη Σχολή και, αφού διαπίστωσε, όπως ισχυρίζεται, ότι οι κλειδαριές των δύο εξωθύρων της Σχολής ήταν ανενεργές  λόγω της τοποθέτησης συγκολλητικού υλικού και ξύλινων ακίδων στην ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ πλευρά του ομφαλού της μίας από αυτές (είσοδος από την οδό Σωτήρος) και λόγω παραβίασης της άλλης (είσοδος από την Πλατεία Κοραή) από την ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ πλευρά της, πήγε στο  Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου κατήγγειλε την κατάληψη της Σχολής ως παράνομη, δυνάμει του επί δεκαετία εν ύπνω και πρόσφατα ενεργοποιηθέντος Ν. 2811/1999, και τη φθορά του κτιρίου (καταστροφή των κλειδαριών). Ταυτόχρονα,  ζήτησε την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από τη Σχολή, σε καθημερινή πρωινή βάση, για την αποτροπή  των μαθητών του Λυκείου να «παρεμποδίσουν» την προσέλευση των καθηγητών Λυκείου και Γυμνασίου και των μαθητών του Γυμνασίου της Σχολής στο κτίριο.

 Όταν δε μετά από παρέμβαση του ειδικού τεχνικού στις 6 μ.μ. της 24ης.11.2010 (13 ώρες δηλ. μετά τη διαπίστωση της παραβίασης των κλειδαριών), παρουσία των Διευθυντών Λυκείου και Γυμνασίου, του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου και αστυνομικών δυνάμεων, οι εξώθυρες της Σχολής, άνοιξαν, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ, o κ.Μ.Ευστρατίου αποφάσισε  να επιθεωρήσει τη Σχολή, για να διαπιστώσει αν είχαν εγκλωβιστεί σ’ αυτήν καταληψίες μαθητές !!!!!!  Προφανώς, προτεραιότητα, αποτελούσε Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ των «εγκληματιών» μαθητών και ΟΧΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ στα παιδιά που πιθανόν να είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο της Σχολής.!!!

 Το πρωί της  επόμενης (25.11.2010)  πέντε ένστολοι αστυνομικοί έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους έξω από τη Σχολή μετά από την αίτηση του Διευθυντή, με σκοπό να επιβάλουν την «τάξη» και να «αποκρούσουν» τους καταληψίες που «εμπόδιζαν δήθεν» την προσέλευση των καθηγητών στη Σχολή, οι οποίοι, σημειωτέον, κανένα ενδιαφέρον δεν έδειχναν να μπουν σ’ ένα κτίριο κενό από μαθητές!

 Η προτροπή του Διευθυντή προς τους αστυνομικούς να παρέμβουν ώστε να καταστεί δυνατή η είσοδος μίας καθηγήτριας  του Λυκείου στο σχολείο, δημιούργησε τεταμένη ατμόσφαιρα, και προκάλεσε αποδοκιμασίες τόσο από τους μαθητές όσο και από τους καθηγητές και τους παρευρισκόμενους γονείς, περαιτέρω δε επεισόδια αποφεύχθηκαν μόνο χάρη στη συνετή και διαλλακτική τακτική που ακολούθησαν οι ίδιοι οι μαθητές  γονείς μαθητών Λυκείου και Γυμνασίου και καθηγητές απέναντι στους αμήχανους αστυνομικούς, οι οποίοι πείστηκαν ότι ήταν προτιμότερο να αποχωρήσουν, αν και στη συνέχεια αντικαταστάθηκαν από τρεις άλλους συναδέλφους τους.

  Εμείς, ως γονείς των μαθητών του Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής, με μεγάλη θλίψη ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ:

-  την ΑΝΕΥΘΥΝΗ, ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ του Διευθυντή του Λυκείου, κ. Μ. Ευστρατίου, απέναντι στα παιδιά μας και  μαθητές του

-  την πρωτοφανή, στην ιστορία της λειτουργίας του Σχολείου μας, παρουσία της αστυνομίας έξω από τη Σχολή και την κίνησή της, με την προτροπή του Διευθυντή του Λυκείου εναντίον ανήλικων μαθητών, που αποσοβήθηκε με την παρέμβαση γονέων

-         την επαγγελματική-«χειρουργική» παραβίαση των κλειδαριών της Σχολής (κατά δήλωση του ειδικού τεχνικού που κλήθηκε να τις αντικαταστήσει)  που μόνο μαθητές δεν μπορεί να είχαν διαπράξει .

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ επίσης τον Διευθυντή του Λυκείου, ως τροχοπέδη για την ομαλή, ουσιαστική και αποτελεσματική λειτουργία  του Σχολείου λόγω σωρείας προκλητικά αντιεκπαιδευτικών, ανεπίτρεπτων ακόμα και προσβλητικών ενεργειών του σ’όλη τη διάρκεια της θητείας του ως Διευθυντή του Λυκείου, τόσο απέναντι στους μαθητές όσο και στους καθηγητές και στους γονείς των μαθητών.

 Για όσα προαναφέραμε, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ από  το διδακτικό του έρχο καθώς επίσης και από την διεύθυνση του Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, ως ακατάλληλου για το υψηλό λειτούργημα που ασκεί.

 Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Μαθητών του Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Β’ Διαμερίσματος Πειραιά

 

«Ionidios Voice » H Διαδικτυακή Ραδιοφωνική Εκπομπή για την Ιωνίδειο στον Free Angel 91.8

No Gravatar

«Ionidios Voice »

Free Angel 91.8

http://www.freeangel.gr/

(Κάθε Πέμπτη 6-8 το απόγευμα)

H Διαδικτυακή Ραδιοφωνική Εκπομπή για την Ιωνίδειο στον Free Angel 91.8

Η πρώτη διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή για την Ιωνίδειο, τους Απόφοιτους και τον Πειραιά  είναι γεγονός και ξεκινά σήμερα Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2010, 6-8 το απόγευμα στον ραδιοφωνικό σταθμό Free Angel 91.8

Συντονιστείτε σήμερα το απόγευμα στη «διαδικτυακή συχνότητα», ενός εκ των πλέον αγαπημένων σταθμών στην πόλη του Πειραιά κάνοντας απλά κλικ στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σταθμού http://www.freeangel.gr/

Την εκπομπή παρουσιάζουν (αρχικά…ελπίζουμε όχι μόνιμα διότι ουδέν μονιμότερον του προσωρινού) οι Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης και Παναγιώτης Καλαβρός οι οποίοι επιλέγουν μουσική της εποχής  «Όταν Πηγαίναμε Μαζί Σχολείο» στο γνωστό κτήριο της Σωτήρος Διός και παρουσιάζουν:

 • Νέα – Δραστηριότητες και Παραλειπόμενα της Ιωνιδείου
 • Δραστηριότητες Συναποφοίτων στην Ελλάδα και τον Κόσμο
 • Εκδηλώσεις- Πάρτυ και Δράσεις με χρώμα Ιωνιδείου

 Ενώ ανακρίνουν έναν απόφοιτο της Ιωνιδείου που διακρίνεται στον πολιτισμό, την πολιτική, την επιστήμη και γενικότερα στην πολυβασανισμένη «μνημονιακή μας κοινωνία»

Ο πρώτος καλεσμένος μας, ο συναπόφοιτος Γιώργος Σαρρής, πάλαι ποτέ αρχηγός των Ζιγκ –Ζαγκ, μιλά για την Ιωνίδειο, το πώς έγινε τραγουδιστής χάρη στον αείμνηστο καθηγητή μας Απόστολο Ζυγούρη και το νέο του δίσκο..

 

Σας περιμένουμε όλους αύριο με τις παρεμβάσεις, τα σχόλια και τα φρέσκα νέα που θα μας στείλετε..

 

Γιατί η  Μαθητική μας Μνήμη είναι και παραμένει ζωντανή ενάντια στο κάθε καταπιεστικό Μνημόνιο

«Διακρίσεις των Μαθητών της Ιωνιδείου το σχολικό έτος 2009-2010″

No Gravatar

Πολλές και σημαντικές οι διακρίσεις των μαθητών της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, σε εξωσχολικού χρόνου εκπαιδευτικές δραστηριότητες και διαγωνισμούς πανελλήνιας εμβέλειας. Η διάκριση τους μας γέμισε περηφάνεια και κατέδειξε την πολύ καλή δουλειά του σχολείου μας στην ανάπτυξη των ταλέντων και των ενδιαφερόντων των μαθητών και στην ενθάρρυνση τους για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δράσεις που προάγουν μια σειρά από προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο μαθητής του τμήματος  Β4  Ρίτσης Αντώνιος  του  Ιωάννη, ο οποίος συμμετείχε  στο πρόγραμμα  της Βουλής    των Εφήβων , αρίστευσε και επελέγη  από  δημόσια  κλήρωση, η οποία  διεξήχθη  στη Βουλή  των Ελλήνων την Δευτέρα  14  Ιουνίου 2010, τακτικός  Έφηβος Βουλευτής  της ΙΕ’ Συνόδου (2009-2010).

Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά το σχολείο μας προσέθεσε στο μαθητικό palmarès του και το πρώτο (απ’ όσο γνωρίζουμε) λογοτεχνικό βραβείο της ιστορίας του.

Ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Θανάσης Σώρας διακρίθηκε στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Ποίησης,  ο οποίος πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 2009. Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ οργανώνεται από την Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ευρώπης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Θανάσης Σώρας έλαβε τον α΄ έπαινο και κατέλαβε την τέταρτη θέση (μετά τα τρία βραβεία) ανάμεσα σε 560 διαγωνιζόμενους. Ο Θανάσης γράφει συστηματικά και ήδη είναι κοντά στο να συγκεντρώσει την πρώτη ποιητική συλλογή του. Η ποίησή του διακρίνεται από λυρισμό που ισορροπεί ανάμεσα στην παρνασσική-συμβολιστική κομψότητα της μορφής και τη μοντερνιστική δωρικότητα. Η θεματική του μαρτυρά την υπαρξιακή αναζήτηση και την αγωνία για τον προσδιορισμό της ταυτότητας. Στο διαγωνισμό συμμετείχε με το ποίημα «Όρκος ονειρικής τιμής».

Ο μαθητής Σοφικίτης Στυλιανός Γεώργιος του τμήματος Α4 διακρίθηκε στο διαγωνισμό μαθηματικών «Καγκουρό Ελλάς», που απευθύνεται σε μαθητές που έχουν ιδιαίτερες επιδόσεις στα μαθηματικά.

Επίσης ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Ευκλείδης 2010.

Επιτυχών ήταν ο μαθητής του σχολείου μας Ματακιάς Δημήτριος από την Γ’ Λυκείου, ενώ ο ίδιος μαθητής βραβεύθηκε ως ένας από τους πρώτους 10 επιτυχόντες του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής 2009, στον οποίο πήρε το πρώτο βραβείο στη Β΄Λυκείου. Η βράβευση έγινε στις 17 Ιανουαρίου 2010

Στον πανελλήνιο διαγωνισμό Θαλής 2010 επιτυχόντες ήταν οι μαθητές Ματακιάς Δημήτριος από την Γ’ Λυκείου, η Χαλβατζή Σταυρούλα από την Β’ Λυκείου και η Σκιαδαρέση Ελένη από την Α’ Λυκείου.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου συγχαίρει ολόψυχα τους μαθητές για τις επιτυχίες τους και εύχεται ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις

«20 Χρόνια Φαγούρα»… Συνάντηση της Τάξης του 1990 στο Σχολείο (8-5-2010)

No Gravatar

Το κουδούνι ξαναχτύπησε ακριβώς 20 χρόνια μετά για τους αποφοίτους του 1990.. Read more…