Archive

Archive for the ‘Νέα - Ειδήσεις’ Category

Πασχαλινό Bazaar του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

No Gravatar

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά οργανώνει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συνδέσμου, πασχαλινό Bazaar το σαββατοκύριακο 27-28 Απριλίου 2013, από τις 10.00-18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων και στα γραφεία του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου, Πραξιτέλους 236 Πειραιάς.
Στο Bazaar οι φίλοι και τα μέλη θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν διάφορα δωράκια σε πολύ προσιτές τιμές όπως.

 • Κοσμήματα
 • Λαμπάδες Χειροποίητες
 • Μαρμελάδα Φράουλα Σπιτική
 • Κουλουράκια Πασχαλινά
 • Λιαστές Τομάτες
 • Κέικ Νηστίσιμο και Μηλοπιτάκια 
 • Σοκολατένια Αυγά
 • λεμονάδα σπιτική
 • λεμονάδα σπιτική με μαύρη ζάχαρη
 • σουμάδα σπιτική από τη Χίο
 • λαμπάδες ζωγραφιστές και διακοσμημένες στο χέρι.
 • πασχαλινά αυγά χρωματιστά
 • αυγά πασχαλινά ζωγραφισμένα στο χέρι και διακοσμημένα (σαν ta faberge)
 • σοκολατένια καλάθια γεμισμένα με κουλουράκια, σοκολατάκια και τσουρεκάκι.

Όσοι φίλοι συναπόφοιτοι αλλά και Φίλοι του Συνδέσμου θέλουν να συμμετάσχουν ως εκθέτες διαθέτοντας δικά τους προϊόντα μπορούν,

Ø  Να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του ΣΑΙΣΠ στο 210-4180948 (καθημερινά, εκτός σαβ/κου, 9.30 – 12.30) ή

Ø  Να στείλουν  e-mail με το ονοματεπώνυμό τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο info@saisp.gr
Υπεύθυνος διοργάνωσης της εκδήλωσης είναι ο Έφορος Εκδηλώσεων του ΣΑΙΣΠ Δημήτρης Πετσετάκης.

Εκ μέρους του ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας

 

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης                      Παναγιώτης Καλαβρός

1ο Τουρνουά – Πρωτάθλημα Μπάσκετ Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

No Gravatar

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά σε συνεργασία με το Συμβούλιο Σχολείου του Προτύπου –Πειραματικού Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά διοργανώνει το 1ο Τουρνουά –Πρωτάθλημα  Μπάσκετ των Αποφοίτων της στο γήπεδο μπάσκετ της Ιωνιδείου Σχολής. Το Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί  το σαββατοκύριακο 27-28 Απριλίου 2013.

 Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 , στις 19.00 όπου και θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός. Στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί ο μικρός τελικός (θέσεις 3-4)

 Στο τουρνουά μπορούν να συμμετέχουν συστήνοντας ομάδα:

 1. Μέλη συγκεκριμένων τμημάτων –συγκεκριμένων τάξεων, πχ το Γ1 (Λυκείου) 1988 ή ΣΤ Κλασσικού 1977 κ.α
 2. Μεικτές Ομάδες έτους, πχ τάξη 1985
 3. Μεικτές Ομάδες πενταετίας (τάξη 80-84), δεκαετίας πχ αποφ.80
 4. Φίλοι και επίτιμα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων αρκεί να μην ξεπερνούν το 10% του αριθμού των συμμετεχόντων
 5. Παλιοί Καθηγητές

 

Η οργανωτική επιτροπή του τουρνουά αποτελείται από:

 1.  
  • Την Αντιπρόεδρο του ΣΑΙΣΠ και Ολυμπιονίκη Βιργινία Κραβαριώτη (αποφ. 02).
  • Τους γνωστούς δημοσιογράφους και αποφοίτους της Ιωνιδείου Βασίλη Σκουντή (αποφ.80) και Κώστα Βερνίκο (αποφ.78)

Η ιδέα για την πραγματοποίηση των αγώνων μπάσκετ δόθηκε από τους συναποφοίτους και από την επιθυμία τους να ξανά αγωνιστούν  στην αυλή του σχολείου.

 Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής:

 1. 1.   Το όνομα και τα μέλη της Ομάδας
 2. 2.   Το χρώμα της εμφάνισης που επιλέγουν

 Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 25 /4/2013, ώστε να σχεδιαστεί το πρόγραμμα των αγώνων. Θα υπάρχει μια συμβολική συμμετοχή 10€ ανά άτομο. Από το ποσό που θα συγκεντρωθεί ένα μέρος των χρημάτων θα αξιοποιηθεί για την αγορά εξοπλισμού για το σχολείο μας και τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του Προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας Μαθητών Γυμνασίου που οργανώνει ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου

 Για την συμμετοχή σας μπορείτε,

Ø  να επικοινωνείτε με την γραμματεία του ΣΑΙΣΠ
στο 210-4180948 (καθημερινά, εκτός σαβ/κου, 9.30 – 12.30) ή

Ø  να στείλετε e-mail με το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο info@saisp.gr

 Ø Με φαξ στο 210 4180944

 Ø Με μήνυμα στο Facebook στην ομάδα «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ» ή στη Σελίδα «Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά»

 Εκ μέρους του ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας

 

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης           Παναγιώτης Καλαβρός

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία (Π.Π.Σ.) για το σχολικό έτος 2013-2014

Μαρτίου 3rd, 2013 Panagiotis Kalavros No comments
No Gravatar

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά έχει δεχτεί απορίες και ερωτήσεις πολλών γονέων σχετικά με την διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια. Κατανοώντας την αγωνία των μαθητών και των γονέων και θέλοντας να βοηθήσουμε στην όλη διαδικασία, δημοσιεύουμε τα βασικότερα σημεία της απόφασης της ΔΕΠΠΣ η οποία εστάλη στους αρμόδιους φορείς και αφορά την διαδικασία εισαγωγής στα Π.Π. Γυμνάσια – Λύκεια.

Εισαγωγή στο Γυμνάσιο

Η εισαγωγή όλων των μαθητών/τριών στην Α΄ Γυμνασίου στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια θα γίνει με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων. Στην ίδια διαδικασία συμμετέχουν και οι μαθητές/τριες από τα υφιστάμενα Δημοτικά και Γυμνάσια που συνδέονται μεταξύ τους.

Πεδία Αξιολόγησης μέσω 2ωρης δοκιμασίας:

 • Στην Κατανόηση Κειμένων Ελληνικής Γλώσσας ελέγχονται οι ικανότητες των μαθητών/τριών: στην ανάγνωση, στην κατανόηση γραπτών κειμένων ποικίλων ειδών και περιεχομένου (λογοτεχνικά κείμενα, απλά άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών κλπ) και στην παραγωγή γραπτού λόγου.
 • Στα Μαθηματικά ελέγχονται οι ικανότητες των μαθητών/τριών στην κατανόηση και επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής με απλές αριθμητικές πράξεις, διατυπώνοντας αιτιολογήσεις και μαθηματικούς συλλογισμούς.
 • Στα Φυσικά ελέγχονται οι ικανότητες των μαθητών/τριών να κατανοούν φυσικά φαινόμενα που συναντούν στην καθημερινή τους ζωή και να διατυπώνουν: παρατηρήσεις, συμπεράσματα και προτάσεις για το σχεδιασμό ενός απλού πειράματος.

Οι μαθητές/τριες δεν απαιτείται να μελετήσουν πρόσθετη ύλη ούτε να υποστούν φροντιστηριακή εξάσκηση για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στη εν λόγω δοκιμασία. Όσα ήδη γνωρίζουν και έχουν αφομοιώσει από τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο αρκούν για τη επιτυχή συμμετοχή τους.

Για την καλύτερη ενημέρωση των μαθητών/τριών, των γονέων και κηδεμόνων καθώς και των εκπαιδευτικών σχετικά με το χαρακτήρα και το είδος των παραπάνω θεμάτων για τη δοκιμασία των μαθητών/τριών θα ανακοινωθούν ενδεικτικά θέματα και για τα τρία πεδία.

Η επιλογή των θεμάτων ανά πεδίο και η αξιολόγηση των γραπτών των μαθητών/τριών θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου (ΕΠ.Ε.Σ.) του Π.Π. Γυμνασίου. Για το σκοπό αυτό θα συσταθεί επιτροπή επιλογής θεμάτων για τη δοκιμασία των μαθητών/τριών και επιτροπή αξιολόγησής τους από τους καθηγητές του κάθε Π.Π. Γυμνασίου. Με την ευθύνη του ΕΠΕΣ θα γίνει η κατάρτιση του πίνακα αξιολόγησης ανά πεδίο και του τελικού αξιολογικού πίνακα καθώς και η ανακοίνωση των εισακτέων μαθητών /τριών.

Αιτήσεις: 18 έως 29 Μαρτίου 2013

Δικαιολογητικά:

 • αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο γονέα – κηδεμόνα,
 • βεβαίωση ταυτοπροσωπίας του μαθητή από Δήμο ή ΚΕΠ ή διαβατήριο,
 • μία φωτογραφία του μαθητή,
 • θα βεβαιώνουν οι γονείς – κηδεμόνες με υπεύθυνη δήλωση ότι είναι οι κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών και ότι δεν έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής σε άλλο Πρότυπο – Πειραματικό Γυμνάσιο,
 • υποχρεούνται να καταθέσουν στην επιτροπή συγκέντρωσης δικαιολογητικών του σχολείου, το αργότερο δύο εργάσιμες ημέρες πριν την πραγματοποίηση της δοκιμασίας/τεστ, ειδική βεβαίωση του Διευθυντή του Γυμνασίου προελεύσεως του μαθητή, στην οποία να πιστοποιείται η εγγραφή του στο Γυμνάσιο που ανήκει και να παραλάβουν από την επιτροπή το δελτίο συμμετοχής των μαθητών στη δοκιμασία/τεστ.

Χρόνος διεξαγωγής γραπτής δοκιμασίας: τελευταίο 10μερο Ιουνίου 2013

Εισαγωγή στο Λύκειο

Η εισαγωγή όλων των μαθητών/τριών σε κάθε Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο γίνεται ύστερα από δοκιμασία (τεστ δεξιοτήτων και γνώσεων). Στην ίδια διαδικασία συμμετέχουν και οι μαθητές/τριες από τα υφιστάμενα Γυμνάσια και Λύκεια που συνδέονται μεταξύ τους.

Πεδία Αξιολόγησης μέσω 3ωρης δοκιμασίας:

 • Στο γνωστικό πεδίο της Κατανόησης Κειμένων Ελληνικής Γλώσσας εξετάζονται οι ικανότητες στην ανάγνωση και στην κατανόηση γραπτών κειμένων ποικίλων ειδών και περιεχομένου (λογοτεχνικά κείμενα, άρθρα από εφημερίδες και περιοδικά, επιστολές, απλά δοκίμια κλπ), καθώς και οι ικανότητες στην παραγωγή γραπτού λόγου.
 • Στο γνωστικό πεδίο των Μαθηματικών εξετάζονται οι ικανότητες κατανόησης του σημαντικού ρόλου των Μαθηματικών στην καθημερινότητα, η ικανότητα ανάπτυξης επιχειρημάτων, αιτιολογήσεων και συλλογισμών, καθώς και οι αριθμητικές, αλγεβρικές, γεωμετρικές, στατιστικές και στοχαστικές γνώσεις και δεξιότητες.

Οι μαθητές/τριες δεν απαιτείται να μελετήσουν πρόσθετη ύλη ούτε να υποστούν φροντιστηριακή εξάσκηση για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στη εν λόγω δοκιμασία. Όσα ήδη γνωρίζουν και έχουν αφομοιώσει από τη φοίτησή τους στο Γυμνάσιο αρκούν για τη επιτυχή συμμετοχή τους.

Για την καλύτερη ενημέρωση των μαθητών/τριών, των γονέων και κηδεμόνων καθώς και των εκπαιδευτικών, θα ανακοινωθούν ενδεικτικά θέματα στα εν λόγω γνωστικά πεδία.

Η επιλογή των θεμάτων που θα γίνει με ευθύνη της ΔΕΠΠΣ από επιτροπή που θα συσταθεί για αυτό το σκοπό.
Η διεξαγωγή της δοκιμασίας και η αξιολόγηση των γραπτών θα πραγματοποιηθεί με την ευθύνη των Επιστημονικών Εποπτικών Συμβουλίων (ΕΠ.Ε.Σ.) των Π.Π. Λυκείων. Με την ευθύνη των ΕΠΕΣ θα γίνει η κατάρτιση του πίνακα αξιολόγησης ανά γνωστικό πεδίο και του τελικού αξιολογικού πίνακα καθώς και η ανακοίνωση των εισακτέων μαθητών/τριών.

Αιτήσεις: 18 έως 29 Μαρτίου 2013

Δικαιολογητικά:

 • αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο γονέα – κηδεμόνα,
 • βεβαίωση ταυτοπροσωπίας του μαθητή από Δήμο ή ΚΕΠ ή διαβατήριο,
 • μία φωτογραφία του μαθητή,
 • θα βεβαιώνουν οι γονείς – κηδεμόνες με υπεύθυνη δήλωση ότι είναι οι κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών και ότι δεν έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής σε άλλο Πρότυπο – Πειραματικό Λύκειο,
 • υποχρεούνται να καταθέσουν στην επιτροπή συγκέντρωσης δικαιολογητικών του σχολείου, το αργότερο δύο εργάσιμες ημέρες πριν την πραγματοποίηση της δοκιμασίας/τεστ, ειδική βεβαίωση του Διευθυντή του Λυκείου προελεύσεως του μαθητή, στην οποία να πιστοποιείται η εγγραφή του στο Λύκειο που ανήκει και να παραλάβουν από την επιτροπή το δελτίο συμμετοχής των μαθητών στη δοκιμασία/τεστ.

Χρόνος διεξαγωγής γραπτής δοκιμασίας: τελευταίο 10μερο Ιουνίου 2013

Για λεπτομέρειες ως προς τις ώρες κατάθεσης των αιτήσεων παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Γυμνασίου (http://www.ionidios.gr/) και του Λυκείου (http://lyk-peir-ionid.att.sch.gr/) της Ιωνιδείου!

Εκ μέρους του ΔΣ

Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης          Παναγιώτης Καλαβρός

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΜ Ε.Δ.Ο.Κ (ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΣΕΩΝ)

No Gravatar

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΜ Ε.Δ.Ο.Κ (ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΣΕΩΝ)

  Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά ανακοινώνει τη συνεργασία του με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων. Η Ε.Δ.Ο.Κ. είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ενταγμένη στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με αρ. μητρ: 14/2009. Στα πλαίσια της κοινωνικής της κοινωνικής της προσφοράς, καλύπτει υγειονομικά εκδηλώσεις προσφέροντας πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που χρειαστεί,  οργανώνει και να υλοποιεί Σεμινάρια Α΄ Βοηθειών σε ομάδες πολιτών χωρίς κόστος και πάντα με διάθεση προσφοράς.

 Ήδη μέλη της Ε.Δ.Ο.Κ παρείχαν υγειονομική κά Υγειονομική κάλυψη στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Πρέσβη της Ελλάδος στο Βουκουρέστι και αποφοίτου της Ιωνιδείου Γιώργου Πουκαμισά (αποφ.72) που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου (Πραξιτέλους 236)

Στις επόμενες δράσεις συνεργασίας μας προβλέπεται

 1. 1.      Η οργάνωση Βιωματικού Σεμιναρίου (τριών ωρών) στην Ιωνίδειο Σχολή το οποίο θα συνδιοργανώσουμε στο πλαίσιο των δράσεων δια βίου μάθησης που οργανώνουμε από φέτος.
 2. 2.      Υγειονομική κάλυψη στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές του σωματείου μας που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου (Πραξιτέλους 236)

 Η Ε.Δ.Ο.Κ  στεγάζεται στον Πύργο του Πειραιά (δίπλα στα γραφεία  Δ.Ε.Π.Ε.Π)  Ακτή Ποσειδώνος-Δημοσθένους 2 Τ.Κ. 18536 Πειραιάς

Τα στοιχεία επικοινωνίας  είναι τα εξής:

Ιστοσελίδα: www.edok.gr

e-mail: info@edok.gr

Τηλ./Fax: 210-4930960

 Κιν. 697 2204747

 Ως Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά προσβλέπουμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και δράσης στην πόλη του Πειραιά.

 Για     το     Δ. Σ.

    Ο Πρόεδρος                                                   Ο  Γεν. Γραμματέας

 Κ.Μπουρλετίδης                                                Κ. Βουτσινάς

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΙΣ 5/2/2012

No Gravatar

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου των Αποφοίτων της Ιωνιδείου σε ειδική συνεδρίαση του στις 19 Δεκεμβρίου 2011, ολοκλήρωσε την εξέταση των υποψηφιοτήτων για την καθιερωμένη βράβευση συναποφοίτων στην κοπή της πίτας, στο πλαίσιο του θεσμού «Συναπόφοιτοι της Χρονιάς».

Και φέτος οι απόφοιτοι της Ιωνιδείου  επέλεξαν  τους συναπόφοιτους τους, που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε  για την προσφορά τους στο Σύνδεσμο, στην Ιωνίδειο στην Παιδεία και τον Πολιτισμό, σε θέσεις Ευθύνης και Κοινωνικής Προσφοράς. Επίσης επιλέχθηκαν και βραβεύονται για την προσφορά τους παλιοί αγαπημένοι καθηγητές, ενώ για τρίτη χρονιά επιλέγεται και βραβεύεται μια τάξη ως δραστήρια και δημιουργική.  Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 12.00, στην Αίθουσα Μεγάλων Ευεργετών Γ. Μπόμπολας του Συνδέσμου

Οι βραβεύσεις ανά κατηγορία είναι οι εξής

 

Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ  ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

 

 1. Αλέκος Σπανουδάκης (Αποφ. 46)

Ο Αλέκος Σπανουδάκης αποτέλεσε υπόδειγμα αθλητή, δασκάλου και προπονητή της καλαθοσφαίρισης. Ως αθλητής του Ολυμπιακού Πειραιώς συνέβαλλε τα μέγιστα στην κατάκτηση των δύο πρώτων πρωταθλημάτων (1949, 1960).  Με την Εθνική Ελλάδος αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια όλων των επίσημων διοργανώσεων (Ευρωμπάσκετ 1949,1951, Ολυμπιακοί Αγώνες 1952, Μεσογειακοί Αγώνες 1955). Στο Ευρωμπάσκετ του 1949 στο Κάιρο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.  Ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος καλαθοσφαιριστής που χρησιμοποίησε το τζαμπ σουτ.

 1. Κωνσταντίνος Χέλμης  (Αποφ.66)

Ο Κωνσταντίνος Χέλμης  Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Φυσικής, Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του τμήματος από το 2008, για το σημαντικό παιδαγωγικό, ερευνητικό και συγγραφικό του έργο.  Εκτός από το σημαντικό του έργο στη μελέτη, παρακολούθηση και αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και μέλος πολλών εγχώριων και διεθνών επιστημονικών ενώσεων και οργανισμών.

 1. Σάκης Μπουλάς  (Απόφ. 72)

Ο Σάκης Μπουλάς Ηθοποιός, Τραγουδιστής και στιχουργός για την προσφορά του στο θέατρο, την τηλεόραση και το τραγούδι. 

 

 

Β. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

 

1. Πέτρος Καλλίτσης (Αποφ.69 )

Ο Πέτρος Καλλίτσης Καθηγητής, ως Διευθυντής της Κατασκήνωσης «Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα», η οποία στα 78 χρόνια δράσης της έχει φιλοξενήσει 15.000 παιδιά με τη βοήθεια 3.000 εθελοντών, για την προσφορά του στον εθελοντισμό και τη συνέχιση του έργου του αείμνηστου πατέρα Πυρουνάκη  που δημιούργησε τις Κατασκηνώσεις.

 

Γ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ

 1. Τάκης Μπενάς (αποφ.42)

Ο Τάκης Μπενάς συγγραφέας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης συνέβαλλε αποφασιστικά στην ανάδειξη και προβολή των ηρώων μαθητών και του Καθηγητή της Ιωνιδείου Γεώργιου Κότσιρα  οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Παράλληλα με το πλούσιο συγγραφικό του έργο έριξε φως στις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας τις οποίες βίωσε προσωπικά και συμμετείχε ενεργά σε αυτές.

Δ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ

Οι παλιοί καθηγητές οι οποίοι θα βραβευθούν αντίστοιχα φέτος είναι οι εξής:

 1. Δέσποινα Κυριαζοπούλου ,  Φιλόλογος
 2. Ελένη Δανέζη, Καθηγήτρια Γαλλικών
 3. Γιώργος Παπαβασιλόπουλος, Καθηγητής Μαθηματικών

 

Ε. ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Η Τάξη 1977, κλείνει τα 35 χρόνια αποφοίτησης της. Πολλά από τα μέλη της έχουν διακριθεί στο χώρο της επιστήμης, του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς, ενώ έχουν στελεχώσει με επιτυχία και υψηλό βαθμό ευθύνης και προσφοράς τα διοικητικά συμβούλια του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου.

«Η Ηγεσία στην καθημερινότητα της Κρίσης »

No Gravatar

Την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011 ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά σε συνεργασία με την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Κάθε μέρα Ηγέτης, μια εναλλακτική προσέγγιση στην άσκηση ηγεσίας» του συγγραφέα και αποφοίτου της Ιωνιδείου Μιχάλη Γιαννουλέα, διοργάνωσε συζήτηση –ομιλία με θέμα «Η Ηγεσία στην καθημερινότητα της Κρίσης»

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) και εντάχθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας

Στην εκδήλωση μίλησαν οι, Παύλος Πολιτάκης, Μέλος του ΔΣ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Γρηγόρης Χονδροκούκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, Ανδρέας Στεφανίδης, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ), Λυδία Τσέντα μαθήτρια του Λυκείου Αυγουλέα Λιναρδάτου η οποία με την ομάδα της κέρδισε το 4ο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό ηγεσίας και επιχειρηματικότητας

Την εκδήλωση συντόνισε ο Παντελής Τέντες, Πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και προλόγισε ο Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός των άλλων και, ο πρώην Περιφερειάρχης Σπύρος Σπυρίδωνας,  ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρη Πάνου, ο Δικηγόρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Παναγιώτης Δέγλερης, ο Έφορος Εκδηλώσεων του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Δημήτρης Πετσετάκης, ο πρώην Διαμερισματικός Σύμβουλος Γιώργος Μουνδρέας.

«Θεολογία και μυστικισμός στον σύγχρονο αμερικανικό κινηματογράφο – Εβραίοι σκηνοθέτες», Παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Σταματοπούλου (αποφ.91)

No Gravatar

                                                                             

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά έχει την τιμή να σας προσκαλέσει, στην παρουσίαση του βιβλίου, της Ιστορικού – Θεωρητικού του Κινηματογράφου Ειρήνης Σταματοπούλου, «Θεολογία και μυστικισμός στον σύγχρονο αμερικανικό κινηματογράφο – Εβραίοι σκηνοθέτες», Εκδόσεις Αιγόκερως.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μεγάλων Ευεργετών, Γεώργιος Μπόμπολας», του Συνδέσμου, (Πραξιτέλους 236, έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά),  την Δευτέρα 05/12/2011 και ώρα 20:00.

Για το βιβλίο εκτός από την συγγραφέα θα μιλήσουν,

Εύα Στεφανή, θεωρητικός του κινηματογράφου – σκηνοθέτης (Πανεπιστήμιο Αθηνών) 

Γιάννης Ζουμπουλάκης, δημοσιογράφος – κριτικός κινηματογράφου (εφημ. το «Βήμα»)

Μάνος Στεφανίδης, (αποφ.72),  Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

 Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων του Συνδέσμου «Πειραιώτες Συγγραφείς στο Σύνδεσμο»  

 Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης

Ο Έφορος Εκδηλώσεων

Δημήτριος Πετσετάκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά ξανά Πρότυπο Σχολείο

No Gravatar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                        Η Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά ξανά Πρότυπο Σχολείο

 Η Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά γίνεται ξανά Πρότυπο Σχολείο ενώ διατηρεί και τον πειραματικό χαρακτήρα του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα σχολεία που αξιολογήθηκαν κατόπιν αιτήσεως τους στα πλαίσια του νόμου 3966/2011.

 Μάλιστα η Ιωνίδειος Σχολή είναι το μόνο σχολείο του Πειραιά, στο οποίο και το Γυμνάσιο και το Λύκειο έγιναν Πρότυπα –Πειραματικά Σχολεία. Η επιτυχία είναι ιδιαίτερα σημαντική εάν αναλογιστεί κανείς ότι Πανελλαδικά έγιναν μόλις 15 Γυμνάσια και 15 Λύκεια Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία

 Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά εκφράζοντας το αίτημα χιλιάδων αποφοίτων του, καθηγητών και γονέων του σχολείου αγωνίστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια με συνέπεια και επιμονή για την επαναφορά του θεσμού των προτύπων σχολείων. Με παρεμβάσεις, υπομνήματα στα αρμόδια Υπουργεία, αρθρογραφία και συμμετοχή στις δράσεις του δικτύου των παλαιών προτύπων (Βαρβάκειος, Ζωσιμαία και Πειραματικό) με κύριο στόχο την επαναφορά του θεσμού, δουλέψαμε με συνέπεια και μεθοδολογία για την ανάδειξη της ανάγκης επιστροφής στα Πρότυπα Σχολεία.

 Όμως το μεγάλο μπράβο και τα συγχαρητήρια ανήκουν στους ανθρώπους του σχολείου, τους καθηγητές μας και τους Διευθυντές Γυμνασίου και Λυκείου.

Πρώτον,  διότι δούλεψαν πολύ σκληρά για να συντάξουν τους φακέλους υποψηφιότητας των σχολείων συγκεντρώνοντας  χιλιάδες σελίδες βιογραφικών, εκθέσεων, πληροφοριών για εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες του σχολείου για όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το υλικό αυτό απέδειξε περίτρανα το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που συντελείται στην Ιωνίδειο Σχολή.

 Δεύτερον , διότι απέδειξαν σε όλους, ιδιαίτερα κάποιους που τα τελευταία χρόνια κακόβουλα υποστηρίζουν ότι στο σχολείο μας δεν γινόταν έργο, ότι η Ιωνίδειος πρωτοστατεί σε εκπαιδευτικές δράσεις και καινοτομίες. Επίσης απέδειξαν περίτρανα ότι πάνω από όλα ακόμη και από προσωπικά και επαγγελματικά συμφέροντα μπαίνει το σχολείο μας.

 Μπράβο και συγχαρητήρια και στους Συλλόγους Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις το αίτημα του σχολείου, τόσο με την απόφαση και στάση τους στα σχολικά συμβούλια όσο και με τις άοκνες προσπάθειες ενημέρωσης και πληροφόρησης όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

 Η ανάδειξη του σχολείου σε Πρότυπο –Πειραματικό ήταν για όλους μας ένα πολύ καλό νέο και μας γέμισε  χαρά σε μια περίοδο που βιώνουμε μόνο δυσάρεστες καταστάσεις και γεγονότα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

 Επίσης η ένταξη του σχολείου στο θεσμό των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων υπογραμμίζει την ανάγκη διατήρησης της περιουσίας του σχολείου και ανάπτυξης ενός μηχανισμού αντίστοιχου της παλιάς σχολικής επιτροπής.  Το υπάρχον σύστημα της ενιαίας σχολικής επιτροπής που προέκυψε από τον Νόμο Καλλικράτη δεν καλύπτει στο ελάχιστο την ανάγκη υλοποίησης ενός φιλόδοξου και καινοτόμου εκπαιδευτικού σχεδιασμού ενός Προτύπου –Πειραματικού Σχολείου όπως η Ιωνίδειος Σχολή. Οι προσπάθειες μας θα συνεχιστούν και σε αυτό το επίπεδο.

Ευχόμαστε στους Καθηγητές μας, στη διεύθυνση των δύο σχολείων στους Γονείς και του Μαθητές της Ιωνιδείου καλή αρχή και δεσμευόμαστε ότι ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου θα είναι κοντά τους και θα στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί τη νέα προσπάθεια

 Εκ μέρους του ΔΣ

 Ο Πρόεδρος

 Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης

«Έφυγε από τη ζωή η καθηγήτρια μας Όλια Κουρουπού»

No Gravatar

Έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας καθηγήτρια Όλια Κουρουπού γεμίζοντας όλους εμάς τους παλιούς της μαθητές, με θλίψη και πόνο. Έφυγε αθόρυβα χωρίς να  προκαλέσει, με ψηλά το κεφάλι διδάσκοντας μέχρι την τελευταία στιγμή ήθος, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια.. Ήταν πάντα κοντά μας σε όλες τις καλές και τις δύσκολες στιγμές έχοντας ένα ιδιαίτερο προσωπικό τρόπο να μας δίνει κουράγιο και να μας εμψυχώνει

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά εκφράζει τα συλληπητήρια στην οικογένεια της Όλιας Κουρουπού και αντί στεφάνου, θα καταθέσει συμβολικά ένα χρηματικό ποσό στη μνήμη της στο «Χαμόγελο του Παιδιού»..Ήταν επιθυμία δική της και της οικογένειας της να είμαστε διακριτικοί  όπως υπήρξε εκείνη σε όλη της τη ζωή…

Όπως έγραφε σε ένα από τα τελευταία κείμενα της που δημοσιεύσαμε στην εφημερίδα και το blog μας «Τα παιδιά του σχολείου. Τους δίνεις ένα σου δίνουν δέκα. «Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά;»»… Αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να κρύψουν της στεναχώρια τους  γιατί τα κακόμαθες

Πρόγραμμα Ημερίδας για το Alzheimer 25-9-2011

No Gravatar

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΨΚΠ)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΣΑΙΣΠ)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Συντονιστής : Δρ. Νίκος Ε. ΔΕΓΛΕΡΗΣ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

10.00-13.30

Αμφιθέατρο Γεώργιος ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ  Πραξιτέλους 236 & Χαριλάου Τρικούπη ΠΕΙΡΑΙΑΣ( έναντι   ΕλληνοΓαλλικής Σχολής ST.PAUL)

Πρόγραμμα εκδήλωσης

10.00-10.15  :   Προσέλευση

10.15-10.30 : Έναρξη ημερίδας

Προσφώνηση προέδρου ΣΑΙΣΠ Κων/νου   ΜΠΟΥΡΛΕΤΙΔΗ

10.30-10.50 : Άνοϊκές Διαταραχές –Ν.ALZHEIMER :

«η  σιωπηλή    επιδημία»

Δρ. Μαριέττα ΡΕΜΟΥΝΔΟΥ

10.50-11.05 : Συμπεριφορικές Διαταραχές –Ψυχιατρικά Συμπτώματα

της νόσου κ.Ανδρέας ΣΟΛΙΑΣ

11.05-11.15 : Κατάθλιψη στους Ηλικιωμένους

κ. Μάντω ΚΑΡΑΜΠΕΡΗ

11.15-11.30: Φαρμακευτικές θεραπείες στην Νόσο Alzheimer

Δρ. Νίκος ΔΕΓΛΕΡΗΣ

11.30-11.45:  Μη Φαρμακευτικές Παρεμβάσεις- Νοητική

Ενδυνάμωση (η άσκηση του νου –Brain Stimulation)

κ. Μάντω ΚΑΡΑΜΠΕΡΗ

11.45-12.00: Βιοψυχοκοινωνική επιβάρυνση φροντιστών

ο «Κρυφός Ασθενής» κ. Έλλη ΜΑΝΤΕΛΟΥ

12.00-12.30: Πρωτοβάθμια ανίχνευση διαταραχών μνήμης και

διάθεσης ατόμων Γ΄ ηλικίας στο Δήμο ΙΛΙΟΥ Αττικής

(ILION –BYRON –HELIOUPOLIS Hellenic Study).

κ. Ανδρέας ΣΟΛΙΑΣ

12.30-13.00: Συμπεράσματα –Ερωτήσεις.