Archive

Archive for the ‘Εκδηλώσεις’ Category

1ο Τουρνουά – Πρωτάθλημα Μπάσκετ Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

No Gravatar

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά σε συνεργασία με το Συμβούλιο Σχολείου του Προτύπου –Πειραματικού Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά διοργανώνει το 1ο Τουρνουά –Πρωτάθλημα  Μπάσκετ των Αποφοίτων της στο γήπεδο μπάσκετ της Ιωνιδείου Σχολής. Το Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί  το σαββατοκύριακο 27-28 Απριλίου 2013.

 Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 , στις 19.00 όπου και θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός. Στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί ο μικρός τελικός (θέσεις 3-4)

 Στο τουρνουά μπορούν να συμμετέχουν συστήνοντας ομάδα:

 1. Μέλη συγκεκριμένων τμημάτων –συγκεκριμένων τάξεων, πχ το Γ1 (Λυκείου) 1988 ή ΣΤ Κλασσικού 1977 κ.α
 2. Μεικτές Ομάδες έτους, πχ τάξη 1985
 3. Μεικτές Ομάδες πενταετίας (τάξη 80-84), δεκαετίας πχ αποφ.80
 4. Φίλοι και επίτιμα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων αρκεί να μην ξεπερνούν το 10% του αριθμού των συμμετεχόντων
 5. Παλιοί Καθηγητές

 

Η οργανωτική επιτροπή του τουρνουά αποτελείται από:

 1.  
  • Την Αντιπρόεδρο του ΣΑΙΣΠ και Ολυμπιονίκη Βιργινία Κραβαριώτη (αποφ. 02).
  • Τους γνωστούς δημοσιογράφους και αποφοίτους της Ιωνιδείου Βασίλη Σκουντή (αποφ.80) και Κώστα Βερνίκο (αποφ.78)

Η ιδέα για την πραγματοποίηση των αγώνων μπάσκετ δόθηκε από τους συναποφοίτους και από την επιθυμία τους να ξανά αγωνιστούν  στην αυλή του σχολείου.

 Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής:

 1. 1.   Το όνομα και τα μέλη της Ομάδας
 2. 2.   Το χρώμα της εμφάνισης που επιλέγουν

 Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 25 /4/2013, ώστε να σχεδιαστεί το πρόγραμμα των αγώνων. Θα υπάρχει μια συμβολική συμμετοχή 10€ ανά άτομο. Από το ποσό που θα συγκεντρωθεί ένα μέρος των χρημάτων θα αξιοποιηθεί για την αγορά εξοπλισμού για το σχολείο μας και τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του Προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας Μαθητών Γυμνασίου που οργανώνει ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου

 Για την συμμετοχή σας μπορείτε,

Ø  να επικοινωνείτε με την γραμματεία του ΣΑΙΣΠ
στο 210-4180948 (καθημερινά, εκτός σαβ/κου, 9.30 – 12.30) ή

Ø  να στείλετε e-mail με το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο info@saisp.gr

 Ø Με φαξ στο 210 4180944

 Ø Με μήνυμα στο Facebook στην ομάδα «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ» ή στη Σελίδα «Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά»

 Εκ μέρους του ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας

 

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης           Παναγιώτης Καλαβρός

Ολυμπιονίκης δε “γεννιέσαι γίνεσαι”-Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

No Gravatar

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά συνδιοργάνωσε με το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο της Ιωνιδείου μια διαδραστική εκπαιδευτική δραστηριότητα με θέμα «Ολυμπιονίκης δε γεννιέσαι, γίνεσαι».
Την εκδήλωση υλοποίησαν οι Ολυμπιονίκες της Ιστιοπλοΐας Βιργινία Κραβαριώτη (απόφ. 03) Αντιπρόεδρος του ΔΣ των Αποφοίτων της Ιωνιδείου και Σοφία Παπαδοπούλου.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά της Α’ Λυκείου από κοντά δύο διακεκριμένες αθλήτριες, να θέσουν ερωτήματα για την πορεία τους και να κατανοήσουν ότι η επίτευξη ενός στόχου απαιτεί προσπάθεια και συνέπεια.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, την πέμπτη και έκτη ώρα με ιδιαίτερα έντονη τη συμμετοχή των παιδιών. Προβλήθηκαν  βίντεο από την προσπάθεια των αθλητριών σους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Ιδιαίτερη συγκινητική στιγμή ήταν όταν η Ολυμπιονίκης Βιργινία Κραβαριώτη δώρισε στην Ιωνίδειο Σχολή την μπλούζα που φορούσε στην τελευταία ιστιοδρομία, στην οποία κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα αποτελέσει προοίμιο μιας σειράς εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής και του Συνδέσμου Αποφοίτων της, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και άλλους σημαντικούς φορείς.

Εκ μέρους του ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γενικός Γραμματέας
Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης                       Παναγιώτης Καλαβρός

«ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 1954-1973», (ΠΕΜΠΤΗ 27-9-2012)

No Gravatar

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά πραγματοποίησε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Σκιαγραφία μιας Εφηβείας, Πειραιάς 1954-1973» (Εκδ. Κασταλία) του Συναπόφοιτου Γιώργου Διον. Πουκαμισά – Πρέσβη της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 στην Αίθουσα Γεώργιος Μπόμπολας (Πραξιτέλους 236, έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά)

Για το βιβλίο μίλησαν οι:

1.Νικήτας Νικητάκος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

2.Παναγιώτης Δέγλερης, Δικηγόρος – Σύμβουλος Δ.Σ.Π.

3.Μάνος Στεφανίδης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

4.Θανάσης Βαλτινός, Συγγραφέας, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

Την εκδήλωση συντόνισε ο Νίκος Παπαγιαννάκης, Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά.

Μεγάλο και καλό το ακροατήριο, γέλασε και δάκρυσε αρκετές φορές με τις περιγραφές και τις λεπτομέρειες που πολύ παραστατικά έφερε στην επιφάνεια της μνήμης ο Συγγραφέας. Παρόντες στην παρουσίαση, εκτός των άλλων και, ο Συγγραφέας και Εκπαιδευτικός κ. Ευάγγελος Αθηναίος, ο Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ε.α κ. Γιώργος Μοραντζής, ο πρώην Πρόεδρος των Αποφοίτων της Ιωνιδείου, Ιστορικός Ερευνητής κ. Δημοσθπενης Μπούκης, ο Διευθυντής της Ιωνιδείου Σχολής κ. Μιχάλης Άνθης, η Εκπαιδευτικός κ. Μαρία Ταστσόγλου, ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Μοραντζής, ο Συμβολαιογράφος και Μουσικός κ. Δημήτρης Πετσετάκης, η Υπεύθυνη Τύπου του Συλλόγου «Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ» κ. Κέρυ Μακρογαμβράκη, ο Αντιπρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης κ. Δημήτης Κρασονικολάκης, ο πρώην Γενικός της ΔΗΡΑΠ κ. Δημήτρης Κρητικός, ο Αντιπρόεδρος των Αποφοίτων της Ιωνιδείου κ. Αντώνης Αντωνίου. Δημήτρης Κανδεράκης

Ο Γεώργιος Πουκαμισάς είναι Πρεσβευτής της Ελλάδος στο Βουκουρέστι , είναι Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και  της Διπλωματικής Ακαδημίας Βιέννης. Το 1981 εντάχθηκε στην διπλωματική υπηρεσία του κράτους. Έχει υπηρετήσει στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, στη Λιβύη, στις πρεσβείες Ουάσιγκτον και Λευκωσίας.

Εκδηλώσεις του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου για την επέτειο των 90 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή

No Gravatar

Εκδηλώσεις του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου για την επέτειο των 90 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις και δράσεις που αφορούν την επέτειο για τη συμπλήρωση 90 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στο πλαίσιο αυτό

α) Κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου Πειραιά και του Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου συμμετέχει ως υποστηρικτής της εκδήλωσης «Η μνήμη ζωντανεύει μέσα από καρτ-ποστάλ και βιβλία» την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 18.00 στο Δημοτικό Νεοκλασικό Κτήριο της οδού Κανθάρου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων δράσεων  “1922-2012 «Από τη γη της Ιωνίας στον Πειραιά» Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας. Ακμή, ξεριζωμός και εγκατάσταση στην Ελλάδα”.

β) Συνδιοργανώνει με τη Φιλολογική Στέγη Πειραιώς την παρουσίαση του βιβλίου «Γιαρντίμ, οι φλόγες της Ανατολής» (Εκδόσεις Καστανιώτη) του συγγραφέα – ιατρού Χρήστου Ναούμ, την Τετάρτη 19-12-2012 και ώρα 20.00 στην Αίθουσα Γεώργιος Μπόμπολας (Πραξιτέλους 236, Πειραιάς).

Επισυνάπτονται οι προσκλήσεις των εκδηλώσεων

Εκ μέρους του ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γενικός Γραμματέας

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης               Παναγιώτης Καλαβρός

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΜ Ε.Δ.Ο.Κ (ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΣΕΩΝ)

No Gravatar

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΜ Ε.Δ.Ο.Κ (ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΣΕΩΝ)

  Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά ανακοινώνει τη συνεργασία του με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων. Η Ε.Δ.Ο.Κ. είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ενταγμένη στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με αρ. μητρ: 14/2009. Στα πλαίσια της κοινωνικής της κοινωνικής της προσφοράς, καλύπτει υγειονομικά εκδηλώσεις προσφέροντας πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που χρειαστεί,  οργανώνει και να υλοποιεί Σεμινάρια Α΄ Βοηθειών σε ομάδες πολιτών χωρίς κόστος και πάντα με διάθεση προσφοράς.

 Ήδη μέλη της Ε.Δ.Ο.Κ παρείχαν υγειονομική κά Υγειονομική κάλυψη στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Πρέσβη της Ελλάδος στο Βουκουρέστι και αποφοίτου της Ιωνιδείου Γιώργου Πουκαμισά (αποφ.72) που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου (Πραξιτέλους 236)

Στις επόμενες δράσεις συνεργασίας μας προβλέπεται

 1. 1.      Η οργάνωση Βιωματικού Σεμιναρίου (τριών ωρών) στην Ιωνίδειο Σχολή το οποίο θα συνδιοργανώσουμε στο πλαίσιο των δράσεων δια βίου μάθησης που οργανώνουμε από φέτος.
 2. 2.      Υγειονομική κάλυψη στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές του σωματείου μας που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου (Πραξιτέλους 236)

 Η Ε.Δ.Ο.Κ  στεγάζεται στον Πύργο του Πειραιά (δίπλα στα γραφεία  Δ.Ε.Π.Ε.Π)  Ακτή Ποσειδώνος-Δημοσθένους 2 Τ.Κ. 18536 Πειραιάς

Τα στοιχεία επικοινωνίας  είναι τα εξής:

Ιστοσελίδα: www.edok.gr

e-mail: info@edok.gr

Τηλ./Fax: 210-4930960

 Κιν. 697 2204747

 Ως Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά προσβλέπουμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και δράσης στην πόλη του Πειραιά.

 Για     το     Δ. Σ.

    Ο Πρόεδρος                                                   Ο  Γεν. Γραμματέας

 Κ.Μπουρλετίδης                                                Κ. Βουτσινάς

Ιωνίδειος με τα μάτια της Ψυχής μου Αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιώργου Πουκαμισά «Σκιαγραφία μιας Εφηβείας, Πειραιάς 1954-1973 Εκδ. Κασταλία»

No Gravatar

Ιωνίδειος με τα μάτια της Ψυχής μου

Αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιώργου Πουκαμισά «Σκιαγραφία μιας Εφηβείας, Πειραιάς 1954-1973 Εκδ. Κασταλία»(Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 στον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιωνιδείου, Πραξιτέλους 236 στις 20.00)

Το 1966, ενώ ο ορίζων γύρω-γύρω σκοτείνιαζε, είδε να πραγματοποιείται ένα μεγάλο όνειρό του. Με δέος έβλεπε από την πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου, επισήμως πλατεία Κοραή, να ορθώνεται απέναντι, ένα αυστηρό γεωμετρικό κτήριο, λιτό, χωρίς φτιασίδια. Η χαραγμένη επιγραφή στο υπέρθυρο, έγραφε Ιωνίδειος Πρότυπος Σχολή, το Α’ Γυμνάσιο, όπως ακόμη το έλεγαν όλοι.

 Εκεί κατάφερε να ξεκινήσει τις γυμνασιακές σπουδές του, καθώς η κληρωτίδα τον ευνόησε λίγο πριν συμπληρωθεί ο αριθμός των 160 εισακτέων. Ήταν τέλος Ιουνίου 1966. Όταν άκουσε το όνομά του, στη μικρή, εσωτερική αυλή του σχολείου με τις μπασκέτες, όπου δέσποζε μαρμάρινη προτομή του Ρήγα Φεραίου, έτοιμος πια για αρνητική έκβαση, αναπήδησε από τη χαρά του, και ενθουσιασμένος άρχισε να τρέχει γύρω-γύρω, ανασούμπαλα.

 Άρχισε να διαβάζει τα ονόματα των σημαντικών αποφοίτων του Σχολείου (ή των μαθητών του, έστω για λίγα χρόνια) που είχαν αναρτηθεί στο διάδρομο της επίσημης εισόδου, πίσω από τη βαριά σιδερένια, βαμμένη πράσινη, θύρα, με τα γυάλινα αδιαφανή φατνώματα: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Παύλος Νιρβάνας, Σπύρος Μελάς, Λάμπρος Πορφύρας, Δημήτρης Πικιώνης, Παναγιώτης Πιπινέλης, Παντελεήμων Φωστίνης. Γρήγορα, άκουσε από τους καθηγητές του ότι, κοντά σ’ αυτούς κι άλλους, ήταν ακόμα ο αρχιμουσικός Μενέλαος Παλλάντιος, αλλά και δύο από τους δημοφιλέστερους τότε αστέρες του κινηματογράφου και αξιότερους ηθοποιούς, ο Ανδρέας Μπάρκουλης και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

 Μπαίνοντας στην Ιωνίδειο γυμνασιόπαις, ένας καινούριος κόσμος ξανοίχτηκε μπροστά μου. Πιο ανταγωνιστικός, πιο φωτεινός, πιο πειθαρχημένος. Το σχολείο ήταν ένα εργαστήριο γνώσης και μάθησης. Η δημόσια παιδεία έστεκε ψηλά. Οι καθηγητές του, κυρίως οι φιλόλογοι, οι συγκεκριμένοι της Ιωνιδείου, γνώριζαν να αγγίζουν την ψυχή των μικρών μαθητών και να τους μεταγγίζουν αγάπη για τη γνώση, για τον άνθρωπο, αξιοπρέπεια και ελευθερία. Πρώτοι αυτοί μπόλιασαν στις παιδικές ψυχές τα υψηλά ιδανικά, όπως αναβλύζουν από τα έπη του Ομήρου και παραδόθηκαν από τους δραματικούς ποιητές, αλλά, επίσης, τον Ηρόδοτο, το Θουκυδίδη, τους πλατωνικούς διαλόγους.

 Η Ιωνίδειος, όπως τότε συνέβαινε και με τα άλλα πρότυπα Σχολεία της χώρας, δεν ήταν προθήκη χλιδής, δεν ήταν εκπαιδευτήριο προβολής του πλούτου και του νεοπολιτισμού. Σε μια κοινωνία συνεκτική μεν, ταξική δε, η μαθητική κοινωνία της ήταν αταξική, ήταν κοινωνία ισότητας.

 Ήταν η εποχή του Γεωργίου Παπανδρέου ο οποίος, ως Πρωθυπουργός είχε κρατήσει ο ίδιος το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με Αναπληρωτή Υπουργό τον περίφημο Λουκή Ακρίτα, κυπριακής καταγωγής, σπουδαίο άνθρωπο των γραμμάτων και μαχητικό πολιτικό της ομάδας των πλαστηρικών στην Ένωση του Κέντρου.

 Ο Ακρίτας ήταν ο πραγματικός Υπουργός της Παιδείας. Περιστοιχιζόταν από άξιους συνεργάτες, όπως ο Ευάγγελος Παπανούτσος που είχε χρηματίσει καθηγητής στο Α’ Γυμνάσιο την τελευταία προπολεμική περίοδο, αλλά και ο Δημήτριος Καρανικόλας, που έτυχε να ήταν ο προηγούμενος σχολάρχης της Ιωνιδείου. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν συμβάλει στο να διαχυθεί ένας άνεμος δημιουργίας και λατρείας για τη γνώση.

 Το μικροκλίμα στην Ιωνίδειο ήταν αυστηρό, αλλά όχι βαρύ. Το πνεύμα ήταν αξιοκρατικό. Τον τόνο έδιναν οι καλύτεροι (αλλά και οι χιουμορίστες), ανεξαρτήτως καταγωγής και κοινωνικής προέλευσης. Στους διαδρόμους και το προαύλιο συνωστίζονταν γόνοι – ήταν Γυμνάσιο αρρένων – μικροεφοπλιστών, γιατρών, αρχικαπετανέων, με γιους εισπρακτόρων τρόλεϊ, ναυτεργατών, αστυνομικών, εκπαιδευτικών, βιοτεχνών και άλλων. Με τα χρόνια, η τυχαία συνύπαρξη μέσα στους τοίχους του σχολείου, τόσο διαφορετικών χαρακτήρων και προσώπων – όπου, όμως, όλα τα έλουζε το φως και τα έβρεχε η αρμύρα της θάλασσας του Πειραιά – παίρνει στη φαντασία, διαστάσεις μιας ιερής αδελφότητας της γνώσης.

Read more…

«Σκιαγραφία μιας Εφηβείας στον Πειραιά 1954-1973 «, Πέμπτη 27-9-2012

No Gravatar

Categories: Εκδηλώσεις

Φωτογραφίες και Παραλειπόμενα από το REUNION στον ΙΟΠ (25-6-2012)

No Gravatar

(Δείτε Φωτογραφίες της εκδήλωσης στη σελίδα μας στο FACEBOOK http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.271081669671054.58838.102758246503398&type=1)

 

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την καθιερωμένη εκδήλωση –reunion στο κατάμεστο Εστιατόριο του  Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012.  Στην εκδήλωση αυτή, η οποία φέτος συμπλήρωσε δέκα χρόνια ζωής οι απόφοιτοι διαφορετικών τάξεων της Ιωνιδείου Σχολής και οι φίλοι τους είχαν την ευκαιρία να βρεθούν μεταξύ τους να ανταλλάξουν αναμνήσεις και για το σχολείο και ευχές για καλό καλοκαίρι, σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της πόλης μας.  Η φετινή εκδήλωση είναι ιδιαίτερα αφιερωμένη στις τάξεις του 1972, 1982, 1992, 2002 οι οποίες  έκλεισαν 40, 30,20, και 10 χρόνια από την αποφοίτηση τους. 

 Ιδιαίτερη τιμή για το Σύνδεσμο των Αποφοίτων της Ιωνιδείου , η παρουσία  αποφοίτων – προσωπικοτήτων της πνευματικής,  πολιτιστικής και αθλητικής ζωής του τόπου. Ανάμεσα τους η Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο στο άθλημα της Ιστιοπλοΐας (χάλκινο Μετάλλιο) Βιργινία Κραβαριώτη (αποφ.2003) , η Βουλευτής Β΄Πειραιά Μαρία Γιαννακάκη (αποφ.87) ο αθλητικογράφος Κώστας Βερνίκος (αποφ.1978) πρώην διευθυντής αθλητικών ειδήσεων της ΕΡΤ και αναπληρωτής διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Διευθυντής του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου Πειραιά και Νίκος Δέγλερης (αποφ.1970), ο Πρόεδρος του ΕΠΕΣ του Προτύπου –Πειραματικού Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά Γρηγόρης Χονδροκούκης (αποφ.80), ο Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Τάκης Δέγλερης (αποφ.1977), ο Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά Νίκος Παπαγιαννάκης (αποφ.90), ο Γενικός Γραμματέας του Πειραϊκού Συνδέσμου Παναγιώτης Πετρόπουλος (αποφ.1985), η Δικηγόρος τ. Αντιπρόεδρος του ΔΣ των Αποφοίτων της Ιωνιδείου ΓιώταΜπουρλετίδου,  η τ. Γενική Γραμματέας των Αποφοίτων της Ιωνιδείου και φιλόλογος Αθηνά Κάσση, ο Πρόεδρος του Οδοιπορικού Συλλόγου Πειραιά Δημήτρης Μπουρλετίδης, ο Ιατρός Γιάννης Σκουνάκης, ο κ. Γιάννης Κανατσέλης εκδότης της “Φωνής των Πειραιωτών”, η  Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Εφημερίδας «Φωνή των Πειραιωτών» Ελένη Κανατσέλη (αποφ.1985).

Τον επιχειρηματικό κόσμο εκπροσώπησαν οι κ.κ Γεώργιος Κυπριώτης (ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ Μπάνιο –Δάπεδο) (αποφ.1968), Γιάννης Βρέτταρος (αποφ.1989) (VRETAPACK SA), Λευτέρης Ελευθερούδης (αποφ.1993) -(WIND STORE 1 Γρ. Λαμπράκη & Β. Γεωργίου Α’ 31)

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους του που στήριξαν το θεσμό του Reunion, τους δωροθέτες Λευτέρη Ελευθερούδη (WIND STORE 1 Γρ. Λαμπράκη & Β. Γεωργίου Α’ 31)- (αποφ.1993), Λάζαρο Αλεξανδρίδη (ΠΕΡΙΤΕΧΝΟ ασημικά και κοσμήματα, Σωτήρος και Κουντουριώτου 169-171) (αποφ.74) και τους ανθρώπους του ΙΟΠ για την άψογη φιλοξενία τους.

  Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

 Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης                  Κωνσταντίνος Βουτσινάς

Categories: Εκδηλώσεις

Εκδήλωση: «Δειγματικές διδασκαλίες και καινοτόμες δράσεις στην Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή» 7-5-2012 Αίθουσα «Γ.Μπόμπολας» Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου

No Gravatar
 
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
 

«Δειγματικές διδασκαλίες και καινοτόμες δράσεις στην Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή»

Δευτέρα 7-5-2012

(Αίθουσα Εκδηλώσεων «Γ.Μπόμπολας» Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου )

 

 

Ο εκδοτικός οίκος Γ.Ι. Βασιλόπουλος οργανώνει τη Δευτέρα 7 Μαίου 2012 και ώρα 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων  «Γ. Μπόμπολας» του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά,Πραξιτέλους 236, Πειραιάς, εκδήλωση
για την παρουσιαση του βιβλίου «
Δειγματικές διδασκαλίες και καινοτόμες δράσεις στην Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή».Οι συγγραφείς, Βοζίκη Κ.,Γεωργαντή Α.,Κλαμπανιστή Ε.,Λεουτσάκου Ε.,Μανοπούλου Π., Νικολάκη Α.,Παπάζογλου Α.,είναι καθηγήτριες στην Ιωνίδειο με πολυετή εμπειρία στη σχολική τάξη.
Γι΄ αυτό βιβλίο αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση διδακτικής πρακτικής για το φοιτητή,τον καθηγητή και κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα προλογίσουν καθηγητές Πανεπιστημίου,Σχολικοί Σύμβουλοι,Πρόεδροι Επιστημονικών Ενώσεων, Ερευνητές και Διακεκριμένοι Απόφοιτοι.
 
Εκ μέρους του ΔΣ
 
 Ο Πρόεδρος
  
                               Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης

No Gravatar